ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
OsmanKoknar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Aralık 2023 15:26
Son Ziyaret:
30 Nisan 2024 14:37
Toplam Mesaj:
14 [0.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
13 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Osman Nuri Köknar
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Erzurum
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Lav Kırığına Bitki Dikemiyorum Ne Yapmalıyım
[QUOTE=muratdeg]
Yarışmalarda zeminde ucuz yollu yükselti oluşturmak için lav taşı kullananlar var, bunun dışında çok anlamsız.
Yarattığı fayda çok kısıtlı. En alta faydalı bir gübre serilebilir, misket gübre kullanılabilir, sıvı gübre kullanılır.
Zemine serdiniz diyelim, kısa süre sonra karışıyor. Araya tel falan konsa da zamanla bozulmalar, karışmalar oluyor. Akvaryumu bozduktan sonra kullanmak, ayrıştırmak çok zor.
Diyelim ki başardık karıştırmadık. Bu kadar çaba ne için? Atıyorum hagenin altına lav taşı serdik neden? Attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değiyor mu?
Yeni başlayanlara ilginç, böyle uzmanca detaylı bir uygulama gibi geldiğinden bir de ucuz olduğundan popüler kalan bir uygulama. Gereksiz.[/QUOTE]

Aynen söylediğiniz gibi oldu. İlk kurulum yaparken satıcı tabana 4-5 cm çapındaki büyük lav taşlarından koyalım üstüne de kahverengi bitki kumu atalım dedi ben de olur dedim. Ancak bitki yaptım durmadı, tutmadı. 3-4 dip çekimi sonrasında küçük kumlar lav taşlarının arasından aşağı indi ve şimdi akvaryumda yer yer lav taşları gözüküyor. Görüntü hiç hoşuma gitmiyor. Akvaryum bozuldu ve ayrıştırmak da çok zor. En kısa sürede lav taşları ile kumu çıkartıp değiştireceğim.
Brachydanio Rerio (zebra) Yavru Almak
Bende de 2 tane dişi bu balıklardan var ve karınları şiş. Akvaryum içinde kovalamalara şahit oluyorum. Yavru almak için ayrı bir akvaryum yahut teçhizatım yok. Yavru almazsak bu balıklara bir şey olur mu? Yumurtaların uzun süre kalması balıklar açısından bir sorun olur mu?
Petshoptan Balık Seçme ( Sakarya )
[QUOTE=BeyzPl]Olmadı internetten balık alabilirsiniz. Güvenilir birçok satıcı var, daha farklı ve çeşitli türlere erişebilirsiniz. [/QUOTE]

Satıcı isimlerini vermeniz mümkün mü? Uzun süreli yolculuk yapmaları balıkları nasıl etkiliyor onu da merak ediyorum.
Zebraların Karınlarında Şişlik Ve Cinsiyetleri
Yaklaşık 1 aydır bakmakta olduğum zebra balıkların bazılarının karınlarında şişlik olmaya başladı. Hatta bir tanesi değişik bir şekil aldı. Bunlar yumurta mı yoksa ishal yada başka bir hastalık mı bilemedim. Hangilerinin dişi hangilerinin erkek olduğunu da tam çözemedim. Balıkların yemesinde ve davranışlarında bir gariplik yok ancak bir kaç gündür birbirlerini kovalamaya başladılar. Sizce ters giden birşey mi var yoksa yumurtadan dolayı mı karınları şişti?
Bu balığın gövdesi diğerlerine göre değişik.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241669/110120240010291.jpg[/IMG]

Bunların karnı şiş ama şekilleri daha düzgün.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241669/110120240014461.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241669/110120240015281.jpg[/IMG]

