ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
japon_38
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Kasım 2006 22:21
Son Ziyaret:
27 Ağustos 2021 02:17
Toplam Mesaj:
43 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
şükrü öz..
Doğum Tarihi:
30 Kasım 1984
Yaş:
39
İl:
Nevsehir
Meslek:
Türkçe Öğretmeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Şükrü Öz.. 200lt. malawi

SON 10 MESAJI

Mavi prensesler çiftleşiyorlar mı ? (video)
Burdan sağlam kavga ediyorlar gibi gözüküyor ağız ağza
Hopar Isıtıcılarda Kalibre Olayı Varmı ?
Süleyman bey bende hopar 200w kullanıyorum sizin yaşadığınız sorun bende de var 27 derecede dururken 24-25 e kadar düşüyor bende 28 yapıyorum o zaman da 28-29 dereceye çııyor sanırım biraz sıkıntılı bir marka ben şahsen değiştirmeyi düşünüyorum.
Sarı Prensesler Dip Yemi Yermi
Bende akvaryumcudan dip yemi istedim yerler ama gereksiz olduğunu Uğur Beyin dediği gibi yağlanma yapacağını ve dip yemi için kullanılan malzemelerin hastalık oluşturabileceğini söyledi.
3-3,5 Cmlik Sp'ler Kendilerini Kuma Sürtüyorlar
Selam arkadaşlar bende de aynı sorun var onun için yeni konu açmadan burdan sormak istiyorum. 200lt de 1e4d şeklinde sarı p. ve aysmen besliyorum. 10 gün önce oluşturdum. Hergün yaklaşık 20 lt su değişimi yapıyorum suyu boş akvaryumda dinlendiriyorum. Yemleme yaptıktan sonra ve zaman zaman kuma karşı bür sürtünme hareketi başlıyor ama sürekli değil oyun çıkarmak gibi. Sizce bu sorun mu? Balıklarımın 3ü ağzı dolu, bu balıklarda böyle bir hareket göreedim. Kur yapma da olabilir mi? Balıklar suyun üstünde yüzmeye başladılar bugün. Mantar ilaçı ve değişimlerde de kaya tuzu ekliyorum.
SARI PRENSESLE HANGİ TÜR

Selam arkadaşlar bende sarı prenses ve beyaz prenses türünde balık beslemek istiyorum. Yanına hangi tür uyumlu olur aklımda aysmen var acaba nasıl olur. Akvaryumu bugün aldm ıstıcı 27 derecede dış filitre ve biyolojik filitre ve şu an pek fazla olmayan kayalarım var ölçüleri 100*40*50=200 banada yardımcı olusanız sevinirm arkadaşlar.

Bitkili akvaryuma başlangıç
Bu siteyi inceledim orda da fiyat olarak 1 kg si 3 lira demiş aşağı yukarı benim aldığıma yakın bir fiyat. Pahalı ondan zaten pahalı olduğu için yıllarca elimde midye kırığı birikmişti.
Bitkili akvaryuma başlangıç

Siyah bitki kumu markasını hatırlamıyorum poşeti 7 liradan satılıyor burdan ben dere kumunu düşüncem en alta sermek diğer kumlada ince sineklik ile ayırmak katman olarak.

Bitkili akvaryuma başlangıç
Herkese teşekkürler dedikleriniz doğrultusunda şu an çalışıyorum akvaryum hala boş sebebi önce kendi malzemelerimi tamamlamak kum baya masraflı olunca önce kum aldım. 8 kilo kadar bir de ept gardendan siyah kum aldım 2 poşet tahmini 2 kiloya geliyor. Bu pet gardendan kullanan oldu mu dikkat edince kömür gibi duruyor. Yalnız ilk etapta 3 florasan demişsiniz ama benim akvaryum kapağımda 2 florasan için yer ayrılmış plastik kapaklı akvaryumlardan güçlü florasanlar 3 ün eksikliğini kapatır mı. Bu arada emre bey gerçekten cüce amerikan bulmak çok zor iki ilde de araştırma yapıyorum gerçi iki ili tolasan izmir etmez ama :) cüce amerikan bulmak çok zor. Tabi önce ilk suyu dökmem bitkiyi ekmem ardından balıkları eklemem nerden baksanız 3-4 hafta ama çalışıyoruz işte.
Canlı Doğuran Genel Bilgi ( Derleme )
İyi forumlar. Formu baştan sona okudum ama yine de bir kaç kafama takılan sorunlar var. Yeni akvaryum oluşturuyorum elimde bulunan malzemeler içerisinde çeşitli kayalar ve mango kökü var ayrıca zamanla da canlı bitki eklemeyi düşünüyorum. Birde akvaryumu ağırlıklı olarak velifera, yelken moly ve kılıç kuyruktan oluşturacağım. Geçmiş tecrübelerime dayanarak akvaryuma ne kadar karantinadan geçirsemde velifera ölümleri çok sık oluyordu. İlk başlangıçta kaya tuzu kullanıyorum fakat ilk suya katmam gereken bir ilaç var mı. Balıkları aldığımda sizce sağlıklı olsalar dahi önce karantina akvaryumunda tutup öyle mi ana akvaryuma almalıyım? Bu arada ana akvaryum 100lt.  yavru tank yani karantina olarak kullandığım akvaryu 35 lt. Bir sorum daha olacak bakımı kolay bitkiler için sadece ışık ve gübre yeterli midir?
 
Yavru tankı kurulumu ve bakımı ( Derleme)
Bu güzel paylaşım için teşekkürler. Sinan beyin dediği gibi anaçları doğumdan önce yavru tankına alırsak sorun olur mu? Stersten doğum geçikmesi gibi...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.