ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
the__legend
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
159
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Şubat 2009 19:19
Son Ziyaret:
18 Saat 43 Dakika önce
Toplam Mesaj:
177 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
5 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Eren gül
Doğum Tarihi:
28 Temmuz 1982
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Eren GÜL 60x35x30 bitkili...

SON 10 MESAJI

Creaqua E Line 30 Orion Led B Serisi 30
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/69427/110320240949031.jpg[/IMG]

Merhaba
10.03.2024 tarihi itibariyle (dün) Orion led C90 alıp kullanmaya başlamış durumdayım. Bitkiler ve diatom/algler üzerinde etkileri hakkında gelişmeleri buradan bildireceğim. İlk izlenimim olumlu yönde hatta harika diyebilirim ama peşin konuşmamak adına tecrübe ettikten sonra bakacağıızz. Dilerim kaliteli aydınlatma konusunda dış ülkelere bağımlıktan kurtarır.
500 Litre Civarı Bitkili Tasarım Tank Toz Sorunu
Merhaba
Tanka biraz zaman verin her şey çok yeni, su kendine bir gelsin bir eskisin sorun çözülmez ise tekrar durum değerlendirilir biraz kendi haline bırakın.
10 Yıl Sonra Yeniden
Merhaba
Arkadaşlar normalde asıl yapılması gereken sump aktif çalışırken dış filtreyi de devreye sokup 1 ay kadar bakteri tutunmasını bekleyip sonrasında sump sistemini kapatmak daha doğru olur, her zaman sisteme yeni girilen temizlik cihazı bakteri oluşumu gerçekleşene kadar eski sistem çalıştırılmaya devam edilmelidir.
Bunu da buraya ilerde tecrübe edecek arkadaşlara klavuz olması için belirtmiş olalım.
10 Yıl Sonra Yeniden
Sarı prenseslerle ne gibi sorun yaşarsınız anlatmaya çalışayım.
Bu balık Malawi gölünde kayalıkta yaşayan, bölgeci, kayalar üzerindeki yosunları tırtıklayarak beslenen bir balık. Yaşadığı su kayalardan ötürü sert sudur, 28 dereceleri bulan sıcaklıklarda yaşıyor. Sizin tankınızda 28 derece bitkiler için sakıncalı amerikan türleriniz protein ağırlıklı beslenmek ister, bitkiler ve kökleriniz nedeniyle suyunuz yumuşak olacaktır veya yumuşak olmalıdır yani Malawi gölünün tam tersi bir durum, bölgeci olduklarından sürekli bir itiş kakış kovalamaca hakim olacaktır bu beni aşırı geriyor muhtemelen sizi de kovalamacalar rahatsız edecektir birde eş üreme dönemleri var ki tahmin ediyorsunuzdur. Sonuç olarak yaşam alanı beslenmesi su şartları tamamen farklı.
Lafı daha uzatmadan sonucu bağlayayım yaklaşık 30 yıllık hobici olarak ben tüm canlılarımın rahat etmeleri adına mücadele eder, doğalarına uygun sağlıklı yaşamaları için zaman bütçe gözetmeksizin çabalarım sizin de hedefiniz bu yönde olursa bir şekilde olması gereken doğrular bulunacaktır.
Saygılarımla
10 Yıl Sonra Yeniden
Merhaba
Yeni akvaryumunuzda başarılar dilerim bende fikirlerimi belirtmek isterim maksadım yapıcı olmak adınadır.
Tankınızın içi çok karışık, düzensiz yada gereksiz bir karmaşa var gibi sanki karşısına oturup izlesem asla dinlenemeyeceğim gibi hissettirdi, bitkiler birbirine girmiş gibi her yerden birşey çıkıyor.
Ön kısımda görünen kum kalınlığı gözüme çok fazla geldi zevk meselesi ama ön tarafa gelen kum miktarını azaltmayı denemek istemez misiniz acaba?
Sarı prenseslerin o tankta bulunması bir hata, dilerim kısa zamanda tanktan çıkarırsınız.
Dizayn konusunda tavsiyede bulunmak istemem siz mutluysanız, canlı uyumunu sağlayabilirseniz görsellik size kalmış bir şey o sebeple sadece ufak bir yorumdan öteye gitmek istemedim.
Tanktaki canlılarınızın ihtiyaçlarına hitap edep, siz mutlu canlılar mutlu sağlıklı hobiler dilerim.
Neden Balık Kaybı Yaşıyorum?
Benim tanklarımda vatozlar ve karidesleri direk öldürüyor, balıkların direncini kaybetmesine zayıflatarak ölümlerine neden oluyor.
Beta Balığı Su Yüzeyinde Hareketsiz Duruyor
Merhaba
Ben mutsuzum, dışlandım önemsemediler beni diyor...
Sanki fanus yerine ısıtıcılı küçük bir akvaryum ve kaliteli beslenme ile daha güzel olacak gibime geliyor belki birazda taze klorsuz ısısı ayarlanmış su değişimleri ile dünyası güzelleşir siz ne dersiniz?
Neden Balık Kaybı Yaşıyorum?
Merhaba
Excel kullanmayı bırakın ben buna bağlıyorum
Silis Kum İle Bitki
İnce bir tabaka sorun olmaz
8 Yil Su Koyulmamis Akvaryum
Merhaba
Akvaryumun içi su dolu olarak beklediği zaman genelde sorun olmuyor, ama sizin durumda hem 8 yıl gibi uzun bir süre oluşu hem de susuz bekleyişi silikonların özelliğini yitirdiğini düşündürüyor ben şahsın kesin sorun yaşayacağınızı düşünüyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.