ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
HardScape
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
22
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ocak 2018 03:09
Son Ziyaret:
8 Saat 1 Dakika önce
Toplam Mesaj:
34 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Muhittin TOPALAK
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Sakarya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Smd Led Güç Kaynağı Hesaplama
Bende bugün içini söküp baktım vazgeçtim. Baya uğraştırıcı ve narin iş. Tecrübem yok o yüzden riske gerek yok. Teşekkürler
Smd Led Güç Kaynağı Hesaplama
Elimde hazır bir smd led armatür var. İçerisinde 14 adet led var. Bunları söküp 5730 smd beyaz led ve 5730 smd grow led takmak istiyorum. Her led 0.5 watt 150ma 3V. Bu armatür için en ideal güç kaynağı ne olmalı?
Ankara Akvaryumcu Tavsiye
Ankara'dan geçerken balık almak istiyorum. Nadir türlerin olduğu, yosun yiyici türlerin her zaman stokta olduğu önerebileceğiniz bir yer var mı?
Ücretsiz Co2 Art Difüzör
Co2 Art markasının Free Flux_ Diffuser ürünü için ücretsiz kupon kazandım ancak 15euro kargo bedeli var. Benim ihtiyacım olmadığı için bu kargo bedelini karşılayıp ürünü almayı düşünmüyorum. Ürünün iki boyutunu da ücretsiz alabilirsiniz. Normal site fiyatları 23 euro ve 26 euro. Kupon kodunu aşağıya bırakyorum. Kodun son kullanım tarihi 3 Mart.

KUPON KODU: SW-A627YM5HW63[EDIT]HardScape,2021-02-28 21:24:56[/EDIT]
Temel Kimya Yüzdeyi Ppm'e Çevirme
Oradaki N dediğiniz gibi nitrojen yani azot. Bunu amonyum ile de sağlıyor. İçeriğinde azotun hangi türevleri olduğu tam bilinmiyor. Yani bu yaptığınız ppm hesabı tutmayabilir. Zaten böyle bir hesaba da gerek yok. Hobiyi bu kadar karmaşık hale getirmek gereksiz. Denilen dozda ya da daha az başlayıp gelişime göre artırıp azaltılabilir.
2 Metrede Co2 Olur Mu?
O büyüklükte ki akvaryumlar için reaktör en doğru tercih olacaktır. Ancak ista yerine cerges tipi reaktör yapabilirseniz daha verimli ve kullanışlı olur. İnternette yabancı forumlarda yapılış videoları var. Bu büyüklük için filtreleme de ayrı bir sorundur. Tek filtre yeterli gelmeyebilir
Bitki Kızartma Hakkında
[QUOTE=hasancn][/QUOTE]
Hangi bitkileri tecrübe ettiğiniz önemli. Rotala Red türleri 0 nitrat ile kızarırken diğer bitkiler nitratı tolere edebiliyor.

Nitrat fostat dengesi benim tecrübelerime göre akvaryum için saçmalıktan ibaret. Hiçbir zaman böyle bir denge kurmadım ve buna bağlı bir sıkıntı yaşamadım. Şuanki tankımda 3ppm fostat 6 pmm nitrat dozluyorum örnek olarak ve tamamen yosunsuz mükemmel gelişim. Bu oranı 1e 1 yapan ünlü akvarasitler de var. Her tank kendince özeldir. Bitki ve canlı yoğunluğu, taban zenginliği, su değişiminde kullanılan suyun değerleri gibi çok farklı verilere göre kendi yönteminizi bulmalısınız.

Demir konusunda böyle bir tecrübem ve bilgim yok. Kesilmesinin bitkilerde kızarma olarak tepki vermesini de hiç duymadım.
Bitki Kızartma Hakkında
Sanırım düşük nitrat seviyesinde diğer bitkilerin durumu da ayrı bir makale konusu. Ben kendi deneyimlerimde de çok düşük nitrat seviyesinde bile kırmızı rengi yakalayamadım ancak su değişimlerinden sonra iki üç gün dozlama yapmayarak denemelerimde hemen kızardıklarını farkettim. Yani 0 nitrat en büyük etken. Dennis Wong'ta diğer bitkiler için aktif toprakların tek başına yeterli nitratı sağlayamayacağını, zeminin nitrat bakımından berirli aralıklarla zenginleştirilmesi gerektiğini söylüyor. Bu konuyu da dikkat edilmesi açısından ayrıca belirtmek istedim.[EDIT]HardScape,2020-02-25 23:46:54[/EDIT]
30 Küp High Tech - Rotala Türleri -son!
Nitrat seviyenizi ölçüyor musunuz yoksa dozladığınız nitrat olarak mı yazdınız. Biliyorsunuz azot döngüsünden gelen nitratta var. Sera nitrat test kiti 10ppm de başlıyor ölçmeye. Ben bu yüzden çok zorlandım düşük nitrat seviyesini tutturmada. Diğer gübreleri kaç ppm veriyorsunuz bu arada?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.