ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
alpin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Mayıs 2007 23:32
Son Ziyaret:
29 Mart 2014 22:53
Toplam Mesaj:
31 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alpin Erbil
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1981
Yaş:
43
İl:
Adana
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

10 Lt, süper low tech

SON 10 MESAJI

12 LT lik akvaryumda bitki ?
bitki olarak ne tavsiye edersiniz.
12 LT lik akvaryumda bitki ?
başka önerisi olan yok mu
12 LT lik akvaryumda bitki ?
Selamlar,

12 Lt lik , yaklaşık 35 cm yüksekliğinde, 1 beta, 1 cüce vatoz, 1 komando çöpçü nün olduğu akvaryumum var.1 adet dişi beta bulursam onu da ekleyeceğim.
Isıtıcı, mini filtre mevcut.

Bu akvaryum a birkaç bitki yerleştirip görünüm olarak ve nitrat vs, açısından daha sağlıklı bir akvaryum elde etmek istiyorum.
Işıklandırma şu an için yok. Akvaryum direk güneş görmese de güneş gören pencerenin önünde.

Buna bitki dikilir mi? dikilirse hangi bitkiler uygun olur. şunları ilk başta düşündüm, uygun mudur?

Lilaeopsis macloviana X4
Tiger saz X1
Juncus repens X2
İnce saz nana X2

Co2 yi tablet olarak vermeyi düşünüyorum. Pencere kenarında gün ışığı aldığı için (direkt değil) ışık eklemeyi düşünmedim şimdilik.


Bu koşullarda low tech bir nano oluşturabilir miyiz?


Yorum ve önerilerinize ihtiyacım var, yardım edenlere teşekkür ederim.


Mobil yem -Manuel Yem makinası
[QUOTE=ZoRRO]

:))))) bir elektronikçi olarak konuşmak gerekirse yaptığınız sistem çok teferruatlı ve saçma.bunun yerine pic programlama dilini kullanarak çok daha zahmetsiz masrafsız ve ucuz sistemler yapılabilir.mesela sistem ev telefonunun devre çıkışlarına bağlanabilir(devre açıcı yada uyarıcı sistem olarak güc tabiki telefondan alınmayacak).sistem derken daha önce yapılmış rocco kutusundan yem makşnası projeleri var.onun yerine divit motorlar kullanabiliriz.ama tek tur attırmamız lazım kutuya bunu nasıl başarabiliriz pek bi fikrim yok ama bu kadar uğraşacağınıza 35-40 ytl verip bi yemleme makinası alabilirsiniz.sanırım en mantıklısıda bu :D

[/QUOTE]

Birisinin emek edip çizdiği, anlattığı, paylaştığı proje hakkında saçma demek çok yanlış. Sen yeterli elektronik ve pic bilgisine sahip olabilirsin, ama bu bilgiye sahip olmayan birisi için pic programlama ile yapılacak olan sistemhiç bir anlam ifade etmeyeceği gibi, ucuza da mal olmaz. kimsenin hevesini kırmayın. Arkadaşımız sistemini anlatmış, 35-40 tl ye yemleme makinası almasını kendisi de biliyordur elbette, ama bu sistemi kendisi kurmak, çalıştırmak istemiş. Lütfen dikkat ediniz.
Mobil yem -Manuel Yem makinası
[QUOTE=kaptan58]Arkadaşlar ben böyle bişey düşündüm ama maliyetini hesapladım 150 tl civarı tutuyor diye yapmadım.Sadece böyle bişey düşündüm.İsmindende anlaşıldığı gibi mobil yem.Kendi sorunlarımdan yola çıkarak düşündüm.Şimdi her yaz tatile gidiyoruz yada ben çevremdeki akrabalra kalmaya gidince balıkalrama bakacak kimsem olmadığımdan yapamayacağım bir şey düşündüm.Yaptığımız alete bağladımız gsm hattı numarasını bir kere çaldırdığımzda devre kapanıyor.Ve çalışmaya başlıyor.Çalışma mantığı budur.Yem haznesi oluyor ordaki haznede nekadar yem varsa okadar gün dayanyr.Yem miktarınıda taşıyıcının büyüklüğüne göre kendimiz ayarlıyoruz.Benimkiside sadece bir görüş yapamayacağımı bildiğim için öle bi düşündüm ve sizlere sundum.Belkide  maliyetini daha düşük hale getirebiliriz.Zaten getirsek bile elektronikten pek anlmam daha yaşım 16 Kahkaha..Sizden görüşlerinizi bekliyorum.Projenin şeklini çizmeye çalıştım ama pek becerdiğim sölenemez.[/QUOTE]


