ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
_emrah
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Nisan 2016 01:02
Son Ziyaret:
26 Haziran 2018 22:12
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emrah
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emrah

SON 9 MESAJI

Akvaryum Oksijen Süresi
Hava motorum yok. İş yerinde kapattığımız akvaryumun dandik bir iç filtresi var yarın akşam onu takabilirim ancak. Ama o zamana kadar idare eder mi? Su ilavesi yapıp oksijen sağlasam?
Akvaryum Oksijen Süresi
Merhabalar,
Fluval 360 filtrenin acemilikten herhalde pervane milini kırdım. Milin siparişini verdim ama en erken 2 gün sonra elime ulaşır. Bu süre boyunca akvaryumdaki hava ne kadar idare eder? 180 lt. bitkili akvaryum 6 lepistes, 30 neon, 7 çöpçü ve vatoz var.
Normalde Kapalı Selenoid Valf Hakkında
[QUOTE=sinanistanbul]

Elektrik kesildiğinde vana kapalı konumda olursa gaz boşalması olmaz. Sadece elektrik varken akvaryuma CO2 verilirse tüm kontrol sizde olur.

[/QUOTE]

Peki armatürü kapattığımızda valf kapanacak sanırım. Gündüzleri armatür kapalı olduğunda gazı nasıl vereceğiz?
Yıldız5950 Regülatör Fiyat.
[QUOTE=mstf26131]İlginize teşekkürler regülatörümü ince ayar vanamı vs. Temin ettim hepsini. [/QUOTE]
Merhaba,
Eskişehir'de nereden temin ettiniz acaba bu parçaları?
Normalde Kapalı Selenoid Valf Hakkında
Herkese Merhaba,

Tüplü CO2 sitem kurulumu aşamasındayım, yavaş yavaş parçaları tedarik etmeye başlayacağım anca aklıma takılan bir konu var.
Seleoid valfi normalde kapalı alın deniliyor, fakat biz CO2'yi hem gündüz hemde akşam saatlerinde ışıklar açıken vermiyor muyuz? Yani toplamda 24 saatin ortalama 16 saati bu vana açık olmayacak mı? Neden normalde açık yerine normalde kapalı vana alınıyor?
Sumplu Akvaryum Co2 Oran Hesabı
Sump gidişinde çok fazla tıkanmalar başladı özellikle bitkilerin bazıları köklerinden çıkıp gidişi kapatıyor ve akvaryumda taşma meydana geliyor. Dün gece başıma geldi. Bu nedenle dış filitreye geçip rahat edeyim diyorum. Potansiyel risk oluşturmaya başladı çünkü. Fluval 306'yı gözüme kestirdim. Ancak tanıtım videolarını izlerken dış filitrede de sump kadar yüzey akıntısı oluyor. Bu nasıl engellenir?
Sumplu Akvaryum Co2 Oran Hesabı
[QUOTE=Yunus01]Yıldız 5950 CO2 regülatörü 90 lira, 150 liraya tüp hariç tüm sistemi kurarsınız[:iyi:]
CO2 hesabını matematiksel yapmaya çalışırsanız hep bir nokta kaçar, çok hassas bir değeri olmadığı için genelde çok umursanmaz da. Sump sisteminiz olduğu için aşırı derecede yüzey akıntısı ve suda çalkalanma olacaktır, bu nedenle verdiğiniz gazın zaten çoğunluğu yeniden havaya karışacaktır. Bitkili akvaryumlarda bu yüzden alt sump çok tercih edilmez zaten. Diğer yandan CO2 reaktörü kullanabilirsiniz, difüzör alıp yine gazın çoğunu kaybetmek yerine hepsini suya verirsiniz böylece. Tüplü sistem daha rahat olur elbette ama sump kısmını saymazsak mayalı sistemde götürebilir sizi.[/QUOTE]

Bende sumpı iptal edip mayalı sisteme mi geçsem (tabi bu dış filtre masrafı demek) yada sumpta kalıp (buda co2 tüp masrafı demek) co2 tüp sistemi mi kurasam diye düşünüyorum. Şu ana tanka ısıtıcı, termometre gibi ıvır zıvır koyma derdi olmasa keşke[:((]
Sumplu Akvaryum Co2 Oran Hesabı
[QUOTE=ad hominem]Akvaryumu 278 litre olarak düşünmelisiniz. Bahsettiğiniz ürünün hiçbir koşulda yeterli geleceğini sanmıyorum. Ayrıca bu ürünlerin kullanılabilirliği uzun değildir, uzun dönemde daha fazla masraf yaparsınız. İnternette JBL Proflora Bio 160 CO2 Seti 160-200 tl arasında satılıyor. Ben 8 litre tüpü (Efes Pilsen'e ait) ve regülatör setini (regülatör, selonoid, damla sayacı, ince ayar vanası) toplamda 170 liraya hallettim. Bence siparişi iptal edin. O hacimdeki bir akvaryuma, şayet gerçek manada high-tech olsun istiyorsanız, mayalı sistemle yahut sipariş ettiğiniz ayardaki ürünlerle yeterli ve devamlı co2 takviye etmeniz pek mümkün olmayacaktır.[/QUOTE]

Bilgilendirmeniz için teşekkürler. Efes'in tüplerinden bende tedarik etmeyi düşündüm ama sadece regülatör fiyatının 150 lirayı geçtiğini görünce vazgeçtim açıkçası. Siz regülatör vb. Malzemeleri nerden tedarik ettiniz?
Sumplu Akvaryum Co2 Oran Hesabı
Merhabalar,

Deniz akvaryumundan, bitkili canlı doğuran akvaryumuna geçiyorum. 90*45*45 alttan sumplu (60*40*40) akvaryumum var.
CO2 için mayalı sistem düzeneği kurmayı beceremeyeceğime inandığım için jbl proflora bio 160 siparişi verdim.
Benim ana tankım 180 lt olduğundan (jbl proflora bio 160 lt. akvaryumlara yeterliymiş) bu ürün yeterli gelir mi yoksa CO2 hesabı diğer filitre hesapları gibi sumpla beraber mi hesaplanır? Yani akvarumu 278 lt olarak mı düşünmeliyim?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.