ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Cory
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ağustos 2016 17:05
Son Ziyaret:
01 Kasım 2017 16:44
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatma
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fatma

SON 7 MESAJI

Probiyotikler
[QUOTE=Kromatit]
Corryler için bağırsaklar önemli. Solunum görevi de var corry bağırsaklarının. Kabızlık gibi bir sorunu varsa ve hızlıca etki etmişse olabilecek bir şey gibi.
Özellikle deneyip görmek lazım. Başka bir şeyden dolayı da düzelmiş olabilirler.[/QUOTE]

Türkiye'ye getiren yokmuş ama probiyotik ürünler var akvaryumlar için. Bircok akvarist kullanıyormuş. Link atabilirim az sonra ama ingilizce hepsi. Nispeten yeni bir yöntem olduğu için her ülkede bulunmuyor. Ben insanlar için olanını kullanarak risk aldım biraz ama işe yaradı. Akvaryum ürünleri sıvı genelde.

Probiyotikler insanlar için de son dönemde önleyici tıpta birçok hastalığın tedavisi/önleyicisi olarak öneriliyor. Benim de birkac kronik hastalığıma bir haftada deva oldu açıkçası. Dediğiniz gibi "bağırsak florasi" başta olmak üzere ağız ve deri de dahil insan da da bulunan ve çok kritik bakteriler.

Ve işin ilginç tarafı insanda da bu dengeyi bozan antibiyotiklermis. Antibiyotikler probiyotiklerin azalmasina sebep oluyor ve hastalik yapan mantar/bakteriyle savaşmasını engelliyormus. Hastalik gitse de faydali bakteriler de gidiyormus yani. Ben çok benzer bir durumu akvaryumda da gözlemledim.

İnsanlarda da normal süreç probiyotiklerin savaşmasına fırsat vermek olmalıymış ilk etapta.

Bir tane çok güvendiğim akvaryumcu var. Bitki karides falan da yetiştiriyor ve yetisitirdigi her seyin ihtiyaclarina gore canli muamelesi yapiyor, tuccarliktan cok. Akvaryum için en hayati şeylerin oksijen ve bakteri dengesi olduğunu söylemişti. Hatta dip çekimi yapma ortadan çekim yap, bakterileri de çekersen dengeyi bozarsın demişti. Ben dinlemedim ama hakliymis. Deneyimleyerek anladım.

Ürünün resmine bakarsanız ekosistem dengesi yaziyor ingilizce: http://www.drtimsaquatics.com/probiotic-bacteria

Probiyotikler
Merhaba arkadaşlar, sadece corydoras besliyorum ve hastalıklarla ilgili deneyimlerimi paylaşmak istedim.

Tam bir cahillikle yavru tankında 1cm kadar 5 tane cory balık beslemeye başladım. Akvaryumculara danıştım tabii kurarken ama ohooo 10 litreye 82 tane çöpçü sığar tipi cevaplar aldığımı tahmin ediyorsunuzdur. Sonra forumu buldum, okudum okudum. Ben ne kadar kötü bir insanmışım, bu bir insanın banyoda yaşaması gibi bir şey herhalde dedim ve 50 litrelik bir tank yaptırdım.

Yeni tanka geçmeden kuyruk erimesi başladı bir albinomda. O yüzden biraz bekledim. Yeşil ve mavi ilaclarla tedavi ettim (biyogeneral tonic ve metilen mavisi). Maviyi koruyucu olarak atoyordum ekstradan yesil de alip dozu arttirdim. Beyaz benek var mi yok mu tam anlamadim ama yemine de terramycin sürdüm garibanın. 4 gun tedaviye devam ettim. Tedaviden 1 hafta sonra kuyruğu yeniden çıktı. Vallahi de billahi de evladının havaleden dönmesi gibi bir şey.

Bu noktada önemli bir şeye değinmek istiyorum. Isıyı artırmak istedim ama yapamadım. Isıtıcım bozuldu ve param yoktu o zaman, kaldı. Ama hareketten hiç düşmedi albino hiç sağlıksız gibi değildi. Isı 18-22 arası seyretti.

Neyse ben yeni akvaryumu kurdum. 7 tane de kardeş aldım oldu benim coryler 12. Ama yine çok büyük bir cahillikle tankta dengenin oturmasını beklemeden aldım balıkları içine. Mantar falan fıstık olmasın diye yeşil mavi ilaçları da koruyucu ölçülerde döktüm. Ama nafile. Minicik bir aenus um da kuyruk erimesi başladı yine. Muhtemelen önceki tanktan kaynaklı. Bu diğer albinodan daha da küçüktü. Aynı tedaviyi uyguladım. Yine cok hareketliydi. Ta ki ben ısıtıcıyı kurana kadar. 25-26-27 derece oluyordu genelde akvaryum. Bu yavrucuk bütün müdahalelere rağmen yaşamadı. Sizinkilere ömür, onun ölmesinin sabahı diğer balıklarda komple parazit başladı. İlaçlara devam ettim. %70 su değişimi yaptım, ısıtıcı, 1 pipo filtre 1 dış filtre (içi boşken) tam gaz çalışıyor. Ertesi gün baktım daha kötüler. En küçükleri havada asılı kalmış gibi, çok afedersiniz mala bağlamış gibi ağzını havaya dayayıp saatlerce durdu. Diğerleri dipte kuyruklarını bile kıpırdatmadan yatıyor. Solungaclari kıpkırmızı ve salya gibi parazit akıtıyorlardı. Yeme dönüp bakmadılar bile. Ben de akşama kadar ing turkce okuma yaptım. Ama moralim cok bozuktu gercekten. Okumalardan anladığım ilac da işe yaramıyorsa benim balıklar 1-2 gune mefta. Hemen ilacı kestim yemedikleri yemleri topladım. Dip çekimle suyun neredeyse tamamını boşaltıp yeniledim (bunu ilaçlardan arındırmak için yaptım). Yem vermeden probiyotik toz attım tanka 0.5 gr kadar. Benim takviyem vardı udo's choice markası. Kapsülü açıp yarısını attım temel olarak. Balıklara özel bir ürün değil yani. Isıtıcıyı da kapattım.

