ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
beyn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Nisan 2016 18:51
Son Ziyaret:
15 Haziran 2019 17:23
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
bayhan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

bayhan

SON 2 MESAJI

Lepistes Kolay Bitkili Akvaryum
Bende kum olarak hagen kum var sadece. İlk başta bilmediğim için o şekilde yaptım. Fakat yeni kuracaksanız dibe bitki gübresi koymak gerektiğini sonra da co2 ile akvaryumu beslemek gerektiğini öğrendim. Ev yapımı co2 ile bitkilerim daha da hızlı büyüyorlar. FAkat bunlar tefarruatlı işlet bence ev kullanıcısı için hagen yeterli ama yeni kuracak olsam hagen yerine daha güzel ve kaliteli bitkiler için tetranın ya da aquaclay markaların kumlarını alırdım. Siyah yerine bence dere dibini andıran daha güzel duruyor hem de bitki gelişimi için daha faydalı. Bu arada yine teranın dip için özel gübresi ve üstü için de kumu mevcut o da alınabilir.

Dediğim gibi bende sadece kum olarak hagen var. Başka hiç bir şey yapmıyorum. co2 de vermiyorum bitkilerim gayet güzel büyüyorlar. Akvaryumumda lepistes, temizlik ve dipte kalan yemler için elma salyongozu, cüce vatoz, karides, çöpçüm var. Hiç bir zaman dip çekimi yapmıyorum bence balık dışkıları bitkilerimin büyümesine de yardımcı oluyor gübre olarak. Akvaryum yüzeyi de temiz.
Baktığım bitkiler java mos, özellikle yavrular için saklanma yeri oluşturu java mos bakımı kolay çok ürer taşa ağaca sarabilirsiniz. Lav kayası ve mango ağacı da var bunlar da balıklar için faydalı .
Başka anubias bakıyorum bunlar da çok güzel gelişiyor budayarak yeni yerlere de ektim.
Bir de amazon kılıcı ve bir iki çeşit daha bitki var. Bu dediğim bitkiler özel bir şey gerektirmeden yetişiyorlar. Bu arada ışık da önemli ışığım zaman ayarlı 10 saat ya da maksimum 12 saatten fazla açık kalmasını tavsiye etmem . Bu durumda alg oluşumu artabilir. ışık olarak led kullanıyorum beyaz ağırlıkta onun yanında bitki gelişimi için gerekli olan mavi ve kırmızı ledler kullanıyorum. Beyaz, kırmızı ve mavi karışımı ile güneş ışığına benzer sarı hoş bir ışık oluşuyor. Umarım faydalı olabilmişimdir.
filtre olarak şelale filtre vardı şu an mini dış filtre olarak sunsun 603b ye geçtim fakat debisi bence çok güzel değil onun dışında güzel.
Sunsun Hw-603b New Debi Düşüklüğü Farklı Durum
Sunsun HW-603B New Desing Dış Filtresinde forumdaki debi ve bu filtre ile ilgili bilgileri de okuyarak motoru üste aldım.

Sonra filtre dizilimini de öncekine göre tam tersi değiştirdim. En üste motorun olduğu yere sepetin hemen altına kadın çorabı içinde ekstra seramik ve substrat koydum. Bu durumda önce alttan gelen pis su en geniş gözenekten başlayarak fiziksel olarak filtrelenecek mavi, sarı, siyah sünger ve elyaftan geçerek en son seramiklerde bakteri kolonisi oluşup temiz su motor sayesinde yukarı çekilecek.

Filtrenin şelale özelliğini kullanıyorum. Filtre motoru da akvaryumdan 65 cm kadar aşağıda sadece. Sorum şu ilk başta şelale çıkıştan çok daha hızlı bir çıkış varken bir kaç saat sonra bu hızlı çıkış daha düşük bir şekilde devam ediyor bu seviyeden azalmıyor ama ilk baştaki o debi kesiliyor. Sizce bu normal midir? Ekstra koyduğum seramik filan mi yavaşlatıyor yoksa motorda mi bir sorun var fakat devir devam ediyor sadece ilk baştaki hızda değil.
teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.