ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
emrebediryazici
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Mart 2016 22:03
Son Ziyaret:
15 Kasım 2017 13:00
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre Bedir YAZICI
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre Bedir YAZICI

SON 4 MESAJI

Süper Dış Filtre (kafa Motorlu,videolu Ve Resimli)
[QUOTE=sekerahmet]

Emre Bey;
Silikon kullandığınıza göre sanırım siz içe monte edeceksiniz, çünkü ben hiç bi yerinde silikon veya yapıştırıcı kullanmadım. Daha önce de yazdığım gibi, üzerine monte etmek daha kolay ve kullanışlı ama sizinkinde de o şeklini görmüş olalım.

Alttan üste doğru (su alttan üste doğru süzülüyor) malzeme sıralamam;
En altta zeolit ve seramik halkalar, üzerinde karbon sünger, substrat, karbon sünger, bioball ve en üstte ince gözenekli sünger.

[/QUOTE]
Ben sizin gibi motoru dışarı monteledim. Sizin o bulduğunuz malzemeleri bulamadığım için silikon kullanmak zorunda kaldım. İç filtre motorunun pervane kısmını temizlemek amaçlı açılan kısımdan yana sızdırma yaşadım. Ayrıca tek bir motorla yapılan filtreye akvaryumdan gelen suyu aktaramıyorum bu yüzden çift motor kullanmam şart sanırım çünkü zaten akvaryumum ufak 30Litrelik bir tank. Şimdi 30litrelik tanka ne uğraşıyorsun diyenler olabilir, hobiciyiz sonuçta ve bu tarz uğraşlar hep hoşuma gidiyor tek sebep bu
Süper Dış Filtre (kafa Motorlu,videolu Ve Resimli)
[QUOTE=sekerahmet]

İçine montaj daha zor ve riskli. Hava deliğini videoda görüldüğü şekilde kapatabilirsiniz.
Ben bir ısıtıcı vantuzunu keserek deliğe ters olarak kapattım. Bir telle de bağladım oraya ve hiç sızdırma felan yapmıyor. Motorda bir değişiklik yapmış da olmazsınız böylece, istediğiniz zaman, iç filtreye çevirebilirsiniz.
Akvaryuma dönüş hortumun ucuna videoda ve şemalarda görüldüğü gibi şelale yaparak havalandırmayı sağlayabilirsiniz. Tabiiki ayrıca bir hava motoru alarak da extra havalandırma yapabilirsiniz [;)][/QUOTE]
filtrenin kapağı bugün bitti akvaryum silikonu ile çalıştığım için kuruma evresine bıraktım. filtre içi için neler kullandınız? sıralama nedir?
Süper Dış Filtre (kafa Motorlu,videolu Ve Resimli)
[QUOTE=sekerahmet]

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. AKvaryumla ilgileniyorsanız doğru adrestesiniz. Evet aynen bahsettiğiniz kabı kullandım. Elimde musluk mevcut isterseniz. Ayrıca Olası sızdırmaları engellemek için neler yapacağınız yine önceki sayfalarda mevcut. Onu inceleyerek hiç silikon kullanmadan sızdırmayı engelleyebilirsiniz.
Kullanacağınız kafa motorunu, tek çıkışlı ve contasının sızdırma yapmayacağından emin olduğunuz bir model alın. Ben 20 Watt lık bir motor kullanıyorum, akvaryum küçük olduğu için gayet yeterli oluyor. Akvaryum duruma göre 30-35 Wattlık bişey alabilirsiniz.
Ben yaptım diye söylemiyorum ama, forumdaki (benim gördüğüm) en işlevsel filtre bu ;)
Sonuçları paylaşmanızı bekliyorum, sağlıklı balıklar dilerim... [/QUOTE]

Hoşbuldum. Ben Xilong XL-F080 marka 18w 800l/h özellikli bir iç filtre edindim. Bu motorun kap içinde mi dışında mı kullansam diye düşünüyorum. Çünkü dışarıda kullandığımda motorun hava girişini kapatmam için motora mekanik bir işlem yapmam gerek ve motora zarar vermek istemiyorum. Benimde tankım şimdilik oldukça ufak. Acaba hava hortumunu takarak temizlenen suya hemde oksijen vermemde bir sakınca olur mu?
Süper Dış Filtre (kafa Motorlu,videolu Ve Resimli)
Uzunca bir süredir akvaryum.com forumunda bahsi geçen tüm dış filtre çalışmalarını inceledim. Kullanmış olduğunuz bidon sanırım Supplement dediğimiz vücut geliştirmede kullanılan besin takviye kutularından biri olsa gerek. Bende zamanında kullandığım için elimde boş iki adet mevcut olduğu için sizin kurduğunuz sisteme yöneldim. Birde sizinde Ankarada ikamet ettiğinizi görünce şimdi hemen bir üyelik açıp forumdaki ilk mesajımı bırakmak istedim.
Emeğinize ellerinize sağlık gerçekten güzel bir sistem oluşturmuşsunuz. Ben öğrenci olduğum için bir adet kafa motoruna ihtiyacım var onu tedarik ettikten sonra diğer herşeyim hazır bidonum hortumlar herşeyimi hazırladım. Tamamladıktan sonra size son durumu buradan yazarım.
Herkese Sağlıklı hobiler

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.