ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
NurArt
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Nisan 2019 14:28
Son Ziyaret:
22 Ağustos 2019 19:03
Toplam Mesaj:
14 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İlknurArt
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İlknurArt

SON 10 MESAJI

Siyah Kum
1 japon balıgına 40lt mi? 😳
3/4cm bi japon balıgım var çok minik. ve ben şimdiye kadar 1 japon balıgına 10lt şeklinde duydum. ve bu türe uzun zamandır bakıyorum. ilk defa kum eklemesi yapacaktım. kumu değiştirdim. içime sinmedi benimde çok teşekkürler bilgi için.
Siyah Kum
Arkadaşlar merhaba, akvaryumcudan bazı taş parçaları ve siyah kum aldım. kumu akvaryuma koymadan önce çok fazla durulama yaptım. Fakat su simsiyah bir hal alıyor. durulamak için kullandıgım litrenin haddi hesabı yok. bir kapta karıştırarak süzüyorum ve bu şekilde yaptıkça hiç suyun rengi açılmadı. kokusuda biraz keskin bir koku var. hiç karıştırmadan kumun üzerinde suyu beklettiğimde ki farkı aşagıda fotografta görebilirsiniz. normal su bardagıyla, kumlu bardak üzerindeki fark aşagıda.
balıklara zarar verecegini düşünüyorum. değişim yaptıracagım ama akvaryumculardaki beyaz kumlar bile boyalı. nasıl kalitesini ayırt edebilirim bilemiyorum. ayrıca mıknatısla denediğimde kumdan parçalar geliyor bunun zararı nedir ne değildir bilmiyorum. taşlarda japon balıgına zatar vericek bir türmü sizce. 15 lt bir adet japon balıgım var. iç filtresi mevcut.



bir iki karıstırarak bıraktıgım hali
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214548/190820191404201.jpg[/IMG]

karıştırdıgımda olan hali.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214548/190820191406031.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214548/190820191414201.jpg[/IMG][EDIT]NurArt,2019-08-19 14:14:35[/EDIT]
Japon Akvaryumundan Çıkan Bu Tür De Ne?
[QUOTE=ternapi]Balık kenesi.[/QUOTE]

çok teşekkür ederim bilgi için
bundan baska varmıdır?
inceledim göremiyorum ama nerden geldi acaba akvaryumumu dezenfekte nasıl edip kurtulabilirim daha fazla varsada.[EDIT]NurArt,2019-06-28 17:19:44[/EDIT]
Japon Akvaryumundan Çıkan Bu Tür De Ne?
Merhaba, akvaryumuma yeni eklediğim 3 japon balığımdan birtanesinin yanlardaki yüzgecinin tekini kullanmadıgını farkettim ve yüzgecinde minik birşey var gibiydi.
bugun su değişimi yaptıktan sonra bir miktar tuz koydum akvaryumuma her zaman yaptıgım gibi. ve baktıgımda içinde yüzen böcek gibi birşey farkettim.
aynı balıgımın yüzgecinde duran o şeye benziyordu ve balıgıma baktıgımda yüzgecinden gitmiş ve kullanmaya başlamıştı yüzgecini.
tahminimce bu görüdğüm şey yüzgecine yapısmıstı.
bu bir bakterimidir böcekmidir nedir inanın hiç görmediğim ve bilmediğim bir alan.
belki bileniniz vardır diye soruyorum.
belkide dısardan gelen bir böcek ama baya baya yüzüyorda.
Görseli ekliyorum. akvaryumdaki suyla beraber bi kavanoza aldım nokta kadar minik birşey.


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214548/280620191711161.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214548/280620191711211.jpg[/IMG]
Yeni Japon Balığım Hk. Aciil Yardm
[QUOTE=Cikletizm]

İçine atıp doğal haline bırakın iki taraftada ölebilir , fanusta öleceğini biliyoruz değilmi , fakat akvaryuma atıncada ölmeyeceğine dair bir teori koyamam ortaya.Elinizden çıkartıp tüm japonların boyunu aynı boyutta almanızı neririm[/QUOTE]

yeterince yaralanmıs ve yorgun olan balıklarımın arasına alıp 4 balıgımı öldürmesindense suan fanusta bir çözüm bulup içlerine almayı diliyorum [:((] eger çaresi yoksada zaten daha dün aldıgımdan bugun gidip iade edecegim. diğer balıklarımın zarar görmesini istemem tabiki.
Yeni Japon Balığım Hk. Aciil Yardm
[:?][QUOTE=Cikletizm]

