ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ahmetsinan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Şubat 2017 15:52
Son Ziyaret:
15 Aralık 2017 12:29
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ahmetsinan
Doğum Tarihi:
05 Eylül 1980
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
satış pazarlama
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ahmetsinan

SON 5 MESAJI

Beldibi(60x40x40)
Başar, ben de sana teşekkür ederim. Çocukluğumdan beri güvercin, kanarya, köpek, akvaryum dahil bakmadığım kalmadı. Mahalle kültüründe büyüdüm ve şimdi şartlar gereği sadece akvaryum hobisi ile uğraşıyorum. ''Doğayı taklit etmiyor muyuz sonuç da'' sözü, boş bir laf bana göre. Onu geçelim bence, hangi canlı olursa olsun, esaret altına alındığı andan itibaren doğadan bahsetmek işgüzarlıktan başka birşey değil bence, neyse.

Haftada bir %25 de olur, iki de olur. İki daha da iyi olur, ben hafta sonu vakit ayırabildiğim için, hafta içi iş yorgunluğu derken elim gitmiyo, üşeniyorum.[zzz]

Amaç suyu tazelemek, ister suyu dipten çek ister yüzeye yakın çek, çok önemli değil. Ben sifonun ucunu toprağa en yakın yerden tutarak su çekiyorum, tasarıma zarar vermeden, bu kadar.


Eve geldiğimde aydınlatmayı açıyorum akşam 7-8 gibi, sabaha kadar açık olarak duruyo, sabah kapatıyorum. Yıllardır benim düzenim bu şekilde.

Ne zaman taze su değişimini aksatırsam, alg vb. bir sürü hikaye başlıyo. Benim yaşadıklarım bunlar, sağlıklı iyi hobiler dilerim.


Led aydınlatmayı sevmiyorum, ne kadar oturmuş su olursa olsun, flo daki berrak kristal görüntüyü vermiyo, hep puslu sisli gibi, onun için [:kotu:]

Led kullanmaktansa, tasaruflu günışığı ampul kullanırım [;)]
Beldibi(60x40x40)
Başar kardeş, bu tanka 4 adet flo aydınlatma şart. Floların üçü günışığı , diğeri açık pembe ve soğuk mavi tonunda olabilir. (en önde günışığı, arkasında açık pembe, onun arkasında günışığı ve en arkada soğuk mavi, sıralamasını öneririm) Diğer ekipmanlarda eksik yok zor bitkiler için.

Tasarım için; merkezdeki büyük kayadan başlayıp, yatay pozisyonda uçlarından birbirine değecek şekilde ve büyükten küçüğe doğru olursa çok daha doğal bir görünüm olacağını düşünüyorum. Bej rengi olan kısıma sadece en küçük kayalarla serpme yapılırsa bence tamamdır.[:iyi:]


Evet, elektrik sarfiyatı led aydınlatmaya göre üç-dört belki 5-6 katına çıkar net, açık kalma süresine göre değişir. Günde 8-10 saat aralıksız açık şekilde max verim almıştım.


Haftada bir aksatmadan 4'de 1 su değişimini yap, çayını kahveni al hobini yaşa.

(Led aydınlatma ve gübre işlerinden bir türlü verim alamadım geçmişte, tabanda sadece kaliteli aktif toprak, flo aydınlatma ve haftada bir su değişiminden aldığım hobi zevki tavan yaptı, sadece camı temizliyordum o kadar)[8)]

Aydınlatmanın getireceği yük, çoğu kişinin maymun iştahını sürekli kaşımaya müsait olan bir hobi de, uzun zamanda yap-boz sonra yine yap-boz'a yapılan harcamanın yanında devede kulak bile değil bana göre. İyi hobiler dilerim.






Unutmadan, yosun sorunu yaşamak istemiyorsan, haftada bir kesin aksatmadan 4'de 1 oranında dip çekimi yapıp, taze su eklemek şart. Oldu ya işin çıktı öteki haftaya kaldı, o zaman %50 taze su koy, süreci frenle. Önceki mesajda anlattığım şekilde, sıfıra yakın alg sorunu yaşadım.

(hafta 4'de 1 den fazla olursa sıkıntı olmaz iyi bile olabilir fakat iki hafta aksatmadığın sürece %50 den fazla değişim dengeyi bozabilir, bu denge aralığı iyidir.[:cik:])
En Az Akvaryum Hacmi Hakkında: Amerikan Türleri
Doğada, 40cm+ rahatlıkla olan türlere, (ansiklopedi kısmında yazan ve herkesin bilimsel bir referansmış gibi temel aldığı çoğu bilgi kıyas yapılınca yetersiz kalıyor[:kotu:])

Örnek olarak;

1 adet Comet (japon) için 70 litre yeterlidir,

1 adet Jaguar (american) için 300 litre iyi olur yazıyo.

(Hiçkimse ''O bilgiler yavru için, canlı büyüdükçe tabi ki de tankın büyümesi gerekir !'' bahanesine sığınmasın.)

İster 3 metre tank yap, ister 5 metre, sonuçta esaret altına alıyor musun? Evet her türlü alıyosun. (Üretilip, satılması falan apayrı bir konu.)

Kimse kimseyi, bu işin içinde dönen paranın ve algıların yönlendirmesi olmadığını söyleyip de kendini kandırmasın ve çok fazla anlam yükleyip de boşuna kimse kazıklanmasın.[zzz]

Sonuçta alınteri ve emek verilip de ortaya çıkan insan için faydalı bir endüstri ürünü veya tıbbi bir konu falanda değil bu sonuçta balık, bir canlı.

Bu şekilde baktığında, balık pazarında mavi leğende yüzen bir İstavrit, akvaryuma koyulan bir japon, discus, lepistes vb... hangisi daha değerli, hangisi daha büyük ortamda yaşamayı hak ediyo, vs.vs.... Biri 50 tl, diğeri 5 tl, öbürü 50 kuruş piyasası var, japon yaşasın da lepistes ölsün önemli değil mi, oscar yaşasın da tetra ölsün önemli değil mi, discus yaşasın da beta ölsün farketmez mi,

( Pet olayı = Para olayı vesselam)[;)]

Ne yazdım beee[:lol:]
Orta Amerikan Akvaryumum
Sadece her türden 1'er adet erkek mis olur veya birçift rainbow yanında bir çift cutteri olursa lokum olur fazlası [:?]
1 Ton / Yırtıcı Dünya Karması 2 (arowana,bichir..)
Kuyruklarda erime ve yırtılma devam ediyorsa, tek suçlusu makrakanta'dır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.