ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
vetataman
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Şubat 2007 00:06
Son Ziyaret:
11 Kasım 2008 20:54
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ataman bilge
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ataman bilge

SON 5 MESAJI

Kaplumbağamın yanak kısmı şişti

Eğer kaplumbağanız küçükse ve öksürüyorsa özellikle gözleri şişkin ve kapalıysa  akciğer enfeksiyonu gelişmiştir. Burada yapılacak iki şey vardır biri hayvan hastalanmadan yaşayacağı ortamı uygun bir hale getirmek ve tutmak, ikincisi ise eğer hayvanın hastalanmışsa normal sıcaklığı 32 33 dereceye getirip iyi beslemek hayvan yemiyorsa mamayı ezip suyla karıştırıp damlalıkla verebilirsiniz. 100 grdan büyük hayvanlar için tetrasiklin preparatlarının enjeksiyon olarak verilmesi daha uygundur, bu tedaviyi veteriner hekim yapmalıdır.

Son çare olarak eczanelerde satılan tetradox isimli, etken maddesi doksisilin olarak ilacın bir kapsülünündeki ilacı güzelce ezip yarım litre suya güzelce karıştırdaktan sonra 1ml si hayvanın ağzına iğnesiz bir enjektör yardımıyla verilebilir günde bir kez uygulama 4 hafta boyunca devam edilebilir.
 
 
Fakat antibiyotik olarak doksisilin ve getmacin ne kadar uygun gözükse de 100 gr altındaki kaplumbağalar için oldukça toksiktir, suyuna 1ml doksisilin katıp -ki doksisilin enjektable kolay bulabileceğiniz bir ilaç değildir bunun yerine eczanelerde tetradox satılır- ve 12 saat tutmak hayvanın ne kadar ilaç alacağı bilinmediğinden çok aşırı bir doz yüklemesi meydana getirebilir. Örneğin 20 mglık bir hayvanın alması gereken  miktar 100 mg lık bir tabletin 500 de biri  yani 0.2 mg olmalıdırr. getmasin için ise bu 100 mg lık bir tabletin nerdeyse 1000 de biri kadar olacağından bu suyuna katılan antibiyotikten 12 saat boyunca içmesinden kalpte aritmi arest ve ölüm meydana gelme olasılığı ilacın güvenirliğine rağmen mümkündür. Getamicin 0.05 mg/kg doxicilinin dozu ise 10mg/kgdan hesaplanmıştır.
Burada yapılacak iki şey vardır biri hayvan hastalanmadan yaşayacağı ortamı uygun bir hale getirmek ve tutmak, ikincisi ise eğer hayvanın hastalanmışsa normal sıcaklığı 32 33 dereceye getirip iyi beslemek hayvan yemiyorsa mamayı ezip suyla karıştırıp damlalıkla verebilirsiniz. 100 grdan büyük hayvanlar için tetrasiklin preparatlarının enjeksiyon olarak verilmesi daha uygundur, bu tedaviyi veteriner hekim yapmalıdır.
 
 
Kaynak, veterinary hand drugbook, egzotik hayvan hastalıkları.
murad2008-11-06 09:35:28
hangi ısıtıcıdan alayım

Kaplumbaalar için sudaki ısıtıcılar tehlikeli olabilir. Meraklı hayvanlar bazen ısırmaya çalışıyor ve çeneleri dünyanın en güçlü çeneleri. Su üzerine konan ısı radyatörlü lambalar bence iyi bir alternativ hem küçük olan akvaryumu daha da küçültmeyecektir bu hem suyu ve havayı ısıtır.

Nacizane fikrimdir katılmayanlar olabilir.
tezelh2007-10-19 00:41:23
kaplumbağalarla ilgili ilginç hikaye
Pet dünyasındaki en büyük sorunlarda birine değinmişsiniz. Teşekkürler
 
 
Hayvan ticaretinin denetlenmemesi.
 
Yılda yüzbinlerce hayan yurtdışından kaçak gelirken ölüyor. Bir çuval 100 lerce muhabbet kuşu 100 lerce kaplumbağa, resim tüplerindeki papağanlar,araba bagajında ya da çantalarda 100 lerce uyutulumuş uyanmayacak olan köpekler kediler. Kesin çözüm petshoptan hayvan almamak ama hayvan bakmamak değil.En lüks yerlerdeki petshoplar bile köpeklere kafese tıkıp ölüm çukurlarında şirin gözüksün bakın oluyor diye onlarca sevimli kaplumbağa satıyorlar. Bu böyle gelmiş böyle gidiyor hiç bir kurum buna hayır demiyor.
 
Burada yapmak gereken kesinlikle çocuğunuz ısrarıyla ya da bir heves üzerine hayvan almamakünkü alacağınız hayvan sizi ömrü boyunca eve  ve kendisine bağlar.Bence su kaplumbağası tropik bir hayvandır kesinlikle ticaretine izin verilmemelidir,en azından 10 cm den küçük olanlar tamamen  çok riskten sakınmalıdır. Unutmayın 10 cm'den küçük hayvanlar her zaman Salmonella riski taşır. Bir çok ülkede satışı tamamen yasaktır.
 
Bu kaplumbağalar çok zeki ve şirin yaşadıkları ortam kesinlikle bu olmamalı.Satışı bu kadar serbestçe de olmamalı bu konuyu derinlemesine araştıracağım.
 