Fanusta Balık Bakılmaz.,Hacim Küçüklüğü Geçtim Oval Olduğu İçin Balıklarınızın Kör Olabilme İhtimalide Oluyor, Neyse Sorununuza Geçelim Balıklarda Her Zaman Büyük Balık Küçük Balığa Vuracaktır Fakat Belli Bir Hacimde Vurmayabilir.Benim 50L Japonlarım Birbirine Vuruyordu 100L Aldım Vurmayı Kestiler Çünkü Alan Var.Boy Farkı Demeyin Benim Japonlarımda O Boyutta Çiftleşmişdi Onun Boyla Alakası Yok Olgunluk Yaşla İlgili.Dediğim Gibi Elinizde 2 Japon Yada 1 Tane Bırakın 20 L Akvaryum Ve Daha Fazla Alın Tabi İç Filtre Isıtıcı sınıda [/QUOTE]

fanusta balık bakılmayacagını bende biliyorum elimde ayıracagım baska bir akvaryumum yoktu mecburen ayırmak zorunda kaldım saldırdıgı için. 60/65 lt kadar su alıyor akvaryumum. iç filtresi ısıtıcısı herşeyi içinde mevcut. Aldıgım diğer yere değiştirmekten baska bi fikir gelmiyor aklıma fanustada dediğiniz gibi yeriştiremem.[EDIT]NurArt,2019-04-16 10:41:24[/EDIT]
Yeni Japon Balığım Hk. Aciil Yardm
[QUOTE=SainJ]Akvaryumunuzun hacmi ne kadar kucuk geliyorsa baliklara bu tarz saldirmalar olabiliyor [/QUOTE]
net 50lt su var içinde

[QUOTE=Beta_balik]Sorununuz hakkında hiçbir fikrim yok.[:(] Çiftleşmek için diyeceğim küçükler demişsiniz. Boy farkı var mı belki boy farkı olduğu için saldırıyordur. Akvaryumunuzun hacmi ne? Belki hacmi dar gelmiştir.
Birde yerdeki renkli taşları çıkartın. Onun yerine silis kum koyun. Hem boyalı taşlar akvaryuma salınım yapabilir; hem de japonlar kumla oynayan, ağızlarına alıp püskürten bir balık türü. Bu yüzden büyük taneli kumlar veya çakıllar kullanılmaz. Yani en uygunu silis kum.[:iyi:][/QUOTE]

işin ilginci saldırgan olan beyaz balık turuncu balıktan biraz daha küçük :( ve beyaz balık deli gibi yüzüyor. inanılmaz hızlı.

net 50 lt su var suan içinde. dip çekim için hortumdan alana kadar kum almaya cesaret edemedim. çıkaracagım farkındayım iyice yıkadım suda beklettim renk salınımı görmedim ama benimde içim bu konuda rahat değil.
[EDIT]NurArt,2019-04-16 10:29:38[/EDIT]
Yeni Japon Balığım Hk. Aciil Yardm
Merhaba, Akvaryumuma yeni İki adet japon balığı daha aldım. 3 tane vardı zaten. 5 oldular. Aşılama yöntemiyle akvaryumumun içine yenileride aktardım. yeni olan beyaz balığım ondan daha büyük olan iki turuncu balığımıda rahatsız etmeye başladı karınlarına vurup kuyruk aralarına girip sıkıstırıyordu sürekli. Çiftleşme desem küçükler uzun bi süre ara sıra gözlemleyerek baktım. Sonra birde ne göreyim. yeni aldıgım beyaz balıgım kendinden büyük olan teleskopun kuyruklarını resmen kanatmıs ve tel tel ayrılmıs parçalamıs. diğer saldırdıgı balıgımda oldukça halsiz düşmüş ama onun yüzgeçlerinde birşey yok gibi. yeni aldıgım balığı hemen fanusa ayırdım. ve neden bu kadar agresif anlamadım. koskoca akvaryumun içinden seçtim diğerleriyle ve yanına aldıgım arkadasına ve diğer akvaryumumdakine hiç saldırıda bulunmayıp sadece ikisine bulunması şaşırttı. bilmiyorum napıcam simdi [:(][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214548/160420190052541.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214548/160420190054581.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214548/160420190057311.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214548/160420190058141.jpg[/IMG]
Japon Balıkları Akvaryuma Alma
[QUOTE=ceyh]Böyle pozitif şekilde başladığınıza göre hobide uzun soluklu olacağınızı tahmin ediyorum.[:)]

Yavruların yemlemede biraz şişmesinden endişelenmeyin, ıspanağı kaynar suda 3-5 dk bekletip verebilirsiniz, yemedikleri kısmı geri alın, suyu bozmasın, bezelye kabuklarını sıyırmayı ihmal etmeyin, su değişimlerinde ısı eşitlemesine dikkat edin, dinlendirilmiş su olsun, metilen iyice seyrelince faydalı bakteriler üreyecektir.

