ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nemroy
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Kasım 2015 13:25
Son Ziyaret:
25 Ekim 2016 12:51
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
nemroy
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

nemroy

SON 6 MESAJI

Çöpçü Balığı Yüzeyde Ve Yan Yatıyor
[QUOTE=aliküçük07] sıkışmış olabilir su dengesini sıcaklığı koruyun biraz yeni su ilave edin [/QUOTE]
Teşekkürler ama çöpçü balığım an itibariyle öldü.
Teşekkürler
Çöpçü Balığı Yüzeyde Ve Yan Yatıyor
Merhaba,
Çarşamba günü akşamı evden ayrıldım ve anneme balıkları yemlemesini tembih ettim. Annem perşembe günü yemleyip şehir dışına çıktı (Atması gereken yem miktarını ben belirledim, akvaryumun önüne koydum). Şimdi de eve yeni geldim ve yem atmak için akvaryumun önüne geldiğimde çöpçü balığını göremedim. Biraz aradıktan sonra filtre ile camın arasında hareketsiz olduğunu gördüm. Cama tıklattığımda halsiz halsiz dolandıktan sonra (30 saniye) hareketsiz olarak yüzeye çıktı ve yan yattı. Bir problem olduğunu anlayıp hemen bir kavanoza aldım. Şimdi de hareketsiz ve yüzeyde yan yatmış. Birkaç parça yem attım ama hiç tepki vermedim.
Akvaryum 10 litre
1e Plati
1 Çöpçü (Komando galiba)
1 büyük anubias
1 iç filtre (suya hava verenlerinden)

Sizce çöpçü balığımın bu problemi ne olabilir? Ana tankta hemen su değişimi yaptım (%30 civarı). Kavanoza da temiz dinlendirilmiş su koydum.
Teşekkürler

Ayrıca şimdi dikkatimi çekti balığın sağ tarafında sırt yüzgeci ile yan yüzden arasındaki bir bölgede kanlanma veya kızarıklık var.
Elodea Çürüyor
Merhaba, benim 9 litre bir akvaryumum var ve 3 ay önce kurdum. İlk başta 3 balığım vardı 1e 1d plati ve 1 çöpçü. Daha sonra aldığım 3. plati (d) yüzünden akvaryuma hastalık geldi ve 2 dişi de öldü. Şimdi 1e ve çöpçü var. Akvaryumu alırken de 4 kök elodea (yaklaşık 35 cm.) almıştım ve daha bu hobiye yeni başladığım için ilk başlarda ışıklandırma kullanmıyordum. Ama daha sonra çürüdükleri için ışıklandırma kullanmaya başladım. Ampul: 11w phillips beyaz tasarruflu. çürükleri kesmediğim zaman yayıldıkları için ben de kesmeye başladım ve 5-6 tane küçük küçük elodealar kaldı. Çoğu da yeni sürgün.
Filtre: Sea Star HX-200l
Elodea ları kurtarmak için ne yapabilirim?
Ayrıca platiyi japon beya beta ile değiştirmek istiyorum. Tercihim japon. Hangisini tavsiye edersiniz?
Şimdiden Teşekkürler
Tür Tavsiyesi
Merhaba,
2 ay önce 9 litrelik bir akvaryum aldım. 1 e, 1d plati, 1 çöpçü ve 4 kök elodea. İç filtrem sae star hx-200l. 2 hafta önce 1 d plati daha aldım ve galiba hastalık getirdi. İki dişi platiyi de kaybettim. Elodea lar da çürüyor. Ben de tür değiştirmeye karar verdim ve kalan platiyi verip japon balığı almak istiyorum. Daha önce 7 yaşındayken fanusta beta beslemiştim ve o yüzden deta istemiyorum. Bakımı kolay olduğu için japon balığı istiyorum. Akvaryumum için uygun mudur acaba? Eğer uygun değilse hangi türleri besleyebilirim? Karides beslamak istemiyorum bu arada.
Plati Solungaç Şişmiş
Merhaba,
Küçük bir araştırmanın daha ardından sera bactopur (yanlış yazdıysam affedin) bu hastalığa iyi geliyor diye okudum. Sizce kullanmalı mıyım?
Teşekkürler [EDIT]nemroy,2015-12-02 15:49:15[/EDIT]

Merhaba,
Balığım öldü. Geriye 1 e plati 1 çöpçü ve birkaç kök de elodea kaldı. Son platinin de ölmemesi için ilaç mı kullanmalıyım?
Teşekkürler
Plati Solungaç Şişmiş
Merhaba akvaryum konusunda yeniyim de yardımcı olabilirseniz sevinirim,
Yaklaşık 2 ay önce 2 plati (1e 1d) ve bir de çöpçü aldım. Akvaryumum 9 litre. geçen hafta salı günü bir plati (1d) daha aldım. İlk başta her şey güzeldi ve birkaç günlüğüne evden ayrılmam gerekti.
Eve geldiğim akşam yeni aldığım platinin solungaçları şiş ve dipte duruyordu. Sabah baktığımda da ölmüştü. Biraz araştırma yaptım ve ölen balıktan yayılan bakteriler için metilen mavisi kullandım. Çöpçünün tuza hassas olduğunu bildiğim için be bir kaya tuzu tanesi attım akvaryuma.
Evden 2 gün daha ayrı kaldım ve gelince daha önce aldığım platinin de aynı durumda olduğunu gördüm. Bir tuz tanesi daha attım ama hiçbir toparlanma olmadı. Yem de yemiyor o da ölecek diye çok korkuyorum. Ne yapmam lazım?

Filtre: Sea Star HX-200l
Işıklandırma: Beyaz 11 watt tasarruflu ampul
Teşekkürler...[EDIT]nemroy,2015-12-02 11:06:34[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.