Uygun bir zamanda bahçeye bir gölet pond kazdırarak telle kapatarak uygun şartları yerine getirerek bu hayvanlara orda bakacam . Her hayvan kendi doğal hayatını hakeder.Biz sadece iyi görünüyor ve hoşumuza gidiyor diye onları ne kadar da büyük olsun hapsedemeyiz.
 
lafayette2007-10-18 12:57:40
Bir Kapluşu Kurtarmak ?
bence geç de olsa çok güzel bir adım atmışsınız şimdi ona gerek olan güzel bir yuva ve iyi bir tedavi.
kaplumbağalarla ilgili ilginç hikaye
herkese merhabalar
ilk önce kendimi tanıtayım İstanbul Üniversitesi Veteriner fakültesi 4. sınıf üniversitesi öğrencisiyim. Siteyi uzun zamandır izliyorum kaplumbağaların bakımı beslenmesi sağlık probleri herpsi çok bilgilendirici yazan arkadaşları teker teker tebrik ediyorum bir yazıyla eminim çok hayat kurtarıyorlardır.
şimdi hikayeye gelelim.
 
kuzenime bayram ziyaretine gittim ve mehmet adındaki kaplumbağasının iki gözü birden kapalıydı. keratitis conjuktivitis bişiler düşündüm en baştan ama bu sitedeki bilgilerden sadece üşşüttüünü öğrendim 1 hafta boyunca subcutan antibiotyic enjeksiyonu düzenli vitamin ile geçen gün gözleri tamamen açıldı üzerlerindeki yalancı membranda kalktı ve bunların hepsini siteye yazılanlara borçluyum tekrar teşekkür ederim. 2 gün önce mehmeti teslim ettim tamamen sağlıklı bir şekilde.
ama  bişiler eksik  azınsanmayacak şekilde bağlanıyor insan.
dü bütün gece siteyi dolaştım yazılanların hepsini okudum bu konuda ve bugun akvaryumcu ya gittim 75e 45 45 bir akvaryum yaptırmaya fiyat evet biraz fazla geldi artı ısıtıcılar vs vs derken baya bir umutsuluğa kapıldım.
bir akvaryumcuya daha gittim
ikinci el normal bir akvaryum aldım k
gözüm  takıldı kapumbağalar kir içinde bir akvaryumdaydı ne u ne güneş ne ısıtıcı bütün akvaryum dışkı içinde.
sonra aşağıda inanamayacam bir şey gördüm 2 parmak suda dev gibi kaplumbağalar büyüklerçoklar ve su yok sadece dışkı balçığı
akvaryumcuya bu nedir diye sorduğumda müşteri iadesi dedi
büyüğünce getiriyorlarmış o da mecburen almak zorunda kalıyormuş
bir veteriner olarak bu tabloya dayanamadım rica ettim çoğunu parasız aldım
1 büyük krımızı yanaklı yaklaşık 20 cm
1 büyük siyah dere kaplumbağası 25 30 cm
2 orta boy
 
ve daha orda kalan 2 kaplumbağa en küçüklerini bıraktım başka sahip bulurlar diye
 
eve geldim akvaryumu kurdum ısıtıcısıyla filtresiyle yemler vitaminler ilaçlar 100 ytlye geldi
 
ama kaplumbağalar için zor bir akvaryum dar ve uzun
uzun süre kara kara düşündüm ama bu akvaryum asla olmazdı
 
dere kaplumbağası beyaz benekli siyah ucutlu suya asla batmıyor ve tüm akvaryumum dışarı taşırdı bir oraya bir buraya şlap şlap kolları her tarafa su taşırıyor asla sığmıyordu geri götürmek zorduna kaldım götürdüm yine aynı kirli yere girmek zorundaydı üzüldüm ve gelecek hafta trakya tarafında bir dereye bırakmak üzere bir süreliğine orda bıraktım.
 
şimdi işin en mucizevi bomba kısmı eve gelirken bir baktım bizim mahallenin şaraçıları yüklemiş bir el arabasına dolu dolu ıır zıvır ve dev gibi akvaryum
iki kaplumbağa daha
ya dedim dayı ne yapacaksınız bunlarla ne yapalım verecek birini arıyoruz dediler
tam denk geldi bir kızın kablumbağalarıymış taşınınca bırakmak zorunda kalmış çok ağlamış dayılar akvaryumu seve seve getirdiler eve dayının biri de bulgaristanda eteriner teknisyenliği yapmış bir şarap  parası bıraktım
akvaryumu temizledim ve bütün kaplumbağaları oraya yterleştirdim biraz sığ ama pislik çukrundan iyidir.benim ballrog (betam) da cennet gibi bahçeye kabuştu tüm mercanlarımı kabuklularımı da oraya koydum.
 
bir günde 2 akvaryumum oldu ve dolu dolu şirin şin kaplumbağalar
uzun süredir özeniyordum kısmet meselesiymiş.
yazı öok uzun oldu bence sıradaki fotografalr devamını anlatmak için yeterli
 
sitedeki herkese uğraşlarından dolayı teşekkür ederim.
 
 
 
 fotogar için tılayın ikisi de aynı
 
 
vetataman2007-10-17 23:50:28

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.