ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
asrinnn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Nisan 2024 11:18
Son Ziyaret:
13 Nisan 2024 18:33
Toplam Mesaj:
11 [0.37 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
10 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Asrın
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Asrın

SON 10 MESAJI

Sizce Bitki Almalı Mıyım? Salyangozdan Çekiniyorum
Merhaba.

Şu anda 40 litre tankımda 2 tane yavru Japon balığı beslemekteyim. Akvaryum tabanında dere çakılı bulunuyor. Aynı zamanda bir şans bambusu diktim. Askılı şelale filtre kullanıyorum. Akvaryuma elodea ve tilki kuyruğu bitkilerini almak istiyorum daha doğal bir akvaryum ortamı kurmak için ancak bu bitkiler adi salyangoz çok bulunduruyormuş ve akvaryumuma adi salyangoz da getirebileceği düşüncesiyle emin değilim. Sizce almalı mıyım alırsam salyangozdan kurtulmak için nasıl bir temizlik yapmalıyım bitkilerde? Ya da almamalı mıyım?

Yorumlarınızı ve desteklerinizi bekliyorum.
Balıklarımdan Biri Kabız Nasıl Bir Yol İzlerim?
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: Karın şişliği, anüste dışkı kalması
Akvaryum Kapasitesi (litre): 38
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: teleskop Japon balığı
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon: askı şelale filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): geçtiğimiz haftasonu eski akvaryumdan yeni akvaryuma geçiş yaptım. Eski akvaryum da dahil olmak üzere balıkları alalı 3 hafta oldu.

Merhaba,

Akvaryumumda 2 tane yavru Japon balığım var. Bir tanesinin anüsünden dışkı sarkıyor yani yapışık kalıyor ve karnı biraz şiş büyük ihtimalle kabız. Daha önce salatalık verdim biraz birkaç gün önce. Şimdi de salatalık ya da haşlanmış bezelye ıspanak vermeyi düşünüyorum ama bu kadar sık aralıkla diğer balığı rahatsız eder mi? Yemlemeyi de kesmeliyim biliyorum ama diğer balık napacak bu sefer? Bu konuda değerli yorumlarınızı ve desteklerinizi bekliyorum.
Balığımın Karnı Şiş Duruyor
Merhaba,

Ama bundan emin miyiz? Çünkü ilk aldığımdan beri yaklaşık 2 haftadır yani böyle karnı zaten ve sağlıklı yüzüyor ve yemini yiyor iştahla. Balığın kendisinin bi özelliği olabilir mi?
Balığımın Karnı Şiş Duruyor
Fotoğraf: Aşağıda verilmiştir.
Hastalık Belirtileri: karın şişliği
Akvaryum Kapasitesi (litre): 37
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: teleskop Japon balığı
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon: Şelale filtre ve iç filtre (eskiden yeni akvaryuma şimdi geçiş yaptılar bakteri için ikisi çalışıyor sonra iptal edilecek iç filtre.
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: kullanılmadı
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): eski akvaryumdan yeniye şimdi geçiş yaptım eski akvaryum minimum 1 hafta bekledi aşılama yapıldı tam güç filtre çalıştı. Karnı önceden de şişti hatta ilk aldığımda da şişti ama sanki biraz daha şişmiş gibi görünüyor.


Merhaba,

Ben 37 litre akvaryumumda 2 yavru Japon biri teleskop Japon balığı olmak üzere besliyorum. Bugün eski akvaryumdan yeni akvaryuma geçiş yaptım hiçbir sorun olmadan. Turuncu balığımın ilk aldığımdan beri karnı biraz şişti ama dün bugün iyice gözüme çarpmaya başladı. Yem yemesinde yüzmesinde ya da farklı şeylerde hiçbir problemi yok gayet sağlıklı ve güzel yüzüyor. Sizce normal midir yoksa bir problem var mı? Fotoğrafları görebilirsiniz.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/244190/060420241348471.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/244190/060420241348541.jpg[/IMG]
Yeni Akvaryumumu Değişmeye Karar Verdim?
Hocam maalesef o kadar yerim yok ben de isterim de. 10 litrede kıyamadım yaşatmaya 37 litre de evime uygun geldi yeterli olur diye düşündüm en azından bi nebze 10 litreden iyidir.
Yeni Akvaryumumu Değişmeye Karar Verdim?
Anladım. Daha yeni kurduğum akvaryumuma bakteri döngüsü henüz oturmamıştır sanırım ondan başka akvaryuma şimdi geçmenin sorun olmadığını düşünüyorum ama akvaryumcudan beri 3.kez yer değiştirmiş olacak ondan dolayı ölmesinden biraz korkuyorum.
Peki yeni akvaryuma eski akvaryumumun suyunu koyup üzerine ekleme yapsam çünkü o 10 gündür aktif çalışıyor. Öyle daha etkili olur mu?
Yeni Akvaryumumu Değişmeye Karar Verdim?
Merhabalar. 1 hafta önce 10 litrelik yeni bir akvaryum kurdum ve 3 gün önce 2 tane yavru Japon balığımı yerleştirdim. İç filtrem, çakıllarım, su düzenleyicilerim ve bakteri besleyicilerim bulunuyor. Ancak sonrasında bu balıklara daha büyük bir akvaryum almam gerektiğini ve bunun daha iyi olacağını düşündüğümden 37 litrelik bir akvaryuma geçiş yapmak istiyorum. Akvaryum kurulalı 1 hafta, balıklar yerleşeli 3 gün oldu. Kısa sürede bir daha akvaryum değişmek balıklara sıkıntı olur mu? Yoksa en azından 1 ay falan bekleyip öyle mi geçirmeliyim? Önerilerinizi ve desteklerinizi bekliyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.