ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
AtlasAren
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Mayıs 2020 15:30
Son Ziyaret:
18 Mayıs 2021 04:04
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Volkan Özkan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
1907
SON 3 MESAJI
Overflow Sistemli Sump Yapımı
Hocam sistem bana da ilham kaynağı oldu ellerinize emeğinize sağlık. İki hazneyi bir birine tutturduğunuz kısmı sac ile sağlarsanız daha sağlam olur gibi sanki. [EDIT]AtlasAren,2020-05-07 22:34:14[/EDIT]
Hocam sistem bana da ilham kaynağı oldu ellerinize emeğinize sağlık. İki hazneyi bir birine tutturduğunuz kısmı sac ile sağlarsanız daha sağlam olur gibi sanki. [EDIT]AtlasAren,2020-05-07 22:34:14[/EDIT]
Sump'da Taşma Olmaması İçin
Mesajdaki resim ve fotoları göremiyorum.[:(]
[QUOTE=bjkalley]Sumpın taşması ile ilgili bazı kişilerin sıkıntı ve çekinceleri var. Sump taşar mı diye haliyle insanın aklında soru işaretleri oluyor. Sump taşar mı? Taşar. Bardak da taşar, sürahi de taşar img src="smileys4/smiley4.gif" border="0" align="absmiddle" alt="Big%20smile" / Fazla su koyarsak her şey taşar. O zaman ayarı nasıl yapacağız?
Amacımız hem sumptaki hem de akvaryumdaki su seviyesinin hiçbir şartta cam hizasını aşmayıp etrafa su akıtmamasını sağlamak. Merak etmeyin öyle garip techizatlar kullanmayacağız, hatta ek hiçbir şeye gerek yok. Sadece cama işaret koymak için bir adet çıkmayan gazlı kalem lazım.
Öncelikle akvaryumu kurduk sump çalışıyor, her şey iyi güzel ve bir sorun görünmüyor. Ancak içimizde bir şüphe var. Suyu nereye kadar doldurmalıyız.
a href="dosyalar/1/20091029_165254_akvaryum.gif" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="dosyalar/1/20091029_165254_akvaryum.gif" onload="resizeimg(this);" style="visibility: hidden;" //a
Öncelikle işler haldeki bu sisteme üstten de alttan da su eklemeniz akvaryumdaki su seviyesinde önemsenecek bir değişiklik yapmaz. Bu sisteme nereden eklersek ekleyelim, su eklediğimizde sumpta sağdaki az seviyede su dolu olan bölmedeki su yükselecektir.
Yukarıdaki şekilde sol üstteki yuvarlak; akvaryumun arkasındaki suyu sumpa götüren borunun girişi. Sumpun sağındaki motor akvaryuma su basıyor, oradan da aşağı sumpa serbest düşüş yapıyor.
Sumpın su seviyesini ayarlayabilmek için elektrik kesilmesini taklit ediyoruz ve pompanın fişini çekiyoruz.
a href="dosyalar/1/20091029_170034_akvaryum2.gif" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="dosyalar/1/20091029_170034_akvaryum2.gif" onload="resizeimg(this);" style="visibility: hidden;" //a
Bir süre sonra su seviyesi sumpa giden borunun ağız seviyesinin altına kadar düşüyor ve su akışı kesiliyor. (Bu akış kesilene kadar başında durun, eğer sumpı suyla çok doldurmuşsanız taşma olur. Akvaryumdan sumpa su akışı kesilmeden önce sump taşmaya yaklaşırsa fişi tekrar takıp suyun akvaryumunuzun boyutuna göre taşmasını engelleyecek bir kısmını boşaltın ve geri kalan adımlara öyle devam edin.)
a href="dosyalar/1/20091029_170143_akvaryum3.gif" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="dosyalar/1/20091029_170143_akvaryum3.gif" onload="resizeimg(this);" style="visibility: hidden;" //a
Su akışı kesilince sumpın suyunu doldurmaya başlıyoruz ve su yüzeyinden 4-5 cm boşluk kalana kadar şekildeki gibi yapıp dolduruyoruz. İleride elektrik kesildiğinde son durum böyle olacaktır. Doldurduktan sonra motorun fişini takıp çalıştırıyoruz.