Bunların erkek olduğunu düşünüyorum ama bilemedim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241669/110120240016251.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241669/110120240016491.jpg[/IMG]
Dutch Tankım
Güzel kurulum olmuş elinize sağlık. Kum olarak ne kullandınız?
Vatoz Balığım Ve Melek Balığım Öldü.
Akvaryum hacminde yanlışlık olabilir mi? Ölçüleri nasıl akvaryumun?
Sunsun 603b
Hayırlı olsun. Ben de 60 litrelik akvaryum için almıştım şimdilik memnunum. İlk çalıştırması biraz zahmetli. Havasını almak için yaklaşık 2-3 saat uğraştım. Ben motoru üst tarafa takıp sıralamayı da tam tersi yaptım. Bununla alakası var mı bilemiyorum ancak motor aşağıdayken çalıştıramadım. Size de yardımcı olması açısından şu yöntem ile çalıştırdım. Filtrenin içine tüm malzemeleri koyduktan sonra içini su doldurdum. Tüm bağlantılarını yapıp fiş takılı halde iken emiş hortumunu akvaryumun içine daldırıp temiz su çıkış borusundan suyu çektim. Yanınızda bir kova olsun. Çıkış hortumundan gelen suyu bir süre kovaya boşaltarak filtreyi çalıştırdım. Su düzenli akmaya başlayınca da çıkış hortumunu akvaryumun içine yerleştirdim. Bunu yaparken filtre akvaryumdan aşağıda zeminde olsun. Ben bu şekilde çalıştırabildim.
Sunsun Hw-603b Kullananlar İçeri
[QUOTE=Ehtiyar]Tekrar merhaba,vana olan kısım emis motor olan kısım çıkış kısmıdır filtreye ne şekilde yani alta üste taktığımız onemli diil, tabikii iç düzeneği ona gore yapmak gerekir. Bende yaklaşık bir aydır kullanıyorum havasını almak gerekiyor sonrası çok sessiz is gören bir malzeme.[/QUOTE]
Anlaşıldı. Akşama ugrasayim biraz daha. Motordan ses gelmese bozuk diyeceğim ama çalışıyor.
Sunsun Hw-603b Kullananlar İçeri
[QUOTE=Ehtiyar]Merhaba,kolay gelsin.
Büyük ihtimal hava yapmıştır diger filtrelerdede olabiliyor. Anlattığınız sekilde doğru bağlamışsınız şimdi ya çıkış hortmunu yani şelale filtre olan hortumu filtrenin aşağısında bir noktaya konumlandirin bir kovaya vb.dogru su gelene kadar bekleyin hemen vanayı kapatip hortum doluyken tanka sabitleyin vanayı açınca akiş olacaktır, yada yine çıkış hortumundan ağzınılza çekip havayı alın yine normal çalışacaktır. [/QUOTE]
Merhabalar teşekkür ederim bilgilendirme için.
Tekrar akşama gidince deneyeyim dediğiniz şekilde. Ancak sanki bağlantıları yanlış yapmışım gibi. Forumda yazılanları okudum çıkış yerine girişi bağlamışım sanki. Yani emiş dediğimiz şeye motoru mu takacağım yoksa vanayı mı? Yani akvaryumdan suyu çekene neyi bağlayacağım. Ben vana olan aparatı taktım. Bunun tersini yapan kullanıcılar gördüm forumda.
Sunsun Hw-603b Kullananlar İçeri
Bu filtreden geçen gün aldım. Dün tam 4 saat uğraştım ancak çalıştıramadım. Motor denen şey aşağıda takılı. Vana olan apart üst tarafta takılı. İçindeki sıralamayı hiç değiştirmedim. Motor olan kısma akvaryumdan suyu çeken aparatı taktım. Diğerine de şelale aparatını taktım. Filtre içini su ile doldurup, şelale aparatını taktığım hortumdan su çektim. Fişte takılı iken herhangi bir hareket olmadı ancak fişten çektiğim zaman akvaryumdaki su şelale aparatını taktığım borudan dışarı akmaya başladı. Fişi takınca suyu boşaltma duruyor. Nerede neyi yanlış yapıyorum çözemedim bir türlü. Motor olan hortum filtreye suyun girişi (yani emiş), vana olan ise filtreden akvaryuma suyu basan hortum. Bu doğru mu ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.