ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
muratekin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Ekim 2017 14:24
Son Ziyaret:
19 Ekim 2020 16:57
Toplam Mesaj:
20 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
murat arar
Doğum Tarihi:
04 Şubat 1983
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

65*30*45 Bitkili canlı doğuran

SON 10 MESAJI

Bitkili Akvaryum Aydınlatma Tavsiyesi
Anubias , gül ve cinsini bilmediğim başka bir bitki daha var.
Bitkili Akvaryum Aydınlatma Tavsiyesi
Arkadaşlar 60 lt bitkili akvaryum var(, normalde kullandığım ışıklandırmadan memnun değilim. akvaryum kapağında 50 cm lik camlı bölme var. Bu kısma led takmayı düşünüyorum su ile temas sıfır , bu açıdan sıkıntı olmuyor. Fakat led vs pek anladığım işler değil. Şöyle bir ürün var , sizce yeterli olurmu?
https://urun.n11.com/kapak-armatur/spectra-bitkili-akvaryum-led-aydinlatma-4-renk-karisik-P386934742
Lepistes Ve Stres
Cevaplar için teşekkürler. Şuan durumu bir nebze daha iyi. Akvaryum bitkili hatta bol bitkili. Şimdi diğer balıkların arasına karışıp yem yiyor. Ürkekliği yarı yarıya azaldı. Ama hala bir korku durumu var. Gözlemlemeye devam ediyorum. İnşallah en kısa sürede atar bu stresi , sayesinde bende ayrı bir strese girdim:D
Lepistes Ve Stres
Merhaba,
Arkadaşlar dün eve gittiğimde erkek lepistes müthiş hareketli korkak ve hızlı solunum yapıyordu. Tanka yaklaşır yaklaşmaz köşe bucak kaçıyordu. Hatta ufak yavrular arada bir didikliyordu. Hastalandı sanıp hemen metilen mavisi verdim ve netten biraz bakınca durumun stres olduğuna karar verdim. Çünkü yapısal olarak bir farklılık gözlemlemedim. Açıkçası strese neden olacak bir durumda gözlemlemedim. Akvaryumda doğdukları andan beri 3 haftalık 30 tane kadar yavru var, haricen iki cüce vatoz ve 1 er tane dişi erkek lepistes var. Tank 65 lt bitkili. Mayalı sistem co2 var. Stres için biraz araştırma yaptıktan sonra, sudaki oksijenin artması için co2 yi kapattım. Normalden biraz fazla yemleme yapıp diğer balıkların erkeği rahatsız etmesini engellemeye çalıştım. Işıkları kapattım. Sabah kalktığımda durumu akşama göre daha iyiydi fakat hala stresliydi. Diğer balıkların arasına karışmıştı fakat yemleme için yaklaştığımda yine ani hareketlerle korkuk köşe bucak kaçtı. Zamanlayıcıyı devre dışı bırakıp ışığı bugün vermedim ve yine biraz fazla yemleme yapıp evden ayrıldım. Sizce yapılabilecek başka bir şey varmıdır? Aklıma gelen tek durum akşam üstü bizim çocukların yanına bir kaç arkadaşı gelmiş onların bir şekilde korkutmuş olabileceği. Önerilerinizi bekliyorum. Saygılar.
Çıkarılamayan Artemia..
Netten bulabilirsiniz. farklı gramajlarda satılıyor , gittigidiyor da falan var.
Çıkarılamayan Artemia..
Aynı markayı bende kullandım. İlkinde dediğiniz gibi 48 saat beklememe rağmen açılan yumurta çok azdı. Son kullanma tarihide baya bir vardı. Hatta çıkmayınca set hazır olduğu için , içine ekstradan kaya tuzu da ekledim fakat bir sonuç elde edemedim. Çıkartma setini pet şişeden yapmıştım belki onunla alakası vardır belki ışık olayındandır falan dedim ve o paket yarım yamalak bir şekilde bitti. İkincisi ki şuan kullanıyorum , alırken yine tereddüt ettim ama ucuz olduğu için yine aynı markayı aldım. Ekstradan hiçbir şey yapmadan daha önce ne yaptıysam aynı şekilde işleme aldım hatta içine kaya tuzu falan eklemedim. Işıkta açmadım. en fazla 48 saatte tamamı açıldı diyebilirim. Şuan aynı paketten iki kez yaptım ve sıkıntı yok. Nedendir bilmiyorum ama bir önceki paket bir şekilde bayatlamış olabilir , hava almış olabilir diye düşünüyorum. Sizde isterseniz son kullanma tarihini falan bir kontrol edin. Bu arada suyun sıcaklığı 27 derecede benim.
Sanırım Bitkilerde Bir Sıkıntı Var
Filtreyi değiştirdiğimde yani dış filtreye geçtiğimde iç filtreyi hemen çıkarmıştım. Suyun artık oturduğunu , sudaki ve kumdaki bakteri oluşumunun yeterli olduğunu düşünmüştüm. Bundan dolayı olabilir o zaman zira 5 gündür takılı dış filtre ve bu oluşumlarda bu süreçte çıktı.
Sanırım Bitkilerde Bir Sıkıntı Var
Merhaba, 3 hafta önce kurmuş olduğum akvaryumda bitkilerin yapraklarında bir sıkıntı çıkmaya başladı. Yaprak kenarlardan başlayarak sararıyor gibi. Tankın ısısı 26 , 65 litre hacim, haftada bir düşük ölçek sıvı gübre veriyorum. Mayalı sistem co2 mevcut 1 haftadır. Fotosentez gerçekleşiyor. Dış filtre kullanıyorum 5 gündür. Aydınlatma 2*15 w grolüks ve beyaz. Günde 8-9 saat. Yaprakların üstüne elimi sürdüğümde çıkan yosun gibi bir şey değil. Sanırım bir tür hastalık. Yardımlarınızı rica ediyorum. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/200603/111120172007501.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/200603/111120172008301.jpg[/IMG]

Nette biraz daha araştırıp , yaprakları tırnakla kazıdığımda bu sararmanın yosun olduğunu gördüm. Sanırım sakal yosunu tabir edilen tür. Yosunumuz hayırlı olsun hadi bakalım napcaz şimdi. Birde bugün bir erkek bir dişi vatoz alayım dedim akvaryumcu ondaki vatozların normal vatoz olduğunu cüce vatoz olmadığını , bunların cinsiyet ayrımının belli olmayacağını söyledi. Eyvallah diyip çıktım ama varmı böyle birşey, ikilemde kaldım.
Lepistesimin Türühakkında
Cevap için teşekkürler. Çok makbule geçti.
Lepistesimin Türühakkında
Merhaba, lepistesimin türü hakkında yardım alabilirmiyim. Ben herhangi bir kategoriye sokamadım. Melez olabilir diye düşünüyorum. Gerçi herhalukarda maaşallah çok güzel geliyor bana , kuyruğundaki renk halesi müthiş.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/200603/101120170926401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/200603/101120170927071.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.