ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
esas23
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Şubat 2007 20:58
Son Ziyaret:
30 Mayıs 2008 18:23
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yüksel DOĞAN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 4 MESAJI

Mercan Kırığı
cevaplar için teşekkür ederim ama kafam karıştı şimdi. mercan kırığı suyu sertleştiriyormu yoksa yumuşatıyormu? ph seviyesini düşürüyor mu yükseltiyor mu? mercan kırığının yapacağı etki her neyse akvaryumumda beslediğim balıklara ne gibi bir etkisi olur acaba? çünkü bu balıklar yumuşak ve orta su sertliğini ve 7 civarında ph istiyor. 160 litrelik akvaryuma 10 kg mercan koyarsam suda ne gibi değişiklikler olur ve bu balıkları nasıl etkiler acaba?
Mercan Kırığı
Merhaba arkadaşlar. 80-40-50 ölçülerinde bir akvaryumum var. Balık olarak hayalet, bıçak balığı ve melek balığı besliyorum. Hayalet balıklarımı 2 yıldır besliyorum ve 25 cm boya ulaştılar. Akvaryumda bitki yok. Sadece plastik bitkiler ve akvaryumcularda satılan kırmızı mercan var. Tabanda 5-6 mm büyüklüğünde kalitesiz çakıl ve kiremit kırıklarına benzeyen bir karışım kullanıyordum. Görünüşü daha iyi olması açısından gözüme hoş görünen mercan kırığı aldım. Ancak incelediğim kadarıyla suyun ph oranını yükseltiyormuş (almadan önce incelemediğim için hatalıyım tabi). Bu durum hayalet, bıçak balığı ve melek balığı üzerinde ne kadar etkili olur? Mercan kırığını hiç kullanmamalımıyım? Yoksa mercan kırığıyla birlikte başka malzemeler kullanıp suyun ph oranını dengede tutabilirmiyim? Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
Forum kuralları gereği;imlâ'ya ve imlâ kurallarına özen gösteriyoruz. Saygılar.
citronx2007-12-20 00:39:05
Apteronotus albifrons (Hayalet)

Yaklaşık iki yıldır 4 adet hayalet besliyorum. Balıklarla besledim hayaletleri. Mono ve arguslarla besledim. Beyaz benek hastalığı türedi akvaryumda. Monolar ve arguslar beyaz benekten görünmezken siyah olan hayaletlerde bir tane bile benek oluşmadı. Ayrıca su dengesini ayarlayamadığım için mono ve arguslar öldü ama hayaletler sağlam kaldı. Sonra yeni monolar aldım ve bir sabah uyandığımda hava motorunun bozulmuş olduğunu gördüm ve bütün balıklar yüzüydeydi havasızlıktan ve ölmüştü. Hatta hayaletlerin sadece öldükleri zaman yüzeye çıktıkları kanaatine vardım :) neyse. Hemen iç filtrenin ek parçasını takarak hava verecek şekle getirip akvaryumu havalandırdım ve hayaletler canlandı :) muhtemelen baygınlık geçirmişler ve aynen yaşamaya devam ettiler ve monolar yine öldü. Geçen sene iki tane pengasius hediye etti arkadaşım ve hediye olduğu için akvaryuma koyamam diyemedim ve koydum. Bir yıldır kardeş kardeş yaşıyorlar. Neyse monolarım öldükten sonra iki adet melek balığı almıştım onlar da öldü ve hayaletler halen yaşıyor. Ben hayaletlerin çok dayanıklı balıklar olduğu kanaatindeyim. Şuan 4 hayalet (boyları 21-25 cm arasında), bir leopar vatoz (boyu 22 cm), iki pengasius (boyları 13-15 cm) ve bir melek kardeş kardeş yaşıyorlar ama akvaryum dar geliyor tabiki. Bu ay akvaryumu büyütüp 1 metrelik bir akvaryuma geçiş yapacağım. Ayrıca göz yeme meselesine gelince hayaletlerim diğer balıkların hiçbirinin canlıyken gözlerini yemedi. Hatta balıklar hasta ve ölmek üzereyken bile yemediler. Balık öldükten sonra yiyorlar gözlerini. Bizzat ölü balığı hemen almayıp akvaryumda bıraktım ve takip ettim. Hiçbirinin ölüm sebebi hayaletlerin saldırısı veya gözlerini yemesi değildi.

halongan2007-11-08 09:16:05
Hayalet Balığı Üretimi

Merhaba arkadaşlar. Dört tane hayalet balığım var. yaklaşık 1 yıldan beri besliyorum. Bu balıkların üretimini yapma imkanım varmı acaba? Bu balıklarla ilgili yeterli türkçe kaynağa ulaşamadım. Cinsiyet ayrımı yapılması konusunda da yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

Ayrıca balıkları aldığımda 6-7 cm idiler. simdi 3 tanesi 18-20 cm boyuna ulaştı. Ama biri halen aynı boyda kaldı. ilk aldığımda hata edip chiclid koymuştum akvaryuma. Chiclidlerden biri bu balığın kuyruğunu yemişti. 1-2 ay sonra kuyruğunu tamamlayıp eski haline getirdi balık ama büyümedi tekrar. acaba kuyruğunun yenmiş olmasıyla büyümemesi arasında bir bağlantı olabilirmi? yoksa cinsiyetlemi bağlantılı? bildiğim kadarıyla birçok balık türünde erkek olan dişiye göre daha küçük oluyor. buda öyle birşey olabilir mi?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.