a href="dosyalar/1/20091029_170322_akvaryum4.gif" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="dosyalar/1/20091029_170322_akvaryum4.gif" onload="resizeimg(this);" style="visibility: hidden;" //a
Bir süre sonra sumptan yukarı basılan suyla yukarıdan aşağı inen suyun miktarı eşitleniyor ve sumptaki su seviyesi değişmemeye başlıyor. Biz de sağdaki bu su seviyesini (şekilde kırmızı olarak çizilen) gazlı, çıkmayacak bir kalemle işaretliyoruz ve yanına 1 yazıyoruz, orası bizim sınır su seviyemiz. Buharlaşma olup su azaldıkça, suyu en çok kırmızıya kadar dolduruyoruz. Eğer fazla doldurursak elektrik kesileceğinde yukarıdan akacak su sumpın taşmasına neden olur.
1. Dikkat:
a href="dosyalar/1/20091029_170557_akvaryum5.gif" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="dosyalar/1/20091029_170557_akvaryum5.gif" onload="resizeimg(this);" style="visibility: hidden;" //a
Eğer suyu veriş borunuz, akvaryumdan sumpa giden borunun ağzından daha alt bir seviyedeyse elektrik kesildiğinde su 2. fotodaki gibi o yuvarlağın ağzına kadar değil, kırmızı ile çizilen yere kadar inecektir, bu da daha önce yuvarlak ağza kadar inecek şekilde hesaplanan sumpta taşmaya neden olacaktır. Bu yüzden eğer pompadan akvaryuma suyu veriş borunuz, suyu sumpa götüren borunun girişinden aşağıdaysa ve o şekilde kullanmak istiyorsanız, pompanın fişi o haldeyken çekin ve yukarıdaki paragraflarda anlatılan gibi akışın bitmesini bekleyip su seviye ayarını ona göre yapın. Tabi bu durumda sistem çalışırken sumptaki su seviyeniz, su verişinin yukarıda olan haline göre daha alt bir seviyede olacak ve toplam su hacminiz azalacaktır.
2. Dikkat:
Şimdiye kadar sumpın taşmaması ile ilgili yazılar vardı ancak sadece sump değil akvaryum da taşabilir.
Sistem çalışırken Su seviyesinin değişmemesi için sumptan akvaryuma basılan su ile akvaryumdan suya inen su eşit olmalı. Boru çapı yeterince büyükse görüntü bu mesajdaki ilk çizim gibi olur. Su seviyesi boru girişinin yaklaşık yarısında veya 4'te 3'ünde kalır. Ancak su basışı kuvvetliyse bu durumda aşağıdaki gibi bir durum ortaya çıkar.
a href="dosyalar/1/20091029_170926_akvaryum6.gif" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="dosyalar/1/20091029_170926_akvaryum6.gif" onload="resizeimg(this);" style="visibility: hidden;" //a
Bu şekildeki duruma aslında kuvvetli pompa veya küçük çaplı boru dışında pek çok şey daha neden olabilir. Örneğin sol üstteki boru ağzına takılan ve balıkların sumpa kaçmasını engelleyen bir file veya plastik, bu fileye yapışıp oradaki su akışını zorlaştıracak bitki parçaları ölü balıklar vb. suyun akışına karşı bir direnç oluşturur ve akvaryumdaki su seviyesi yükselir. Su seviyesi şekildeki gibi fazla miktarda yükselince borunun ağzındaki basınç artar ve su akışı hızlanarak o direnci kırmaya yeter. Ancak biraz daha tıkanmadan sonra o direnci yenebilecek su yüksekliğini akvaryum yüksekliği kurtarmayacaktır ve şelale gibi yere bir akış olacaktır.
