ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
blenny
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ocak 2010 21:57
Son Ziyaret:
13 Kasım 2023 17:33
Toplam Mesaj:
30 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Okan
Doğum Tarihi:
01 Şubat 1984
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Okan

SON 10 MESAJI

Sarı İmparator Mavi İmparator Red Rubin Vs..
Gerçekten nerede bu imparatorlar? Sanırım bir tür kıtlığı var. Çocukken Aday akvaryumda gördüğüm, Burcu akvaryumda gördüğüm o güzelim cichlid türlerinden eser yok. Sadece erkeklerden oluşan bir Aulonocara akvaryumu kurmak bu kadar mı zor? Evimde boş duran akvaryumu çöpe atmak üzereyim bu tür kıtlığı yüzünden. Eskiden en fazla 3 ziyarette aradığımız tüm balıkları bulur alırdık. Şimdi durum define avına dönmüş. İstanbul'da satan bir yer bilen varsa lütfen paylaşalım. Eminönü turu yapmayı bile göze alıyorum.
Eheim Classic Led
Merak edip fiyatına bakayım dedim ama bu kadarını da beklemiyordum.
Fotoğrafını koyduğunuz modelin 1 metrelik olanı 300-320 lira arasında değişiyor.
Pes yani... Klasik Eheim fiyatlandırması.

Öneri olarak kendiniz yapamıyorsanız forumda ilgili kişilere yaptırmanızı tavsiye ederim.
13 wattlık modeli akvaryumunuza yetiyorsa çok komik rakamlara bu işi halledebilirsiniz.[EDIT]blenny,2017-05-24 19:55:21[/EDIT]
Yeşil Ve Kahverengi Yosun Problemi (fotoğraflı)
Arkadaşlar kumda kahverengi ve yeşil yosun problemi yaşıyorum. Kahverengi olan yosun L. Aquatica bitkisinin yapraklarında da oluşuyordu fakat parmakla dokununca tortu gibi dağılıyor. Akvaryumda şu an için çok az bitki var ve bitkilerden ziyade tabanda problem yaşıyorum. Henüz yosun tüketen bir canlı ekleyemedim. Yeşil olan yosun ise son zamanlarda biraz daha yayılmaya başladı. Ne önerirsiniz?

90x45x45
Eheim 2215
3x39 T5 (2 Giesemann Tropic & 1 Flora) 1 aydır günde 7 saat 1 Tropic & 1 Flora yakıyorum 3. lambayı kullanmıyorum)
CO2 yok. Gübre olarak şimdiye kadar sadece 2 kez 5 ml JBL Ferropol kullandım. Kriptoların ve echinodorusun altında birer tane JBL Kugeln var. Durum böyle. Fotoğraflarda daha net anlaşılıyor.

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/86467/20150809_145014.jpg[/IMG]

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/86467/20150809_144957.jpg[/IMG]
Mangrow Vadisi*
Harika bir akvaryum olmuş, tebrik ederim Doğan Bey. Aydınlatma böyle mi kalacak bilmiyorum ama değişiklik yapılırsa sağ ve sol köşelerde belki 1-2 büyük kökle birlikte dev echinodoruslar ve dev sazlar müthiş bir görüntü yaratabilir.

Balık temini şehir ve sezon gereği biraz zor görünse de bu akvaryumda sürüler halinde altum, balta balıkları, otocincluslar, penguen ve imparator tetralar, bayrak cichlidler, farlowella, kalem balıkları gibi türleri düşünemiyorum bile :)
Balık Odam (s:8 Yeni Videolar s:9 Yeni Fotolar)
[QUOTE]Kız arkadaşımla iş ciddiye bindiğinde akvaryum manyağı olduğumu, ileride bir odanın akvaryum odası olacağını ve buna asla müdahale ettirmeyeceğimi çok kesin bir şekilde ifade ettim.[/QUOTE] Bu kısma çok güldüm. Tür ve tema çeşitliliğini düşününce iştahım kabardı, şu sıralar kurulumdan aldığınız keyfi düşünemiyorum bile.
Doğrudan favorilere ekledim. Kolay gelsin.[EDIT]blenny,2015-07-15 19:16:44[/EDIT]
Anadolu Yakasında Kütük Bulamıyorum
Sormayın valla Maltepe Pet'teki köklerin bazıları arka bahçeden toplanmış gibiydi. Eskiden uğrar alışveriş yapardım ama malzeme fiyatları çok dengesizdi. Başka sitede 10 lira olan ürün onların rafında 20 liraydı.

