ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
RibaBosnjak
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Şubat 2017 20:31
Son Ziyaret:
28 Mayıs 2017 00:56
Toplam Mesaj:
31 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur Cerlek
Doğum Tarihi:
13 Ağustos 1993
Yaş:
30
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Japon Akvaryumu Ve Dip Çekimi Hakkında Sorular...
[QUOTE=Abdullah AYTAN]
Rica ederim. Aslında 500 lira ile çok kolay bir şekilde japon akvaryumu kurarsınız. Kalite, ucuzluk ve fiyat performans açısından 200 litre gibi bir hacime Quik 1200 (Expro), Sunsun-HW302, gibi markalar öneriliyor ama ben kullanmadığım için net birşey söyliyemiyeceğim. Üst kademe olarak fluval-206 marka var ama biraz tuzludur.

Venüsaquanın bir iç filitresi var sanırım 920 modelli olan 50-60 lira gibi bir fiyata satılıyor eğer canlı yükünü abartmazsanız oda uygun olur. Bunu alsanız dış filitre gibi extra hava motoru vs. almanızada gerek kalmaz.

Aslında liste yapsanız
100x50x40 Akvaryum 200-250tl
Filitre 60-200tl
Kum olarakta 0,5mm ile 1,5mm arası silis, kuvars yada dere kumu yıkanmış kutulu alsanız 30-50tl yani aşağı yukarı 500 liraya akvaryum kurabilirsiniz.

Yada 50x50x50 yani 125 litre bir Akvaryum yaptırsanız 70-100 lira desek.
Sunsun-603 dış filitre 60 lira desek
10 kilo kumda 10-20 lira desek yarı fiyata kurulum yapmış olursunuz.
Şu konuya mutlaka göz atın.
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/oranda_ve_ranchularim_k876369.asp[/URL]

Yada canlıdoğuranlarıda düşünebilirsiniz kolay yavru alırsınız yani yavrulara bakmak ayrı bir keyiftir.[:)] Onada 50 litre bir Akvaryum yeterli olur daha ucuza kurarsınız.

Ama japon beslemek istiyorsanız ve japon balıklarını seviyorsanız 80-125 litre bir Akvaryum alırsınız 150-300 lirayla bile rahat rahat kurulum yapabilirsiniz.[:)]
[/QUOTE]

Verdiğiniz link'e baktım ve balıklar çok iyi bakılmış işte bende tam da böyle birşey yapmak istiyorum ufaklıktan alacağım bu tür balıkları sağlıklı bi şekilde uzun süre bakmak büyütmek .O yüzden hacim olarak sağlıklı olacağı 200 litre bir akvaryum standart olarak uygun diye düşünüyorum .
Fakat gel gelelim fiyatlara , kimi yerlere sorduysam sorayım bu 200 litre akvaryum için mobilyasız en aşşagı 250 lira istiyorlar. Bildiğim kadarıyla da bu hacimdei akvaryumlar herhangi bir masanın üstünde alelade durmayacak , güzel bir mobilya da şart kaldı ki daha bugün sorduğum bilindik bi akvaryum imalatçısı 700 lira gibi bir fiyat söyledi bana. Dış filtre akvaryumdan pahalı zannediyordum ama akvaryumu halletmek daha zor gibi.
Japon Akvaryumu Ve Dip Çekimi Hakkında Sorular...
[QUOTE=Abdullah AYTAN]
Merhabalar,
Eskiden açtığım konuyu görünce şimdi bir tuhafıma gitti garipsedim.[:)]

Konunuza gelince elimden geldiğince yardımcı olayım. 200 litre Akvaryum için sadece kaliteli bir dış filitre yeterlidir. İç filitre yada, hava motoru hava pompası gibi malzemeler kaliteli bir dış filitre varken çok lüzümsuzdur. Sakın kalitesiz ürün almayın kaliteli bir dış filitre alın neden diye sorcak olursanız çünkü kalitesiz olanı ses yapar sizi rahatsız eder, su kaçırır Akvaryumu eve boşaltır balııklar bile ölebilir lafın kısası epey uğraşırsınız. Bir kere para verin verin en iyisini alın kalitesiz alıp her ay değiştirceğinize kaliteli alın ömürlük kullanın. İki yüz litre bir Akvaryuma debisi 1000L bir filitre yeterlidir. Marka ve model önerisi için foruma konu açabilirsiniz. Yalnız söylemeliyimki yavru almak gibi bir düşünceniz varsa japonlardan bunu beklemek çok zor bir iş. [/QUOTE]