Bu gibi durumların önüne geçmek için Akvaryumda kullanılacak pompaya uygun genişlikte boru kullanmak, borunun ağzına konulacak ve sumpa balık kaçmasını engelleyecek plastik parçanın olabildiğince geniş gözenekli olmasını sağlamak, bu parçayı ara ara çıkartıp temizlemek gerekir.
Bu yüzden su seviyenizin yukarıdaki dikkat yazan şekildeki gibi değil, 1. fotoğraftaki gibi olmasına dikkat ediniz.
Tabi büyük bir balığın ölüp orayı tıkaması çok da küçük bir ihtimal değil, tıkanmaya ve debi azalmasına karşı düzenli bakım ve kontrollerimiz dışında işi şansa bırakmamak için 2. uygulamamızı yapıyoruz.
a href="dosyalar/1/20091029_201733_akvaryum7.gif" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="dosyalar/1/20091029_201733_akvaryum7.gif" onload="resizeimg(this);" style="visibility: hidden;" //a
Üstteki boru girişini tıkayıp (bir plastikle veya evdeki birinden yardım isteyip avuç içiyle), pompanın çalışmasına izin verip akvaryumu yaklaşık ağzına kadar dolduruyoruz (üstten 2-3 cm kalabilir).
a href="dosyalar/1/20091029_201852_akvaryum8.gif" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="dosyalar/1/20091029_201852_akvaryum8.gif" onload="resizeimg(this);" style="visibility: hidden;" //a
Akvaryum iyice dolduktan sonra pompanın fişini çıkarıp, ardından sumptaki pompa tarafındaki suyu iyice boşatıyoruz.
a href="dosyalar/1/20091029_201931_akvaryum9.gif" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="dosyalar/1/20091029_201931_akvaryum9.gif" onload="resizeimg(this);" style="visibility: hidden;" //a
Sonra girişi açıp, su pompa seviyesini geçince de fişi takıp tekrar sistemin dengeye gelmesini bekliyoruz. Sistem dengeye gelince, sağdaki sump su seviyesinde oynama bitince, su seviyesine yeni bir çizgi çekip yanına 2 yazıyoruz. Şimdi eğer su, bu işaret seviyesinden fazla konulmazsa, olası bir tıkanma durumunda pompa suyu basacak basacak ve ardından akvaryum ağzına kadar dolacak ancak daha sonra akvaryumun taşmasına neden olacak su kalmayacağı için pompa tam kapasite su basamayacak, bir yandan az az su inecek pompa inen su kadar az az havalı su basmaya başlayacak. Akvaryum asla taşmayacak. Motor ise belki yanacak belki de bastığı mevcut su onun soğumasına yetecek, bu motora ve deliğin ne kadar tıkandığına bağlı ancak evi su basmayacak.
Şimdi 2 tane kırmızı çizgimiz oldu. Bunların hangisini kullanacağız?
İki seçenek sunuyorum.
1. ve kafa karıştırıcı olmayan seçenek: Çizdiğiniz 2 çizgiden alttaki çizgiyi kullanın. Böylece hem akvaryumun hem de sumpın taşma riskini ortadan kaldırırsınız.
2. ve biraz daha karmaşık olanı: Eğer 2 işlemden sonra çizdiğiniz 1. çizgi 2. çizginin daha altındaysa 1. çizgiyi kullanmak zorundasınız ancak 2 işlemden sonra çizdiğiniz 2. çizgi, 1. çizginin daha altındaysa , iki çizgi arasındaki farkı cetvelle ölçüp, pompanın altına o yükseklikte plastik bir kutu koyup pompayı yükseğe çıkarın ve suyu üstteki çizgiye yani 1 yazan çizgiye kadar doldurun. Böylece daha fazla su hacminiz olur. Eğer 1. ve 2. çizgi arasında fazla bir fark yoksa (ör 10cm'den küçükse) o kadarlık bir su için uğraşmaya değmez yine alttaki çizgi kadar doldurun.