tebrikler, güzel düşünmüşsünüz, yorumlar sizi yıldırmasın, pahalı ya malolsada kendi yaptığınız sistemi kullanmanın zevki bir başkadır. Size başka bir yöntem söyleyeceğim. Kullanmadığınız eski titreşimdi bir telefonununuz var ise, bu telefonun titreşim sistemi üzerinden de hareket edebilirsiniz. Titreşimi sağlayan motoru kullanabilirsiniz, yada titreşimle yemleri bir zeminden döktürebilirsiniz.
neden sadece siyah moly
Aynı sorun bende de var. Akvaryumda sadece moly ler de beyaz benek oluşuyor şu günlerde. Sebebini ben de anlayamadım. Tam iyileşti derken tekrar dan oluşuyor. Galiba sıcaklıkların düşüşünden. Isıtıcıya rağmen sıcaklık yeterli ve stabil değil.
haşlanmış ıspanak hakkında?
Ben ıspanağı Tatil e çıkarken, tatil yemi ile birlikte veriyorum. Bir bütün olarak haşlayıp akvaryuma atıyorum. 4-5 günlük tatil boyunca tatil yemi ile birlikte tamamlayıcı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca ıspanağı kıymanın çok anlamı yok, suda daha çabuk bozulur.
Moliler ?
[QUOTE=cano35bucuk]Akvaryumumda iki tane dişi black molim var bide bi dişi bi erkek balon moli var ama bizim balonun erkeği hemcinsini sallamadan Black molilierle çiftleşiyo ikisiyle birden bide terbiyesiz LOL bu normalmi ?[/QUOTE]

Bu durum gayet normal, ama kendi türüyle de çiftleşmesi gerek normalde. Bu arada moly ile lepistes in çiftleşebildiğini bile duymuştum.

Bu Bitki Nedir
[QUOTE=sadoli]Arkadaki bitkinin fon olduğunu anlayamadım.Smile
O zaman şöyle diyeyim LOL;
Arka fonunuzdaki bitki fonu, akvaryumlarda kullanılmayan bir bitki fotosudur .Smile
Bahsettiğim bitkiye ait bir link,
( ne kadar da akvaryumun içindenmiş gibi görünüyordu. Disapprove)
 
 
[/QUOTE]

Bu tür bitkiyi adana da bir akvaryumcu da akvaryumun içerisinde gördüm. Böyle bir bitki var. Detaylarını tam bilmiyorum.
Bu Bitki Nedir
[QUOTE=sadoli]Bahsettiğiniz dantel bitkisinin kökleri topluca bir merkezden çıkıyorlar.Ancak görüyorumki, fotoğraftaki bitki öyle değil.!Daha çok potomageton türleri gibi büyüme gösteriyor.Fakat, bende tanıyamadım.Tam boy bir fotoğraf olursa, arkadaşlar daha net cevap vereceklerdir.
Bu arada, arka plandaki kenarları çizgili olan bitkileriniz kısa süre sonra eriyip, lifi lif olup,akvaryumunuzu kirletecektir.Akvaryumdan çıkarıp,Tabandan sulayacağınız bir saksıda bakarsanız daha sağlıklı büyüyecektir.
[/QUOTE]

Arka planda bitki yok, arka plandaki tamamen akvaryumcularda satılan fonlardan. :D
Bu bitkinin soğanı yok, çok ufak kökleri var.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.