ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Cmlakgl
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Mayıs 2020 23:58
Son Ziyaret:
02 Mayıs 2021 15:10
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cemal Akgül
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cemal Akgül

SON 3 MESAJI

Beyaz Benekten Sonra Farklı Bir Hastalık Mı Bulaşt
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: Beyaz örtü kapladı
Akvaryum Kapasitesi (litre): 100
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: vatoz
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 30 derece
Filitrasyon:
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: 10 litreye 1 tatlı kaşığı tuz
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.):

Merhaba arkadaşlar,

Akvaryumuma petshoptan aldığım bir balıktan beyaz benek musallat oldu. Tedavi sürecinde 10 litreye 1 tatlı kaşığı kadar Kaya tuzu ekledim ve 8 gündür felan 2 günde 1 yüzde 20 su değiştirip eksilen tuz oranında ilave ediyorum. Balıklarda gözle görülür bir beyaz benek kalmadı. Tek tük biyerlere sürtünenler oluyor. Lakin dün 1 tane balığın üzeri beyaz pamuğumsu bir örtü kaplamış. Baya da halsizdi. Onu ayrı akvaryuma aldım metilen mavisi tedavisine başladım. Bu sabah 2 balıkta daha benzer görüntü var.

Bu sonradan oluşan belirtiler hakkında internette bişey bulamadım. İleri seviye beyaz benek mi oldular yoksa başka bir hastalık mı acaba?
Balığım Yem Yemiyor
Balığın iç parazite yakalanmış. Çeşitli antibakteriyel ilaçlar var. Flagly, sera bactobur felan deneyebilirsin. Nasıl kullanıldığını internette araştırırsan çokca bilgi var. Yalnız tedavi yüzde 90 ise yaramayacaktir ve balığın ölecektir.

Sarımsaklı yem felan da deneyebilirsin. Ama o da hastalığın önceki safhalarında ise yarıyor. Bu safhada zaten yem yemeyen balık sarımsaklı yemi hiç yemeyecektir.
Anlaşamayan Balıklar
Arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı hobiler diliyorum.

100 litrelik akvaryumumda irili ufaklı 30-40 tane canlı doğuran türü balıklar var. 2 tane anlam veremedigim durumdan bahsetmek istiyorum

1) Petshoptan 2-3 ay önce plati diye aldığım bir disi balık var. Akvaryumdaki erkek kılıç kuyruk bu platiye sürekli saldırıyor. Gördüğü yerde kovalıyor. Çiftleşme gibi değil parçalayacak gibi. Diğer balıklara hiç bişey yapmıyor bu platiye sanki illet oluyor.

2) 1 tane erişkin oldukca büyük Moli balığım var. 10 cm felan. Bu da 1. Maddede yazdığım gibi başka bir disi molim vardı 5-6 cm. Sürekli ona saldiriyodu. 1 ay sonra felan strese soktu hayvanı ve öldü. Şuanda da akvaryuma yem attıktan yaklaşık 1 dakika sonra bu balık cinnet geçirir gibi tüm balıklara saldırıyor. Bodoslama kafa felan atıyor. Kendisinin geçemediği delikten geçen bir balığın peşinden duvara toslar gibi çarptı bir kere 3-5 sn sersemledi felan.

Bu balıklar o kadar balık içinde neden sadece 1 tane balığa saldırır? Yem yerken neden yem yemek yerine diğer balıklara saldırır?

Balıklarda da insanlar gibi enerjisi tutmama durumu felan mi var? Böyle uyumsuz balıkları almadan önce anlayabilir miyiz?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.