Bu yöntemleri kullanarak %99 garantili, su bastırmayan bir sump yapabilirsiniz. %1lik payı ise sumpsız akvaryumlarda da olabilecek olan silikon sızdırması ve cam kırılması gibi ihtimallere karşı bırakıyorum.
Saygılar,
[/QUOTE]
Mesajdaki resim ve fotoları göremiyorum.[:(]
[QUOTE=bjkalley]Sumpın taşması ile ilgili bazı kişilerin sıkıntı ve çekinceleri var. Sump taşar mı diye haliyle insanın aklında soru işaretleri oluyor. Sump taşar mı? Taşar. Bardak da taşar, sürahi de taşar img src="smileys4/smiley4.gif" border="0" align="absmiddle" alt="Big%20smile" / Fazla su koyarsak her şey taşar. O zaman ayarı nasıl yapacağız?
Amacımız hem sumptaki hem de akvaryumdaki su seviyesinin hiçbir şartta cam hizasını aşmayıp etrafa su akıtmamasını sağlamak. Merak etmeyin öyle garip techizatlar kullanmayacağız, hatta ek hiçbir şeye gerek yok. Sadece cama işaret koymak için bir adet çıkmayan gazlı kalem lazım.
Öncelikle akvaryumu kurduk sump çalışıyor, her şey iyi güzel ve bir sorun görünmüyor. Ancak içimizde bir şüphe var. Suyu nereye kadar doldurmalıyız.
a href="dosyalar/1/20091029_165254_akvaryum.gif" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="dosyalar/1/20091029_165254_akvaryum.gif" onload="resizeimg(this);" style="visibility: hidden;" //a
Öncelikle işler haldeki bu sisteme üstten de alttan da su eklemeniz akvaryumdaki su seviyesinde önemsenecek bir değişiklik yapmaz. Bu sisteme nereden eklersek ekleyelim, su eklediğimizde sumpta sağdaki az seviyede su dolu olan bölmedeki su yükselecektir.
Yukarıdaki şekilde sol üstteki yuvarlak; akvaryumun arkasındaki suyu sumpa götüren borunun girişi. Sumpun sağındaki motor akvaryuma su basıyor, oradan da aşağı sumpa serbest düşüş yapıyor.
Sumpın su seviyesini ayarlayabilmek için elektrik kesilmesini taklit ediyoruz ve pompanın fişini çekiyoruz.
a href="dosyalar/1/20091029_170034_akvaryum2.gif" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="dosyalar/1/20091029_170034_akvaryum2.gif" onload="resizeimg(this);" style="visibility: hidden;" //a
Bir süre sonra su seviyesi sumpa giden borunun ağız seviyesinin altına kadar düşüyor ve su akışı kesiliyor. (Bu akış kesilene kadar başında durun, eğer sumpı suyla çok doldurmuşsanız taşma olur. Akvaryumdan sumpa su akışı kesilmeden önce sump taşmaya yaklaşırsa fişi tekrar takıp suyun akvaryumunuzun boyutuna göre taşmasını engelleyecek bir kısmını boşaltın ve geri kalan adımlara öyle devam edin.)
a href="dosyalar/1/20091029_170143_akvaryum3.gif" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="dosyalar/1/20091029_170143_akvaryum3.gif" onload="resizeimg(this);" style="visibility: hidden;" //a
Su akışı kesilince sumpın suyunu doldurmaya başlıyoruz ve su yüzeyinden 4-5 cm boşluk kalana kadar şekildeki gibi yapıp dolduruyoruz. İleride elektrik kesildiğinde son durum böyle olacaktır. Doldurduktan sonra motorun fişini takıp çalıştırıyoruz.
a href="dosyalar/1/20091029_170322_akvaryum4.gif" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="dosyalar/1/20091029_170322_akvaryum4.gif" onload="resizeimg(this);" style="visibility: hidden;" //a
Bir süre sonra sumptan yukarı basılan suyla yukarıdan aşağı inen suyun miktarı eşitleniyor ve sumptaki su seviyesi değişmemeye başlıyor. Biz de sağdaki bu su seviyesini (şekilde kırmızı olarak çizilen) gazlı, çıkmayacak bir kalemle işaretliyoruz ve yanına 1 yazıyoruz, orası bizim sınır su seviyemiz. Buharlaşma olup su azaldıkça, suyu en çok kırmızıya kadar dolduruyoruz. Eğer fazla doldurursak elektrik kesileceğinde yukarıdan akacak su sumpın taşmasına neden olur.
