ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Enqin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Şubat 2017 09:34
Son Ziyaret:
27 Şubat 2017 20:17
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Engin aktu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Malatya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Engin a.

SON 6 MESAJI

150 Litre Akvaryum Dış Filtre Tavsiyesi.
[QUOTE=Jumbokılıç]

selam,

4 yunus fazla gelir 150 litreye, büyüyecek yunuslar yetmeyecek. yunusu geç derim, cüce gurami tavsiye ederim yada canlı doğuranlarla da başlayabilirsin keyifli olur .

150 litrede uzun süre ve özellikle kışın suyla haşır neşir olmadan 4 ay hiç kova açmadan uzun süreli filrtrsyon için quik 1000 öneririm.
kaliteli malzemeden yapılmış sessiz güçlü kalite bir marka, 2 yıldır kullanıyorum ne sızdırma ne bişiy çok rahatım.varlığını hissetmiyorum bile, ben 1500 lüğünü 200 litrede kullanıyorum.

dış filtrelerde önemli olan sepetlerde kullanılan malzeme kalitesidir.dış filtreye yüksek paralar ödeyeceğine orta halli bir filtreyle iç malzemesini kaliteli tutarak iyi bir bakteri kültürü yerleştirmen asıl amacın olmalı.

bakteri kültürünü destekleyen ve koruyan substratı mutlaka kullanmanı öneririm, zeolit hem suyu süzer hemde bakterilerini korur, elyaf ve mavi sert sünger kullanarak tortuyu tut filtrasyonu destekle. ben aktif karbonu eksik etmem, su filtrasyonundaki süzme temizleme etkisi suyun berraklığında net görülür benim demirbaşımdır.

bol şans [/QUOTE]
Değerli ve yön gösterir bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Sizin gibi arkadaşlar sayesinde sağlıklı bir akvaryumum olacağına eminim.
150 Litre Akvaryum Dış Filtre Tavsiyesi.
[QUOTE=Kınayu]Selamlar yeni akvaryumunuz hayırlı olsun öncelikle güle güle kullanın. Filtre olarak formumuz ilanlar bölümünden.İkinci el temiz kullanılmış bir Eheim 2217 gayet güzel olacaktır. Balık olarak Kadir kardeşimin önerdiği İcemanlardan bulabilirseniz. Ilımlı bakımı kolay balıklardır.Almanızı bende öneririm [:iyi:][/QUOTE]
İceman ve mücevher balığını malatyada bulabileceğimi sanmıyorum hafta sonu akvaryumcularda arıycam. Filtre konusunda da ikinci el de biraz tereddüte düşüyorum yine de bakıcam en azından kaliteli bir marka kullanmış olurum. Çok teşekkürler.
150 Litre Akvaryum Dış Filtre Tavsiyesi.
[QUOTE=Şahmat]Bence önceliğiniz nasıl bir akvaryum buna karar vermelisiniz zemin malzemeli yada cama cam seçtiğiniz balıklar zeminde yüzen balık türleri ve zemin kumunu çok karıştıran türler ileride canlı sayısını artırma ihtimalinde göz önünde bulundurarak seçtiğiniz unsurlara göre bir başka konu dış filtrelerin yararlı bakteri popilasyonu için kullanılmaları ve uzun süreli kapatılmamaları bu da ekstra sürekli elektrik tüketimi demek dolayısıyla debisine göre en az elektrik tüketen dış filtreleri incelemenizi ve dış filtre emiş ucunda ön filtere kullanmalısınızı, kaba temizlik için ise iç fitre kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim Gelelim tavsiyeye eheim ecco pro 300, jbl cristal profie701 greenline dış filtrelerin akvaryumunuz için yeterli olacağını düşünmekteyim[/QUOTE]
Kararımı kesin olarak bir çift mücevherden yana kullanıcam ve az bir araştırma ile vatozlar ile yaşıyabileceğini öğrendim bu akşam evde tam bakımı hakkında bilgi alıp mücevher balığı için uygun beyaz kum, bol taş ve küp lü güzel bir akvaryum oluşturmayı düşünüyorum. Cumartesi günü akvaryum elimde olucak ve acaba camcıya götürüp iç yan sump mı yoksa dış filtremi alsam ve ne alsam konusunda hala kararsızım. Önerileriniz doğrultusunda dış filtre seçimimide yaparsam kurulumdan ihtibaren fotoğrafları buradan paylaşıcam. Aslında akvaryumu 300 litrelikte alabilirim ama başlangıç için hem filtre hemde hemde bakımı konusunda zorlanacağımı düşündüğüm için vazgeçtim ve 150 litre ile başlamaya karar verdim.
150 Litre Akvaryum Dış Filtre Tavsiyesi.
[QUOTE=KadiR]Ben herzaman yavru balık taraftarıyım. Yetikinliğe eriştikçe her balıkta problem olabiliyor. Bitkili güzel bir canlı doğuran olabilir. Cüce amerikan türlerinden olabilir. 1 çift mücevher olabilir. Aysmen kolonisi olabilir. Bunlar size daha uygun olacaktır.[/QUOTE]
Önerdiğiniz türler çok güzel. Malatyada umarım mücevher yada ice man bulabilirim. Bugün bakımlarınıda araştırıcam umarım bakabileceğim bir türdür bunlar.
150 Litre Akvaryum Dış Filtre Tavsiyesi.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Siz ne tür önerirsiniz hobiye bu akvaryumla başlayıp ileride büyütmeyi düşünüyorum.

[QUOTE=KadiR]Merhaba kurulumunuz hayırlı olsun. Dış filtreyle ilgili bir sürü konu var forumda madem ayrıca bir konu açmışsınız tavsiyem hydor prime 20 olur. Kendim kullanıyorum 1.5 yıldır ve memnunum.

Gelelim akvaryumunuza hacminiz yunuslar için uygun görünmüyor. Küçük hacimler balıkların gelişimini etkiler. Daha uygun türlere bakmanızı öneririm.[/QUOTE]



Uygun tür olarak ne önerirsiniz?
150 Litre Akvaryum Dış Filtre Tavsiyesi.
Öncelikle herkese merhaba. 95x40x40 bir akvaryum aldım ve doğru hesapladıysam 150 lt. Civarında. Bu akvaryum için dış filtre önerilerinizi bekliyorum. Ayrıca akvaryumumda 1e 2d cüce vatoz ve anaç altı 1e 4d yunus olucak. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim. İyi hobiler...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.