ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cagatayyapici
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
11
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ocak 2020 13:45
Son Ziyaret:
27 Şubat 2024 17:19
Toplam Mesaj:
15 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çağatay Yapıcı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Biolife Bora V-15
[:(((]Bi bitmediniz yahu... Arif ağabey gereken cevabı vermiş[:iyi:] ancak... Sevgili admin kardeşler, moderatör kardeşler şu biolife çı arkadaşı pist dışına mı alsanız malum markaya kelime yasağı mı koysanız ne yapsanız da forumun bilgi çöplüğü olmasının önüne geçseniz. Ben bu forumu büyüyünce 3 4 yıl sonra çocuğuma göstermek istiyorum....
Dış Filtre Kayıp Parça İsmi ? Nasıl Bulabilirim ?
Benzer bir problemi daha önce Damlama sulama borusu ve dirseği ile çözmüştüm. En küçük olan borularıdan alıp çakmakla birazcık ısıtınca istediğiniz çap ve şekile geliyor. Fiyatlarıda çok uygun dirsek 50 krş hortum ise ancak metresi 1 2 lira civarındadır. Bu damlama sulama malzemelerinin bir çok farklı boyutta ve tipte çeşidi bulunuyor. Çözüm bulamazsanız işe yarayabilir. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/220184/070320221016491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/220184/070320221021061.jpg[/IMG]
Marketdijital Hatalı Ürünü Kabul Etmeme
Maalesef daha önceki alışverişlerimde bende bi kaç konuda memnun kalmamıştım kargoya verilme süresi ve ücreti çok yüksekti 40 küsür lira bi rakam ödemiştim tam hatırlamıyorum anlaşmasız galiba diye düşündürmüştü beni keşke n11 sitesinden alsaydım diye de kızmıştım kendime)
gelen ürünlerin özensiz paketlenmesi de rahatsız etmişti. Müşteri memnuniyeti konusunda hassas olmadıklarını düşünüyorum. bizim malımız bu alırsan al mantığındalar sanki. umarım ilerde bu konulara daha çok önem verirler.
4 Akvaryum Tek Foto
Çok ama çok keyifli bir köşe olmuş tebrikler💯. 👏 Maşallah diyeyim. Birde nazar boncuğu kondurayım kenara🧿. Shallow tankının detaylarını merak ettim. Var mıdır paylaştığınız bi topic? Yoksa lütfen paylaşmanızı rica ediyorum. Bitkileri ve tarzını çok beğendim.
Zemin ışık bitkiler gübre vs hepsini merak etmekteyim 🤗
Hangi Tür Bitki
Şuan Myriophyllum Tuberculatum var çok çabuk büyüyorlar ve bendeki karidesler sürekli olarak yapraklarında takılıyorlar.
Onun dışında moss türleri kullanabilrsiniz.
Stringy moss
Pelia moss
Riccia moss
Christmass moss
Java moss
Cameron moss
Erect moss
Flame moss
Türleri kullanıyorum. Tavsiye ederim.
Dıy Yüksek Destekli Bitkili Ram Tankım
Başlığı görünce heyecanlandım. Öncelikle hayırlı olsun. Sonra geçmiş olsun. Dikkatle okudum merak ettim. Sonucun böyle olmasına üzüldüm. Umarım bu tecrübelerinizi ilerdeki kuracağınız tanklarda kullanarak daha güzel tanklarınız olur. Ancak nacizane fikrim eyleme geçmeden önce sabırlı olmak gerekiyor.
Yaşadığınız sorunların hepsi bir soru işareti ve bunların nedenini herr zaman test yapıp tespit edemiyoruz.
Zemin
Çeşme suyu
Aktif Carbon
Yeşil su
1 haftalık dikilmemiş ve sonrasında dikilmiş yosunlu bitkiler
Canlı eklemesi
Seachem bakteri kültürü
Tekrar bitki eklenmesi.
Bunların hepsi soru işareti bence.
