ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
msb16
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
28
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Şubat 2018 01:58
Son Ziyaret:
28 Kasım 2020 12:44
Toplam Mesaj:
77 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Muhammed Said BURAK
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bize kalmayacak dünya için,bize kalacak günahlar bırakıyoruz.. Malcolm X

SON 10 MESAJI

Bu Bitkinin Türü Nedir
Merhaba atakanpetshoptan sipariş ettiğim katil salyangozun yanında geldi.Sadece 3 yapraktı.Kuma yerleştirdim ve biraz büyüme kaydetti ve görüntü olarak hoş duruyor bu bitkiden daha fazla edinmek isterim.Tecrübeli kişiler aydınlatırsa mutlu olurum:)

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203617/110920192353171.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203617/110920192353351.jpg[/IMG]
Dip Çekimi Yapamıyorum
Merhaba.1 haftadır bu işle uğraşıyorum hala olmuyor izlemediğim video kalmadı. Hortumla çekmeye çalıştım yine olmadı.Ağzımla kuvvetli şekilde suyu çekiyorum ama sadece 1-2 damla su geliyor ve su akışı olmuyor.Nasıl yapacağım lütfen yardım edin.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203617/060920191538291.jpg[/IMG]
Zebra Danıo Yem
[QUOTE=K3r3m ]Tetra crusta karides,kerevitler içindir zebra danio ya verseniz yemez çünkü dibe batar ve gerekli besinleri içermez onun yerine tetra discus ve tetra pro Algae olabilir.[/QUOTE]


Maalesef dediklerinizin hiçbiri gerçekleşmiyor.Yemler dibe batmıyor direk.Ben elimle ufalıyorum attığımda çılgına dönüyor balıklar.Siz bunları hangi tecrübeye dayanarak yazdınız?
27 Litre İçin Bu Canlılar Fazla Mı?
[QUOTE=aliekinci] bi foto atsana. gorelim ortamı. uzaktan konusmayalım bosuna.[/QUOTE]


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203617/010920192345391.jpg[/IMG]
27 Litre İçin Bu Canlılar Fazla Mı?
Merhaba.27 litre bir akvaryumda 6 zebra danıo 3 çöpçü balığı 1 tanede katil salyangoz bakıyorum.Forumdaki gözlemlerimden fazla olduğunu düşünmeye başladım.Bunları bakmaya devam etmeli miyim yoksa canlıların sağlığı açısından birilerine hediye mi etmem gerekir sizce??
Akvaryum İçin Üstadlar Bir Bakarmısınız
Üstad değilim ama çöpçülere tek bakmayınız lütfen. Çöpçüler sürü balıkları olduğu için 3 veya 6'lı gruplar halinde bakmalısınız.
Zebra Danıo Yem
Merhaba zebra balıklarım için etçil ve otçul yem almak istiyorum. Şuan elimde altta fotoğrafını bıraktığım karides yemi var uflayıp atıyorum yaklaşık 1 haftadır.Etçil ve otçul olarak hangi yemleri kullanabilirim.Ucuz olsun lütfen

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203617/310820192148521.jpg[/IMG]
Betta Hakkında Herşey
[QUOTE=brownorum]

Kafanıza göre 10-15 litre de yıllarca bir hayvana eziyet etmesini savunuyorsunuz bizi de takmasın diyorsunuz çok mu biliyorsun ismi bile olmayan sözde forum üyesi? Forumun anlamını araştırdın mı hiç? 10-15m2 bir odanın içinde ölene kadar nasıl yaşarsın? Hep soru işaretleri çünkü kendi egonuzu yanıtlamaktan soruya cevap vermemişsiniz bile, boş bir yazı...

Hayvanları Facebook grubu ya da forum ilanlarından ücretsiz olarak sahiplendirmeniz en sağlıklısı, ileride yeterli bilgi ve ekipmanla geri dönersiniz isterseniz bu hobiye ama şu an sadece deneme-yanılma yöntemiyle canlılarda ve kendinizde hasar oluşturacaksınız. Sağlıklı hobiler.