Çok teşekkürler, sanırsam en iyisi bütçemi arttırıp kaliteli bir dış filtre alana kadar beklemek , gönül isterdi ki dediklerinizi hemen alayım ama bütçe sıkıntım nedeniyle biraz fiyat/performans olayını da göz ardı edip kaliteden firaz ödün vermeli miyim diye düşünüyordum . Elimdeki bütçe 500 lira ve sanırsam bu miktara göre ne doğru düzgün akvaryum ne de dış filtre temin edebileceğim . Sağolun tekrardan ..
Not: amacım gözüme hoş gelen ve tutkusu olmak istediğim japon çeşitleri bakmak onları en sağlıklı şekilde besleyip gelişmelerini sağlamak .Yavru almak bana hep zor gibi geliyor zaten öyle bi olaya girişmek isteemem.[EDIT]RibaBosnjak,2017-03-13 17:56:30[/EDIT]
200 Litre Japon Akvaryumu için Filtre
[QUOTE=SerkanAkın]Bahsettiğiniz şeyler ucu açık mevzular. Mesela dış filtre demişsiniz. 200 TL den başlar 1500 TL ye gider .[/QUOTE]

6-8 tane japon varyetleri 200 litre akvaryum için uygun değil midir ? Çok açık bir konu mu bu onun dışında dış filtrede 200 litre akvaryum için quikk, lifetech bir dış filtre alsam iş görür mü görmez mi yoksa alacaksam kaliteli bir dış filtre mi almalıyım bu kalite'den kasıt akvaryum hacimine göre verim sağlayacaksa 200 litre için çok pahalı filtre almaya gerek var mı gibisinden soru sormuştum ? Ben tecrübeli biri olsam az çok bu sorulara cevap verirdim şahsen maksat kafada bir kaç soru işareti eksilsin . Yine de teşekkürler.
200 Litre Japon Akvaryumu için Filtre
[QUOTE=SerkanAkın]

Konuyu açan arkadaşın siteye en son girdiği zaman [B]"09 Ekim 2015 09:24"[/B].[/QUOTE]

Sadece o değil siz de yardımcı olabilirsiniz; cümlede yanlış anlaşılma bozukluk olmuş olabilir belirtmek istediğim,'' tecrübeli arkadaşlardan konuyla ilişkili cevap ve önerilerini beklerim '' demek istemiştim. Gecenin bir körü yazınca biraz saçma yazmışım şmdi farkettim. [EDIT]RibaBosnjak,2017-03-13 14:31:14[/EDIT]
200 Litre Japon Akvaryumu için Filtre
Ben de 200 litre bir japon akvaryumu kurmayı düşünüyorum ve içinde düşündüğüm ; verim sağlayabilecek japon varyetleri sayısı da 6-8 tane olsun istiyorum. Acaba konuyu açan arkadaş bu sayı ve hacim orantısına bir yorum yapabilir mi yanlış mı veya doğru mu ? Çünkü bu konu da acemiyim yardımcı olursanız siz ve diğer arkadaşların tecrübeleri de benim için çok faydalı olacak . Bu arada dış filtre ne önerirsiniz ? [EDIT]RibaBosnjak,2017-03-13 14:32:09[/EDIT]
Japon Akvaryumu Ve Dip Çekimi Hakkında Sorular...
Merhabalar ! Herkese hayırlı geceler. Başlıktaki bütün mesajları okumaya çalıştım fakat kaçırdığım nokta illaki olmuştur , yine de sormam gerek. Akvaryum'a başlamak için okadar hevesliyim ki her geçen gün piyasa'daki akvaryum, dış filtre v.b ürünlerin ilk başta görevlerini sonrasında fiyatlarını araştırmaya başladım . Neyi nasıl yapacağımı bilmeden bu işe girişmek istemiyorum , her zaman içimde canlı yaşatacak olmanın verdiği korku var, yıllardır ne hevesler ettimde evimde bir hayvancağız besleyemedim bakamam diye . Fakat ben yüzmeyi , daha doğrusu denizi çok sevdiğimden içimde bir akvaryum hevesi hep vardı . Sözü uzatmayayım; internette ve forumda ne zaman bir araştırma yapsam, birşeyler okusam hergün nükseden bu akvaryum hobisine başlama hevesim hüsranla sonuçlanıyor. Öğrenecek çok şeyim olduğunu anlıyor , kafam karışıyor , öte yandan bütçemin buna yetemeyeceğinden vazgeçiyorum.


