ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ghostrider
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Kasım 2006 22:45
Son Ziyaret:
25 Kasım 2007 22:39
Toplam Mesaj:
44 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
deniz tutuk
Doğum Tarihi:
08 Ağustos 1984
Yaş:
39
İl:
Malatya
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

deniz tutuk
2023

55 litre 1 papağan 2 chiklet..

SON 10 MESAJI

55 litre tek papağan yeterli mi acaba?

Isıtıcılar konusunda bilgisizim ne yazık ki. Bir adet 100 wattlık aldım. Dakikada bir ışığı yanıyor akvaryumun sıcaklığı 19 dereceyken koydum şu anda 24 dereceye ulaştı,yaklaşık 7 saatte. Üzerinde derece yoktu,aldığım kişi dereceye göre ayarlama yapacağımı söyledi. Umarım bunda da sorun çıkmaz keza gözüm sürekli orda yanıp duruyor.

55 litre tek papağan yeterli mi acaba?
İnanınki bilmiyorum. Suyu koyduktan sonra ısıtıcıyı taktım gerekli tüm ayarlamaları yaptım. Fakat aniden patladı. Bundan önceki de aynı şekilde patlamıştı. O nedenle almamıştım ama madem gerekiyor yarın hemen alıyorum. Papağan hariç diğer chikletleri de çıkartıyorum. Umarım yarına kadar birşey olmaz balıklarıma.Unhappy
55 litre tek papağan yeterli mi acaba?
Isıtıcıdan ağzım yandı gerçekten, aldığım iki ısıtıcıda patladı. Bu nedenle korkuyorum, balıklarıma zarar verir diye. Chikletleri de çıkartıyorum papağanı tek besliyeceğim o zaman, teşekkürler...Thumbs%20Up
55 litre tek papağan yeterli mi acaba?
Önceden 15 litrelik bir akvaryumum vardı. Papağanım filtrenin arkasına geçmiş öylece duruyordu. Bu nedenle hemen akvaryumu değiştirdim ve 55 litreye geçiş yaptım. akvaryuma koyar koymaz yüzmeye başladı, kayalarla oynamaya başladı, saklanmayı bıraktı. Sanırım bu onun için yeterli oldu. Yalnız kalmasın diye de yanına iki tane chiklet aldım. Ama yine de iki sorum var.
 
1-)Papağanım yaklaşık 7-8 cm ,chikletler ise 3 cm civarında,bu akvaryum onlar için yine de yeterli mi?
2-)Bir de evim kaloriferli ,yani sıcaklık belirli bir seviyede. Buna rağmen akvaryum için ısıtıcı alayım mı?
Papağanımın alnında ve yüzgeçlerinde beyaz benekle
Kusura bakmayın eksik bilgi verdim sanırım. Bu akvaryum evet fazla büyük değil; ama 19 litrelik olan akvaryumu değiştirip 30 litreye geçtim. Bundan önce de beslediğim bir papağanım vardı onda böyle bir sorun çıkmamıştı. Aksine rengi çok gözalıcıydı ve hareketliydi. Onun kısa zamanda aşırı büyümesinden dolayı bu papağanla değiştirmek zorunda kaldım. Ama dediğim gibi aldığım zaman çok hareketsizdi. Bunun bir etkisinin olup olmadığını düşünmeye başladım açıkcası.
Papağanımın alnında ve yüzgeçlerinde beyaz benekle
Akvaryumumda yalnızca bir papağan chiklet besliyorum. Aldığım da çok naifti. Filtrenin altında kıpırdamadan öylece duruyordu.Daha sonra canlanmaya başladı.  Ama bu sefer de alnında ve yüzgeçlerinde beyaz benekler farkettim. Sanırım hastalandı ve ya mikrop kaptı. Ama anlamadığım çok dikkat etmeme rağmen suyun sıcaklığı,klor düzeyini mümkün olduğunca seviyesinde tutmama rağmen bu balık neden hastalandı? Ve buna karşı nasıl bir önlem alabilirim ya da daha doğrusu balığımı nasıl kurtarabilirim?
Resim bu ama pek net değil, benekler görülmüyor.
 

ghostrider2007-10-02 15:34:42
19 litre tür tavsiyesi
Sorunu çözdüm sanırım akvaryumda ''bir tek papağan kaldı''.Diğerini satmak zorunda kaldım.Yardımlarınız için çok teşekkürler.
Papağanlar kavga ediyorlar

Birbirlerine zarar vermelerinden korkuyorum.Bir tanesi çok durgunlaştı, dayak yiyen;ama,yem yemesinde bir sorun yok yani.

papağanım çok durgun

Papağanların öyle durgun durması normal sanırım, benimde papağanlarım durgun.Arada oyuklara giriyorlar.Ama bu durum geçici.Benimkiler kavga ettikleri için bir tanesini yollayacağım, bir de öyle deniyeceğim.Umarım sonuç verir.

Papağanlar kavga ediyorlar
İlk başta iyi anlaşıyorlardı.Şu anda kavgayı azalttılar.Ama, arada yine burun buruna geliyorlar.Acaba birini verip, tek mi baksam.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.