1. Dikkat:
a href="dosyalar/1/20091029_170557_akvaryum5.gif" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="dosyalar/1/20091029_170557_akvaryum5.gif" onload="resizeimg(this);" style="visibility: hidden;" //a
Eğer suyu veriş borunuz, akvaryumdan sumpa giden borunun ağzından daha alt bir seviyedeyse elektrik kesildiğinde su 2. fotodaki gibi o yuvarlağın ağzına kadar değil, kırmızı ile çizilen yere kadar inecektir, bu da daha önce yuvarlak ağza kadar inecek şekilde hesaplanan sumpta taşmaya neden olacaktır. Bu yüzden eğer pompadan akvaryuma suyu veriş borunuz, suyu sumpa götüren borunun girişinden aşağıdaysa ve o şekilde kullanmak istiyorsanız, pompanın fişi o haldeyken çekin ve yukarıdaki paragraflarda anlatılan gibi akışın bitmesini bekleyip su seviye ayarını ona göre yapın. Tabi bu durumda sistem çalışırken sumptaki su seviyeniz, su verişinin yukarıda olan haline göre daha alt bir seviyede olacak ve toplam su hacminiz azalacaktır.
2. Dikkat:
Şimdiye kadar sumpın taşmaması ile ilgili yazılar vardı ancak sadece sump değil akvaryum da taşabilir.
Sistem çalışırken Su seviyesinin değişmemesi için sumptan akvaryuma basılan su ile akvaryumdan suya inen su eşit olmalı. Boru çapı yeterince büyükse görüntü bu mesajdaki ilk çizim gibi olur. Su seviyesi boru girişinin yaklaşık yarısında veya 4'te 3'ünde kalır. Ancak su basışı kuvvetliyse bu durumda aşağıdaki gibi bir durum ortaya çıkar.
a href="dosyalar/1/20091029_170926_akvaryum6.gif" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="dosyalar/1/20091029_170926_akvaryum6.gif" onload="resizeimg(this);" style="visibility: hidden;" //a
Bu şekildeki duruma aslında kuvvetli pompa veya küçük çaplı boru dışında pek çok şey daha neden olabilir. Örneğin sol üstteki boru ağzına takılan ve balıkların sumpa kaçmasını engelleyen bir file veya plastik, bu fileye yapışıp oradaki su akışını zorlaştıracak bitki parçaları ölü balıklar vb. suyun akışına karşı bir direnç oluşturur ve akvaryumdaki su seviyesi yükselir. Su seviyesi şekildeki gibi fazla miktarda yükselince borunun ağzındaki basınç artar ve su akışı hızlanarak o direnci kırmaya yeter. Ancak biraz daha tıkanmadan sonra o direnci yenebilecek su yüksekliğini akvaryum yüksekliği kurtarmayacaktır ve şelale gibi yere bir akış olacaktır.
Bu gibi durumların önüne geçmek için Akvaryumda kullanılacak pompaya uygun genişlikte boru kullanmak, borunun ağzına konulacak ve sumpa balık kaçmasını engelleyecek plastik parçanın olabildiğince geniş gözenekli olmasını sağlamak, bu parçayı ara ara çıkartıp temizlemek gerekir.
Bu yüzden su seviyenizin yukarıdaki dikkat yazan şekildeki gibi değil, 1. fotoğraftaki gibi olmasına dikkat ediniz.