Öncelikle , Japon akvaryumu yapmak istiyorum, bütçem gerçekten kısıtlı yani 500 lira bütçem var . 6-8 tane falan akvaryuma göre verimli olacak şekilde sayı değişebilir , japon varyetleri bakmak istiyorum. Akvaryumu 200 litre olarak düşündüm daha doğrusu bütçeme en uygun bunun geleceğini düşünüyorum vereceğiniz cevaba göre hacim değişebilir. Dış filtre ne olmalı , kimisi ucuz al sıkıntı yok alttarafı 200 litre akvaryum diyor kimisi , en kalitelisinden al ömürlük sorun çıkarmadan kullan diyor .. Dış filtremi neye göre seçmeliyim bahsettiğim fiyat / performans açısından akvaryum'a en uygun ne olur ? Öte yandan hava taşıdır , hava pompasıdır , iç filtredir bu gibi şeylere gerek var mı ?

Herşeyden öte vereceğiniz cevapların, bana cesaret vermenizi istiyorum yardımdan öte yada öyle birşey diyin ki heves falan etmeyeyim bir süre .Bu arada sorularımı mazur görünüz , yeterince acemiyim seneler önce 50 litredede 5 japon beslemekten ayrı , geçmişimde herhangi bir deneyimim olmadı . İlgilenip okuyanlar için şimdiden çok teşekkür ediyorum. [EDIT]RibaBosnjak,2017-03-13 02:52:24[/EDIT]
Japon Balığı İle İlgili Herşey [Envanter]
Merhabalar Abilerim,Ablalarım.. Bende hep bir Koi balığı aşkı var yıllardır çok farklı ahenkli yapıları var ve estetik görüntüleri çok hoş. Fakat biraz forumda araştırınca akvaryumda olmayacağını söyleyenler oldu vazgeçtim bende güzel bir japon akvaryumu kurmak istiyorum. Bütçem sıkıntılı öğrenci olduğumdan fakat yine de sınırları zorlayabilirim ama çok fazla etrafta bir sürü şey söyleyen arkadaşlarım , tanıdıklarım oldu hangi birini dinleyeceğime karar veremedim . Nasıl bir ekipman kurmalıyım neler yapmalıyım kısaca anlatır mısınız kafamda bir şeyler oluşsun istiyorum mesela , 5-6 tane güzel japon balığı optimum verimi için kaç litre akvaryum olmalı neler almalıyım gibi.. Cevaplarınız; siz tecrübeli arkadaşların bana çok faydalı olacaktır. Şimdiden teşekkürler herkese..
Not: Daha önce 1 akvaryum deneyimim olmuştu yıllar önce yaklaşık 20-30 litre tank'ta 4 tane japon balığı beslemiştim bilgisiz bir biçimde yaklaşık birkaç ay boyunca balıklar düzgünce yaşamıştı fakat yazlığa gidip '' 2 -3 ay '' dönmeyeceğim için akvaryumu başkasına vermek zorunda kalmıştım..Acemiyim bu konuda..
( 500 lira bütçem var ).[EDIT]RibaBosnjak,2017-03-13 02:21:33[/EDIT]
Aquaflow Technology - Aef302 Dış Filtre Hakkında
[QUOTE=ad hominem]

HW-302 400 litrede şayet fazla canlı yükü yoksa işinizi görecektir. Filtrelerin üzerinde yazan değerlere aldanmayın. Bu değerler filtre tamamen boşken ve hortumlar bağlı değilken fabrikada ölçülen maksimum değeri gösterir. Kendi tecrübelerime göre iyi bir filtrasyona sahip olmak için filtre üzerinde yazan l/h değerini ikiye bölüyorum ve bu değerin toplam su hacminin en az 2, ideal olarak 3, mümkünse 4 katı olmasına dikkat ediyorum. Ben mesela sipariş ettiğim 150 litrelik akvaryum için üzerinde 1500L/h yazan bir filtre sipariş ettim. 1500/2= 750L/h, 750L/h de 150 litre suyu saatte 5 kere çevirecektir. Fazla filtrasyon her zaman iyidir. Dikkat etmeniz gereken nokta akvaryumda balıkları rahatsız edecek kadar akıntıya sebep olmaması gerekir. Aynı şekilde akvaryum içinde suyun sürekli bir hareket içinde olması iyidir, balıkları yormadığı sürece. Tabii bu fazla akıntı ya da hiç akıntı sevmeyen balıklar için geçerli değildir. O apayrı bir konu.