Kök için İzmit'e gidersem, balık için Güney Amerika'ya gitmem lazım :) Ama sağ olun Akvaryumist'te de bulamazsam Pendik'te söylediğiniz akvaryumculara bakacağım.
Anadolu Yakasında Kütük Bulamıyorum
Tam yeni kurulum yapacak zamanı seçmişim. Redmoor kökleri de hiç sevmiyorum, umarım orta boy mangrov kökü kalmıştır ellerinde.
Anadolu Yakasında Kütük Bulamıyorum
Sağ olun Zeki Bey bir de oraya bakayım, keşke Moda'ya gitmişken aklıma gelseydi.
Anadolu Yakasında Kütük Bulamıyorum
Dün işi gücü bırakıp kütük aramaya çıktım ama Moda İnterzoo'dakiler az sayıda ve çok büyüktü, Kazasker Arkadaşpet'tekiler ise çok küçüktü, Maltepe'deki birkaç akvaryumcuya baktım, oradakiler de el kadardı ve çok az sayıda kütük vardı. Sanırım bu ara kütük kıtlığı var. Yakın zamanda Anadolu yakasında elinde bol kütük olan akvaryumcu gören oldu mu?
180 Litre Tür Uyumu Ve Balık Sayısı
Özgür Bey üşenmeyip teker teker yazmışsınız çok teşekkür ederim. Bana da bu 3 cücenin arasından bir tek dorsigerayı beslemek nasip olmuştu, yanakları elma şekeri gibi kızaran, mizaç olarak gerçekten pamuk gibi bir balıktı. Aslında bunları çift olarak beslemeyi düşünmediğim için 3 ayrı tür belirlemiştim ama sanırım dediğiniz gibi fazla olabilir.

Makaskuyruğu hem yüzme tarzı hoşuma gittiği için hem de orta seviye için düşünmüştüm evet ama önerdiğiniz kalem balığı epey güzelmiş, bulabilirsem ne âlâ. Belki içimde ukde kalmasın diye 1 tane makaskuyruk eklerim :) Nasılsa üreme, yavru alma gibi bir beklentim yok.

Ember tetra hiç aklıma gelmemişti, bunu da kenara yazdım. Sanırım kolayca bulunan bir tür. Daha büyük ve uzun bir akvaryumum olsaydı kırmızı gözlü tetraları düşünebilirdim ama akvaryum ADA 90p ölçülerinde, bu da birçok türü sınırlıyor.

Orta ve yüzey balığı olarak bayrak cichlidler çok hoşuma gidiyor ama maalesef boyutları sebebiyle eledim. Forumu gezerken baltalar aklıma geldi, böyle garip vücut yapılı tropikal türler çok hoşuma gidiyor, eskiden Baensch Atlas kitabında bu türleri görünce içim giderdi, şimdi görüyorum ki ülkemize de ara sıra geliyor, fırsat bu fırsat..
Aklımın bir köşesinde de buz balığı denilen şu hayalet kedi balıkları var, belki üçlü bir grup güzel durabilir.

Yosun için sanırım en ideal seçim oto olacak. İrileşip, sağa sola fırlayan saeleri kesinlikle düşünmüyorum. Bakalım internetten türleri araştırmaya devam..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.