ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
akvaryum3434
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Aralık 2014 18:21
Son Ziyaret:
14 Mayıs 2015 23:28
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
akvaryum
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

akvaryum

SON 2 MESAJI

Dış Filtre İle Birlikte İç Filtre Kullanımı
Cevabınız için teşekkürler. İlk yazımda da belirttiğim gibi bende iç filtre desteğinin olması gerektiğini düşünüyorum. Debi ayarı yapılabildiği için mevcut hacme büyük gelse de 2010 modelinin siparişini verdim. Açıkcası bu konu ile ilgili çok başlık var. Ben özellikle dış filtrenin her şeyin üstesinden gelemeyeceğinin altını çizmek için konuyu açmıştım. 13 yıllık bir aradan sonra 6 ay önce tekrar hobiye döndüm. Okuduğum makalelerde dış filtrenin öneminden, döngülerden, gerekliliklerden sıklıkla bahsediliyorken mekanik temizlik kısmında aslında iç filtrelere yaklaşamayacağından net olarak bahsedilmemiş. Bu başlığı okuyan hobi severlere yön göstermesi açısından cevabınız için tekrar teşekkür ederim.
Dış Filtre İle Birlikte İç Filtre Kullanımı
Merhaba arkadaşlar;

Forumda bu konu ile ilgili birçok başlık mevcut. Genelde benzer cevaplar verilmiş. Okuduğum kadarı ile verilen cevaplar da tecrübeden ziyade kağıt üzerindeki rakamlar veya genel bilinen doğrulara göre verilmiş durumda. 126 (70-45-40) litrelik bir tanka sahibim ve 3 adet japon balığı besliyorum. Tetra EX 600 dış filtrem var. Ama gelin görün ki 10, 12 günde bir 1/4 oranında su çekimi yapıp dip temizliği yapmam bile zeminde yeterli temizliği sağlamıyor. Suyum çok berrak, kokusuz, balıklarım çok mutlu ama zeminde zamanla ciddi bir kirlilik birikiyor. Yemlemeyi fazla yaptığımı düşünen arkadaşlarım olacaktır ancak günde 2 kez yapılan yemlemede balıklarımın bütün yemleri yediğini görüyorum. Artan yem çok nadirdir. 

Bu durumda şu gündeme geliyor. Dış filtreler kesinlikle her akvaryumda bulunmalı ancak tek başlarına yeterli değil. Bunu akvaryumunuzun içindeki balık miktarı, aksesuarlar, derinlik, genişlik gibi bir sürü etkeni var. Bu durumda bence tercih yapılırken kapasite olarak yeterli bir dış filtre seçilmeli ancak mekanik temizlik için yardımcı cihazlarla mutlaka desteklenmelidir. Dış filtrenin görevi ile iç filtrenin görevi birbirinden tamamen farklıdır. Küçük akvaryumlarda iç filtre tek başına yeterli gelebilir ancak 90-100 litre ve üstü akvaryumlarda dış filtrenin bence iç filtre ile desteklenmesi kesinlikle faydalı olacaktır. Dış filtre yukarıda saydığım etkenlerden dolayı yeterli sirkülasyonu sağlayamadığında mekanik temizlik için çok yetersiz kalmaktadır.

Ancak şöyle bir durumda var tabi. Hiç birimiz akvaryumumuzun içini doldurup görüntü kirliliği yaratmak istemiyoruz :). Bu bağlamda artık sorumu sormak istiyorum. Dediğim gibi bir dış filtrem var ayrıca tetra hava motorumda havalandırmaya destek oluyor. Mekanik temizlik için sistemime EHEIM 2008 veya 2010 iç filtre düşünüyorum. Ölçü olarak 2008 daha küçük bir cihaz. Özellikle kullanmış yada kullanıyor olan arkadaşlar sizce EX 600 dış filtreme destek olması için hangi model yeterli olur. EHEIM 2008 mi EHEIM 2010 mu.

Teşekkürler... 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.