Tabi büyük bir balığın ölüp orayı tıkaması çok da küçük bir ihtimal değil, tıkanmaya ve debi azalmasına karşı düzenli bakım ve kontrollerimiz dışında işi şansa bırakmamak için 2. uygulamamızı yapıyoruz.
a href="dosyalar/1/20091029_201733_akvaryum7.gif" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="dosyalar/1/20091029_201733_akvaryum7.gif" onload="resizeimg(this);" style="visibility: hidden;" //a
Üstteki boru girişini tıkayıp (bir plastikle veya evdeki birinden yardım isteyip avuç içiyle), pompanın çalışmasına izin verip akvaryumu yaklaşık ağzına kadar dolduruyoruz (üstten 2-3 cm kalabilir).
a href="dosyalar/1/20091029_201852_akvaryum8.gif" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="dosyalar/1/20091029_201852_akvaryum8.gif" onload="resizeimg(this);" style="visibility: hidden;" //a
Akvaryum iyice dolduktan sonra pompanın fişini çıkarıp, ardından sumptaki pompa tarafındaki suyu iyice boşatıyoruz.
a href="dosyalar/1/20091029_201931_akvaryum9.gif" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="dosyalar/1/20091029_201931_akvaryum9.gif" onload="resizeimg(this);" style="visibility: hidden;" //a
Sonra girişi açıp, su pompa seviyesini geçince de fişi takıp tekrar sistemin dengeye gelmesini bekliyoruz. Sistem dengeye gelince, sağdaki sump su seviyesinde oynama bitince, su seviyesine yeni bir çizgi çekip yanına 2 yazıyoruz. Şimdi eğer su, bu işaret seviyesinden fazla konulmazsa, olası bir tıkanma durumunda pompa suyu basacak basacak ve ardından akvaryum ağzına kadar dolacak ancak daha sonra akvaryumun taşmasına neden olacak su kalmayacağı için pompa tam kapasite su basamayacak, bir yandan az az su inecek pompa inen su kadar az az havalı su basmaya başlayacak. Akvaryum asla taşmayacak. Motor ise belki yanacak belki de bastığı mevcut su onun soğumasına yetecek, bu motora ve deliğin ne kadar tıkandığına bağlı ancak evi su basmayacak.
Şimdi 2 tane kırmızı çizgimiz oldu. Bunların hangisini kullanacağız?
İki seçenek sunuyorum.
1. ve kafa karıştırıcı olmayan seçenek: Çizdiğiniz 2 çizgiden alttaki çizgiyi kullanın. Böylece hem akvaryumun hem de sumpın taşma riskini ortadan kaldırırsınız.
2. ve biraz daha karmaşık olanı: Eğer 2 işlemden sonra çizdiğiniz 1. çizgi 2. çizginin daha altındaysa 1. çizgiyi kullanmak zorundasınız ancak 2 işlemden sonra çizdiğiniz 2. çizgi, 1. çizginin daha altındaysa , iki çizgi arasındaki farkı cetvelle ölçüp, pompanın altına o yükseklikte plastik bir kutu koyup pompayı yükseğe çıkarın ve suyu üstteki çizgiye yani 1 yazan çizgiye kadar doldurun. Böylece daha fazla su hacminiz olur. Eğer 1. ve 2. çizgi arasında fazla bir fark yoksa (ör 10cm'den küçükse) o kadarlık bir su için uğraşmaya değmez yine alttaki çizgi kadar doldurun.
Bu yöntemleri kullanarak %99 garantili, su bastırmayan bir sump yapabilirsiniz. %1lik payı ise sumpsız akvaryumlarda da olabilecek olan silikon sızdırması ve cam kırılması gibi ihtimallere karşı bırakıyorum.
Saygılar,
[/QUOTE]
👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Herkese selamlar Antalya Kaş Kalkan'dan. Çok faydalanacağım bir sitede olduğunu düşünüyorum. Herkese sağlıklı günler diliyorum...
Herkese selamlar Antalya Kaş Kalkan'dan. Çok faydalanacağım bir sitede olduğunu düşünüyorum. Herkese sağlıklı günler diliyorum...