Jebo ve Lifetech filtreler ucuz ama kronik olarak sürekli sorun çıkartan filtreler. Forumda biraz arama yaparsanız göreceksiniz ki bu iki filtre konusunda özellikle su kaçırma ve ses problemleri, ilerleyen zamanlarda debi düşüklüğü yaşandığını okuyabilirsiniz. Bir kere filtre alın, iyi bir şey alın. Avrupa ve Kuzey Amerika malları her zaman iyidir ama bütçeyi biraz zorlayabilir. JBL, Eheim, Fluval, Tetra (lakin yeni Tetralardan bahsediyorum, 3-4 sene önceki modelleri su sızdırıyordu ama yeni serilerde düzeltildi) gibi markalar çok nadiren sorun çıkartır. Bunlar haricinde kaliteli Çin malı filtreler de tavsiye edebilirim. Mesela benim favorim Atman'ın yeni S serisi. Atman AT-3337 S modelini rahatlıkla tavsiye edebilirim. Piyasada hala eski model Atman filtreler de var ama onları artık tavsiye etmiyorum çünkü hem fazla elektrik tüketimleri var hem de artık yedek parçaları kolay bulunmuyor. Sunsun bizzat kullanmadım ama fiyat-performans açısından iyi bir filtre olduğunu biliyorum. Dolphin ve E-Jet (aynı fabrikadan çıkıyor ikisi de) aynı şekilde genel olarak sorunsuz iş gören filtrelerdir. [/QUOTE]

Rehber niteliğinde cevap , çok teşekkürler cevabınız bana çok yardımcı olacaktır , sağolun . Daha yolum uzun ; dediğinizi dinleyip bütçe toplamalı ve güzel bir kaliteli bir filtre almalıyım pahalı ama olsun. [EDIT]RibaBosnjak,2017-03-13 01:19:16[/EDIT]
Aquaflow Technology - Aef302 Dış Filtre Hakkında
[QUOTE=ad hominem]

Aquaflow Technology maralı filtrenin Alman menşeli olduğunu hiç sanmıyorum. Aynı ürün Amazon Fransa ve İspanya'da da mevcut. Bu filtre ya sunsun ile aynı üretim bandından çıkıyor ya da sunsun bazı ülkelerde bu isimle pazarlanıyor. İki filtrenin bu kadar benzer olmasının başka açıklaması olacağını sanmıyorum. Uygun fiyatlı bir filtre arıyorsanız sunsun tercih edebilirsiniz, Önemli bir fiyat farkı yok arada. Yeri gelmişken diyeyim, Jebo ve lifetech filtrelerden uzak durmanızı tavsiye ederim.[/QUOTE]

Çok teşekkürler , önerdiğiniz Sunsun HW-302 adlı model değil mi fiyat ve performans neredeyse aynı . Bu arada jebo , ve lifetech fiyat olarak bütçeme yakın bulduğum ürünlerdi , neden önermediğinizi söyler misiniz ve bu markalar dışında kısıtlı bütçeye Sunsun'dan başka bir marka var mıdır önerebileceğiniz ?
Aquaflow Technology - Aef302 Dış Filtre Hakkında
[QUOTE=Omer_MG]Şekli Sunsun dış filtrelere benziyor. Muhtemelen aynı fabrikada üretilip farklı markalarda satılıyor.[/QUOTE]

Dediğim gibi alman menşeili bir marka olduğu için belki de bir imitasyon yada almanya'da kullanılan başka bir marka ismidir ürün. Peki ya SunSun adlı markayla kıyaslayınca nedir orta kalitede bir ürün müdür yurtdışından getirtmeye değer mi yani ? Yaklaşık 170 liraya denk geliyor fiyatı.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.