İçme suyu olmaz çünkü genel olarak safa en yakındır. Betta bu gh'da yaşayamaz, ortalama 300ppm diyebilirim. Dinlendirilmiş şebeke suyu kullanın fakat 1 gün az, uçucu özellikteki çözeltiler kullanın örneğin Reeflowers Su Düzenleyicisi adındaki ürün klorun hızlıca uçmasını sağlıyor, 2 yıldır kullanıyorum gayette memnunum. Klor hayvana zarar verecektir, 3 gün bekletilmesinde fayda var [B]kapağı açık [/B]olarak.[/QUOTE]




Ben eziyeti felan savunmuyorum kaldı ki üstte petshoplardaki vahim durumuda anlattım.Siz insanları hobiden soğutmaktan başka birşey yapmıyorsunuz çok bilmiş üstat balık uzmanı komando mareşal gazi hazretleri.Herkes evinde koca koca akvaryumlara yer bulamıyor.Herkes büyük akvaryum çevirebilecek kadar tecrübeli değil.15 litre bettalar için gayet yeterli hacim.Peki sizin mantığınızla sorayım o zaman.Bu balıklar doğada tonlarca suda yaşıyorlar o zaman kimse balık bakmasın balıkların özgürlüğünü kısıtlıyoruz demektir? Siz koca bir dünya varken evden çıkamama durumunda kalmak istermiydiniz?Bakın her balığın hacmi vb farklıdır büyükluğüne göre vb. değişir ama şu olayı abartmayın.Kaldı ki absürt birşey demedim gidipte 10 litrede prenses bak dedik sanki triplere bak.
Betta Hakkında Herşey
[QUOTE=BalikCipsi]


Çok teşekkür ederim. Su değişimini nasıl yapmam gerek acaba?. Boş bir su bidonuna çeşme suyu koydum dün akşam ve 1 gündür dinleniyor. Balıkları akvaryumlarına nasıl koymalıyım? suyla beraber mi yoksa sadece balığı direk koyarsam zorluk çeker mi? [/QUOTE]


Elinde her zaman dinlenmiş su bulunsun 1 gün dinlenmiş olması yeter.Su değişimi yaparken hiç bir zaman akvaryumdaki suyun hepsini değiştirme.Minik kürekler oluyor onlardan varsa onla koyabilirsin.Canlıyı koymadan 3-4 saat akvaryumunda motoru çalıştır su biraz devir daim yapsın sonra ekleyebilirsin canlıları.Su değişimi dip çekim pompaları var her petshopta bulunur genelde,eğer yoksa bir maşrafa ile suyu boşaltırsın.Balıkları direk koyabilirsin.
Betta Hakkında Herşey
Merhaba.10-15 litre bir akvaryumda bakabilirsin 1 tanesine.İki tane bakman zor olur ama bakıcam diyorsan ayrı ayrı 10 ile 15 litre arası akvaryum yeterli olur.Birazdan 30-40 litre yazanlar olacaktır onları takma lütfen. Benim ilk balığım bettaydı Akvaryumcu seçmek için gösterdiğinde fanusun beşte biri kadar yerde tutuyorlardı gerçekten çok kötü. 10-15 litre betta için güzel olacaktır.Kum olarak vitasand bitki kumu veya hagen dediğimiz siyah kumu kullanabilirsin.Java moss,java fern,gül,limon gibi basit sadece ışık isteyen bitkilere bakabilirsin.Filtrasyon için minik bir pipo filtre olabilir ama haftada yüzde elli su değişimi yapabileceksen hiç filtee kullanma çünkü zaten hacim küçük balıklara zorluk olmasın.Şuanlık ısıtıcı gerekmez ama kış için 25 watt minik bir ısıtıcı alabilirsiniz.İyi hobiler:)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.