SON MESAJLAR
- İlaç Satışı Neden Yok? mareq, 02:29
Hastalıklar ve İlaçlar - L144 Şeffaf Dışkı mareq, 02:08
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryumda Teşhis Konulamayan Ve Çözülemeyen Sorun mareq, 01:51
Canlı Doğuranlar - Bu Akvaryumda Hangi Bitkiler Bakılır ? yyiImaz, 00:34
Bitki Akvaryumları Genel - Neocardina Toplu Ölümler ncmberk, 23:25
Omurgasızlar - Akvaryum Kuracağım Bunun İçin Tavsiye İstiyorum Sfenks111, 23:15
Yeni Üye Forumu - 300lt Bitkili Akvaryumu MK_71, 23:06
Akvaryum Tanıtımı - 60x40x40 Walstad Akvaryum Ve Kurulum Süreci Ehtiyar, 23:04
Akvaryum Tanıtımı - Tanka Yeni Balık Ekleme Korkusu Sfenks111, 22:57
Yeni Üye Forumu - 30x30x30 Tankla Yeni Gelmedik,geri Geldik😁 Meryemmm, 22:36
Akvaryum Tanıtımı - Lapistes Yavruları VaranusSalvator, 21:07
Canlı Doğuranlar - 110x40x50 Akvaryumda Ne Besleyebilirim Hsrt, 17:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hobiye Devam ~Emre, 17:05
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Yapımında Silikon Payı Fatihsm, 16:46
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Cüce Amerikan Dünyası Laetacara, 15:54
Güney Amerikan Cichlidleri - Father Fish Yöntemiyle 50x30x30 pianoƒish, 14:33
Akvaryum Tanıtımı - Süpriz Corydoras Yumurtası İnci Kefali, 14:11
Kedi Balıkları Forumu - Erkek Vampir Yengeç (geosesarma) Dogukanaktas, 13:03
Yeni Üye Forumu - Cinsiyet Ayrimi Dere Baligi Killicory, 12:48
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Sarı Prenses Ne Zaman Kusturulmalı? xfuriousx, 12:07
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Silikonunda Hava Kabarcığı Can78, 11:57
Yeni Üye Forumu - Ankara'da Akvaryum İmalatı BalikAdam3099, 11:06
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Sumbu Shell Yavrusu Hakkında.. aquaticathearmi, 10:49
Tanganyika Cichlidleri - 400 Litre Havuz Kınayu, 10:24
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Yüzlerce Balığımdan Bazıları Street Parrot, 07:36
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Safkan Velifera MertSoyumert, 06:58
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Beta Akvaryumu Sufisu, 22:44
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Albino Gresaheki Enes Bilgili, 22:24
Yeni Üye Forumu - Ranchu Ve Oranda Jotunheim, 22:17
Yeni Üye Forumu - Odunsu Köpek Balığımda Bir Sorun Var Alikadir, 21:25
Hastalıklar ve İlaçlar - Panda Garra Tavsiye! Tortuga7, 20:57
Akvaryum Tanıtımı - Tiger Endler AquaVita, 20:41
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Halsiz Betta Balığında Sera Bactopur Tedavisi portre, 19:37
Hastalıklar ve İlaçlar - Canlı Doguranlar İcin İzmir İçi Watsapp Satış Grub Mustafaahira, 18:22
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 15:44
Akvaryum Tanıtımı - Dizayn Önerisi Savvah, 12:35
Yeni Üye Forumu - Sobo T-630f Akvaryum İçin Filtre Seçimi ugurinann, 12:24
Yeni Üye Forumu - Hava Sirkülasyonu İçin Sineklik İle Çerçeve Tortuga7, 10:38
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Filtre Tercihi Akvaryumcu_Doru, 10:01
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryumumda Hydra Mı Var? Aguamentist, 08:14
Hastalıklar ve İlaçlar - Köyden Akvaryuma Aguamentist, 08:09
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Aguamentist Youtube Video Tanıtımları Aguamentist, 08:08