Su Icındekı Sorun
[QUOTE=SUARITMACI]
Tavsiyeniz için tesekkur ederim selale aparati kullanıyorum oda yukarıda arka cama vuruyor debiden dolayi delikleri buyuttum oyle yapmak zorunda kaldım çözüm bulamadım dis filtrede seramik biyolojik sünger karbon zeolit elyaf lav taşı vs var ama anlamadım[/QUOTE]
Aktif karbon dolmuş olabilir bu nedenle su kimyanız kısmen de olsa bozulmuş olabilir. eğer bi ilaçlama yada bakım yapmadıysanız ve balıl dışkılarından dolayı amonyum/nitrat zehirlenmesi riski yoksa karbonu çıkarıp deneyebilirsin.
Amumyum yada nitrat zehirlemesi riskini önlemek için dip çekimi yapabilirsin
Mercekli Modül Led
Monte Carlo bi ihtimal olabilir ama zamanla çoğaldıkça ışık yetmeyecek ve sararıp çürüyecektir. Piyasada bir çok ışık üreticisi var bütçenize göre profesyonel yada amatör bir tercih yapabilirsiniz. Forumda Darkaura nickli Mustafa bey eskiden yapıyordu ve bu işin bana göre en tecrübeli kişisi. Ona bi sorun. Onun dışında facebookta da bu işi yapanlar var.
Bazen isimler duyuyoruz ama araştırın öyle yaptırın. Kimsenin dediğine güvenmeyin önce bi araştırın.
Google bedava Akvaryum.com bedava
Ama diğerleri parayla [;)] Günümüzde en yaygın ve güncel olarak led teknolojili ürünler tercih ediliyor artık.
Profesyonel bişey almak isterseniz ülkemizde bu konuda başarılı olan bazı markalar var
Creaqua (genelde firefly modeli meşhurdur sıkça duyarsınız)
Hagos (genelde floresan armatürleri vardır)
Wolfmar
Armatürk
Giesemann
Co2 Tüpü Tehlikelimi
[QUOTE=MUSA3461]Forumda bir arkadaşımızın co2 tüpü dolaptan fırladığını okudum bende tüplü sisteme geçecektim bu her zaman olabilecek bir durum mu yoksa arkadaşımızın sansımı oldu ev ortamında tüp saklamak tehlikelimi dir sizce mayalı sistemden çıkıp bu sisıteme geçmelimiyim.[/QUOTE]

Onu bende okumuştum sanırım. Ancak düzgün bir çelik çekme tüpün ev ortamında patlaması çok uzak bir ihtimal. Düzgün ne demek derseniz
vize tarihi güncel (metal yorgunluğuna uğramamış)
Dış yüzeye kesik yarık göçük gibi deformasyonu olmayan
Üzerinde yazan limitlerde dolum yapılmış
Bulunduğu ortam ısısı ani değişimleri maruz kalmamış bir tüp bence kesinlikle patlayamaz.
Sanki o konudaki olay şöyle bi şeydi yada olabilir diye düşünüyorum. Bazı regülatörde aşırı dolum yada sıcaklık nedeniyle oluşan basıncı tahliye etmek için bir tahliye bölümü bulunur. Ve sanayi tipi regülatörlerde burası kurşun ile mühürlenir. Tahliye esnasında da patlama sesi gibi yüksek bir ses çıkar. Böyle bir durum oluşmuştur diye düşünüyorum.
Su Icındekı Sorun
Filtresin tanka dökülen suyunun kabarcıkları olabilir lily pipe gibi ürünler tercih edebilirsiniz. Eğer bakteri yada atık ise elyaf tek başına yeterli olmayabilir. Piyasada Seachem Purigen, Matrix, De nitrate gibi filtre medyaları bulunur onlardan alıp deneyebilirsiniz. Sera markasının civciv diye bilinen yeşil renkli bir elyafı var crystal clear. Onunla ciddi fark görebilirsiniz. Biraz seachem reklamı gibi oldu ama alternatifleri aklıma gelmedi.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.