Sabah mal gibi havada asılı duran yere inmişti. O güzelim çöpçü hareketliliği yoktu ama nazlı nazlı bir iki hareket eden oldu. Bu sefer yemi probiyotikle karıştırıp attim ve işe gittim. Akşam geldiğimde yerde yem yoktu ve solungac kızarıklığı azalmıştı. Havada asili duran artık havada değildi ama yuzeye yakin yuzuyordu sürekli.

Ayni işleme 3 gun devam ettim ve canavar gibi iyileştiler. Aradan iki hafta geçti gayet iyiler şu an. Bitkiler de yemmmyeşil oldu. Parazitin geçtiğini düşündüğümde de 1 parmak tutamı toz c vitaminini akvaryum suyunda eritip attım.

Bence tankın dengesini probiyotikler sağladı ve neredeyse ölmek üzere olan balıklar kendi bünyelerinde paraziti yenebildiler. Hatta birkaç gün sonra manyak gibi yumurtlamaya başladılar. Yesinler diye bıraktım tankta ama bir yavru çıkmış pıtı pıtı geziyor camda. (Mantar ilacı olmadan çıktı.)Ekstradan bir şey yapmayı düşünmüyorum ama umarım yaşar.

Ben bu probiyotik tedavisini tesadüfen keşfettim ama kesinlikle ilaca çok ciddi fark attığını ve daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Şimdi kesinlikle ilaç atmıyorum tanka. Bence kaş yapayım derken göz çıkarıyor ve bakteri dengesini bozuyor. Ayrıca tedavi için yüksek sıcaklık uygulamasının çok büyümemiş baliklarda kalıcı hasar bıraktığını tahmin ediyorum, hele ilaçla birleşince. Bu arada süreç için not etmek isterim ki hep aynı marka damacana su kullandım.

İşinize yarar umarım. Ümidi kesecek duruma gelirseniz ya da gelmeden uygulayabilirsiniz.
Çöpçü, Bu Beyaz Benek Mi?
[QUOTE=DYurttas]Fatma Hanım , beyaz benek için daha net fotolar gerekli . Şunu belirtmeliyim , benim albino çöpçülerimin de kafa kısmı bu şekilde alacalı diyebileceğimiz bir desende sorun olduğunu sanmıyorum. İyi hobiler .[/QUOTE]

Cok teşekkürler cevap için, deneyeceğim daha iyi foto çekmeyi.
Çöpçü, Bu Beyaz Benek Mi?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188215/200820161920081.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188215/200820161923121.jpg[/IMG]

Arkadaşlar aldigimdan beri böyle ama içime kurt düştü, bu miniğin beynindeki teferruattan mı bu beyazliklar yoksa beyaz benek mi? Kuyruk erimesi tedavisi de oldu 1 hafta içerisinde, simdi keyfi yerinde ama bilginize.
Çöpçüler Ve Müzik
[QUOTE=FERiT]Işıklar açıkkende bu tepkiyi veriyorlarmı ? Yoksa sadece ışıklar kapalıykenmi bu tepkileri veriyorlar ?[/QUOTE]
Işıklar kapalıyken denemedim açıkçası. Araştırmalarda da açık ışık denemesi yapmışlar herhalde gerilmesinler diye. Sistemli bi gözlem yapacağım birkaç gün. Isiklar açıkken, kapaliyken. Sabah saatlerinde, yemden önce sonra falan. Birkac sözsüz ritim seçeceğim.

Bir de araştırmalarda yakına hoparlör koymuşlar. Ben onu yapmam da ne olur ne olmaz, 1 tanesi yeni hastalık atlattı. Tesadüfen kendim dinlerken fark ettim hareketlendiklerini, yine öyle bir uzaklik ve volüm belirlerim.
Çöpçüler Ve Müzik
Videoyu düşündüm ama telefonu görünce kaçıyorlar. Yakalarsam yüklerim. Araştırmaları okuyacagim cok teşekkürler. Kulakliga gecicem olmadi.
Çöpçüler Ve Müzik
Merhaba arkadaşlar, 3 hafta kadar kısa bir süredir 5 minik çöpçü balığı besliyorum ve sormak istediğim bir mevzu var.

Müziğe tepki verdiklerini gözlemlediniz mi hiç şimdiye kadar? Müzik açınca hareketlendiklerini fark ettim ben. Özellikle hızlı ve kısa notalı ritimlerde vallahi dans ediyor gibi görünüyorlar :) Tabi benim çok hoşuma gidiyor izlemek ama stresten falan yapıyorlarsa çok kötü, çünkü bunun çözüm yolu beni çok üzecek.[EDIT]Cory,2016-08-17 17:16:00[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.