Akvaryum Dünyasından Haberler - Belirlenmeyen Ölüm Sebepleri Kemal eyilik, 08:06
Yeni Üye Forumu - Yeni Akvaryum Kurulumu Oozer3466, 00:00
Akvaryum Tanıtımı - Elektirk Aydınlatma Sorunu yyiImaz, 22:29
Yeni Üye Forumu - Serpae Tetra Dişleri BerkBey, 22:26
Amerikan Tetraları - Hidra Mı? Cyber_Scout, 19:25
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Yavru Boylandırma VaranusSalvator, 18:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İlk Defa Bitkili Akvaryum Kuruyorum harun reşit, 18:23
Yeni Üye Forumu - Sump murtdmr, 18:21
Filtre ve Sump Yapımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Genç Damızlık Süper Red Shortfin ( Tülden Doğma ) SinanBulut 06:01
- Akvaryum Ve Malzeme AtlasPoyraz 05:43
- Apistogramma Türleri AtlasPoyraz 05:43
- Taşınma Nedeniyle Toplu Satış ***çok Uygun*** Kfat 01:24
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 00:43
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 00:43
- Sarı Prenses- Beyaz Prenses- Auratus- Şeker Pembe Malawi market 00:22
- Kafalı Yunus Yavruları Malawi market 00:22
- Aciliyetten Ada Solar1 Green Şok Fiyata Aporetti 23:39
- Sadece Takas Selçuks 23:15
- Tayvan Bee M510 23:10
- Tibee - Crs - Cbs - Kaplan Türleri M510 23:10
- Nano Akvaryum LEGEND59 22:47
- Lepistes Endler, Yerli Üretim 20 Tl Birtek 22:42
- Filitre Motor Mili Ve Ehaim Parçaları Arıyorum Birtek 22:42
- Crypto Wendti Green Brown. Birtek 22:42
- Quik Expro 1200 Dış Filitre Açıklamayı Oku 800 Tl Birtek 22:42
- Eheım 2211 Dış Filtre Pervanesi (sıfır) Bora Bey 22:21
- Crptocoryne Crispatula Var SeaWorld 21:20
- Bitki Armatürü SeaWorld 21:20
- L 144 Bristlenose Yavruları SeaWorld 21:20
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 21:01
- Apostogramma Kakadu Çift "f2 Wild" sirhill 20:14
- Elimdeki Özel Türler Satıştadır. Takasa Açıktır Alpbaba 20:03
- Ücretsiz Su Mercimeği Alpbaba 20:03
- Moss -pelia Moss - mightymurat 19:13
- Bitki Büyütme Lambası Full Spectrum mightymurat 19:13
- L333 - L397 Pleco Dişi Arıyorum mightymurat 19:13
- Siyah Molly mightymurat 19:13
- Biten Hobiden Kalan Malzemeler SJess 18:11
- Red Galaxy Boa,red Calceo,blue Steel Karides Omer901 18:02
- Kendi Üretimim Renk Renk Karidesler AquaShirmp 17:45
- Hobiciden Üretim Sağlıklı Temiz Su Mercimekleri AquaShirmp 17:45
- Gold Laser Corydoras (3d-6e) Emirk 17:28
- Medaka Yetiştirme Seti 5''''lik-10''''luk ternapi 15:30
- Su Üstü Bitki Seti ternapi 15:30
- Brichardi Çift Ve Yavrular emrahdm 15:19
- Çift Bricardi (yavrulu) emrahdm 15:17
- Çeşitli Akvaryum Malzemeleri. OKIRATLI 14:48
- Su Piresi & Yeşil Su & Infusoria Amati340 14:39
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 14:39
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 14:39
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 14:39
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 14:39
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 14:23
- Akvaryum 30*30 metsi 14:23
- Hb White Lepistes omererbas 13:57
- Electric Blue Acara / Platinum Marble Melek omererbas 13:57
- Akvaryum , Su Piresi , Balık Yemi gyunda 13:45
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 13:45
KULLANICILAR
- 25 Online Kullanıcı, 14 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.