Linkteki makaleyi de okumanızı tavsiye ederim, döngü döngü denir de nedir bu döngü gayet güzel tarif edilmiş;

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_k877167.asp[/URL][/QUOTE]

Çok teşekkür ederim bende uzun soluklu devam etmek istiyorum.
Bezelyeyi kabugunu soyarak elimde ezerek yada çok minik parçalar haline getirerek akvaryuma bırakıyorum inanılmaz derecede bulanıklastırıyor suyu ama bu şekilde besleniyor sanırım baska çare yok :)
Ispanagıda deniyecegim baya pratikmiş. 1 yaprak yeter sanırım. japon balıkları doyumsuz derler yiye yiye çatlamalarından korkuyor insan :))
dinlenmiş sularını akvaryumla aynı odada tutuyorum ısı eşitliği içinde termostatı veya cihazını yakın zamanla alacagım. desteğiniz ve bilgileriniz için çok teşekkür ederim
Japon Balıkları Akvaryuma Alma
[QUOTE=Sheyda27]Merhabalar,
hayırlı olsun yeni kurulumunuz öncelikle.elbette hatalar yapılır ilk başlarda çok normal ama akvaryumcuların her dediğine güvenmemek gerekir başta bunun altını çizmek isterim onun yerinde forumda aratıp danışanabilirsiniz.en basiti o metilen mavisini size çok amaçsız bir şekilde satmışlar.aşılama yaparak suya alıştırmanız doğru ama metilen asla kullanmayın hastalık olmadığı müddetçe hastalık olduğunda da tüm tanka değilde spesifik olarak hasta balığa kullanmak gerekir ilaçları.
Tank henüz oturmamış olduğundan bakteri kültürü ekleyebilirsiniz bu süreci hızlandıracaktır bu arada su değişimlerini de az az sık sık yapmanızı tavsiye ederim bu süreçte.
Balıklarınıza kaliteli birkaç çeşit yem almanızı tavsiye ederim fotodaki yemler pond yeme benziyor uzun vadede balıkları kabız eder.arada sebze haşlayıp vermeniz de sindirim sorunlarının önüne geçecektir.
Japonlar su yüzeyinde çok dolaşır yem arama eğilimi gösterirler eğer su yüzeyi kuvvetli bir şekilde dalgalanıyorsa havasızlık çektiklerini sanmam.
Akvaryuma daha fazla balık eklemenizi de tavsiye etmiyorum.Sağlıklı balıklar keyifli hobiler.[/QUOTE]

Dalgalanma var şiddeti için birşey diyemem ama yüzmelerini yüzeyde etkilemeyecek kadar. ama pörtlek gözlü balıgım bazen hava kavarcıklarının içerden üflediği yerden geçerken tutunamayabiliyor.
Ayrıca metilen mavisini akvaryumuma artık dökmüş bulundum su değişimi yapa yapa arınacaktır sanırım ama uzun bi süreç alır sanırım. umarım cok etkilemez balıkları.
filtre kapandıgında hemen yerde duruyorlar öylece yada yüzeyde :( kayıpsız atlatmayı temenni ediyorum teşekkürler..

[QUOTE=Aeran]Merhaba,
arkadaşların dediklerine ilaveten sıcaklık değişimlerinin önüne geçmek için küçük bir ısıtıcı ve kontrol amaçlı bir termometre alıp 23-25 derece civarında ısıyı sabitlemenizi öneririm. Ayrıca su değişimlerini yaptığınızda yine bu sıcaklık değişimlerine dikkat ediniz. ( Ani sıcaklık değişimleri balıklarınızda stres ve akabinde hastalıklara yol açabilmektedir )
Yem konusuda Şeyda Hn. ın dediği gibi pond yemlere benzettim pek hoşuma gitmedi bu . Mümkün mertebe birkaç farklı kaliteli yem çeşidi kullanıp ara sıra da bezelye ve ıspanak gibi sebzeleri haşlayarak verebilirsiniz. Bu balıklarınızın sindirim sistemini rahatlatacaktır. Ben kendi japonlarımda sabahları hazır yem verip akşamları da haşlanmış sebze veriyorum.
Sağlıklı balıklar..[/QUOTE]

sabah hazır yem aksam sebze fazla gelmiyor mu balıklara. ben azıcık yem versem şişiyorlar bu yemden 3 top bile sanki onlara çok gibi hissediyorum bilemiyorum tabi..
Arada bi Bezelye haşlıyorum veriyorum, ıspanağı hiç denemedim onu nasıl veriyorsunuz haşlayıp yaprağını akvaryuma bırakınca kopararak kendileri tüketiyormu bizim mi parçalara bölememiz gerek acaba yiyecekleri kadar?

[QUOTE=ceyh]Öncelikle başlangıç sürecini kayıpsız atlatmanızı umarım, en fazla sıkıntı yaşanan dönemlerden biridir, Şeyda Hanım'ın yorumlarına da aynen katılıyorum.

Bu arada 45 lt hacim 3 japona bile bir süre sonra dar gelecektir. Yetişkin japonlar ortalama 10 cm boyunda olur, daha da büyüyebilir. Hesaplamalar bölümünden olması gereken ideal hacmi buna göre bulabilirsiniz.

[URL]https://www.akvaryum.com/Hesaplayici/balikmiktari.asp[/URL][/QUOTE]

60lt kadar su alıyor akvaryumum aslında şimdilik bu kadar tuttum balıklarım henüz yetişkin boyutlarda değiller diye.
büyüdükçe elimden gelen hacmi ayarlayacagım zamanla kendimi geliştirdikçe teşekkür ederim[:)][EDIT]NurArt,2019-04-08 19:41:40[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.