ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Demonic
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Haziran 2007 01:26
Son Ziyaret:
30 Eylül 2011 01:20
Toplam Mesaj:
72 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Tekin Güner
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1986
Yaş:
38
İl:
Denizli
Meslek:
Makine Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Neon Tetra Bakımları Nasıl olmalıdır ?

Neonlar biraz hassas balıklardır, su şartlarında ani değişiklikler olmamasına dikkat etmeniz lazım. Akvaryum ne kadar büyük olursa su şartları o kadar stabil olur, 40 litrede biraz zorlanabilirsiniz. 

Hastalık olmadıkça ilaç kullanmanızı tavsiye etmem, sudaki yararlı bakterileri öldürür. Yalnız çeşme suyundaki kloru gidermek için Sera Aquatan gibi bir su hazırlayıcı kullanmanız gerekir.

Su değişimlerini aksatmayın. Suyun tamamını değilde %25 kadarlık bir miktarını değiştirin. Isıtıcı ve filtre gereklidir. Şelale filtre gibi suyu havalandıran bir filtreniz varsa hava motoru olmadan idare edebilir. Yoksa hava motoru da lazım.

Yumuşak suyu severler, suyu yumuşatmak için mangrow kökü ekleyebilirsiniz. Suyu sertleştiren mercan kırığı, midye kırığı gibi kumları tavsiye etmem.

Bitki severler. Bitkilerin nitratı çekme ve balıklara saklanma yerleri oluşturma ve kendilerini doğal ortamlarında hissetmelerini sağlama gibi yararları vardır. Bitki eklemek isterseniz iyi bir ışıklandırma gereklidir.

Yem olarak Sera, Tetra vb. gibi kaliteli markaları ve birden fazla çeşit yem kullanmanızı  tavsiye ederim. 6 neon çok az yem tüketeceği için markalı yem biraz pahalıya gelse de bir paket yem uzun süre gider.

Bende de 40 litre tank var bir tane boş duruyor, heveslendim şimdi bir tanede ben mi kursam.

Yeni Bettam

[QUOTE=kerem2034]Ali Bey balığınız çok güzelmiş nerden aldınız acaba ?[/QUOTE]

Amazon'dan aldım.

pengasus gaz çıkarırmı?

Metilen mavisi yerine beyaz beneğe özel bir ilaç kullansaydınız keşke. Tedavi sırasında sıcaklığı yükseltip, ışıkları kapatıp havalandırmayı artırırsanız faydalı olur. 

Öksüren ve gaz çıkaran balık hiç görmedim arada göbeğini de kaşıyor mu?Big%20smile

Resun CY-20 Cyclone Tanıtım
[QUOTE=kookyboi]Yeni üye oldum foruma Tebessüm Yıllardır akvaryum yapmamıştım. Son bir kaç gündür yeniden kurmaya karar verdim. 70/20/25 bir akvaryumum var. Dış filtre konusunda çok kararsızdım, ama bunu almaya karar verdim ben de. Yarın bakıcam bakalım, daha sonra da akvaryumu kurucam, çalıştırdıktan sonra yazarım yine.

Sizce bunun yanında bir de iç filtre almama gerek var mı? akvaryum 35 litre alıyor. Fazla mı gelir?

[/QUOTE]


Bence ilave bir iç filtreye gerek yok. Dış filtre + arada dip çekimi ile pislikleri çekerseniz 35 litre için yeterli olacaktır. 

Balıklarım teker teker ölüyor :(

Anlattığınız pamuk gibi oluşumlar mantara benziyor. Fotoğraflarda ise hafif beyaz benek var gibi ama tam net değil.

Mantar için Tetra Fungistop'u kullanmanız doğru olmuş. Dozajı kutusunun üzerinde yazdığı gibi ayarladığınızdan emin olun. Fungistapun kullanımını tam bilmiyorum ama 2 haftada geçmesi gerekirdi.

Fotoğraflarda görünmüyor ama yüzgeç erimesi hastalığı olduğunu düşünüyorsanız Sera Baktopur kullanabilirsiniz. Hastalıktan tam emin olamazsanız geniş etkili Sera Omnipur'u deneyebilirsiniz.



Not: Beyaz beneği önlemek için su değişimi sırasında eklenen suyun sıcaklığı akvaryum sıcaklığıyla aynı olmalı ve bir ısıtıcı kullanmalısınız.
Betam için 60 litrelik Akvaryum kurdum.
Sade ve güzel bir akvaryum olmuş. Bir arkafon alıp, hava hortumunu köşeden geçirip hava taşını kuma gömerseniz daha da güzel olur.
Vatozlar ve çöpçüler için geceleri Sera Vipachips yada Welschips gibi bir dip yemi atarsanız daha iyi olur.
Yeni Bettam

Teşekkürler.

Akvaryumda bettadan başka cüce vatoz, elma salyangozu ve bitki olarak 3 kök anubias var.

Yem olarak Sera Bettagran, Sera FD Mixpur (Daphnie, tubifilex, artemia ve kan kurdu karışımı), NLS Stable Wafers ve Sera Spirluna Tabs kullanıyorum.

Ne zaman hangi yemi verdiğimi ve bakımları unutmamak için küçük bir tablo oluşturup akvaryumun köşesine koydum:

Yeni Bettam
3 yıldır beslediğim eski bettam hayata veda edince yeni aldığım betta'yı sizlerle paylaşmak istedim.
Dükkanda taç kuyruklu bettalar da vardı ama ben bunun rengine vuruldumTebessüm Birkaç saat önce akvaryuma koydum.
 
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=k6ce6i2vXhU[/VID]


Yüzgeçlerde hafif yıpranma var ama çokta kötü değil. Yorum ve önerilerinize açığım.
japon balığı hakkında herşey
[QUOTE=cieb]

Hava motoru 24 saat açık olmalı evet, sadece şu durumda hava motorunu hiç kullanmayabilirsiniz; filtreden gelen suyu akvaryuma biraz yukardan akmasını sağlarsanız ve filtrenin içinde bioballarla suyu iyice oksijenleştirirseniz. 

Ben 5 gündür 140lt akvaryumda tepe sump kullanarak hava motorunu kapattım. Sumptan gelen su hava motorundan daha fazla oksijen sağladı. Nereden anladın derseniz suyun içersinde her noktada küçük hava kabarcıkları yüzüyor. Tepe sumpa kesinlikle biobal konmalı veya şelale tarzında yaparak su oksijenlendirilmeli. Ben her ikisinide yaptım. 2 cm yükseklikten filtrelenmiş su akvaryuma akıyor. 

[/QUOTE]


Bioball'larla suyun oksijenlenmesinin ne alakası var anlamadım. Üzerinde bakteri üremesi için kullanılmıyor mu bioballar ben mi yanlış biliyorum?



[QUOTE=kubilay-28]Aynı görev olur filtrede bunlar tamam ama sonuç ta 200lakvaryumda balıklar biraz istirat ister yapmayın[/QUOTE]

Demek istediğinizi tam anlayamadım. Filitreyi arada kapatıp balıkları dinlendirecekmiyiz?



Filitre 24 saat çalışmalıdır. Örneğin bir dış filitreyi günde 5-6 saat balıklar dinlensin diye kapattık diyelim. Filitre içinde yaşayan yararlı bakteriler o süre zarfında ölür. Filtreyi tekrar çalıştırdığımızda bütün ölü bakterileri kusar, su berbat olur.
japon balığı hakkında herşey

Japon balıklarının fıçı gemi gibi saklanacak bir yere ihtiyaçları olduğunu ilk sizden duyuyorum. Bence pek gerekmediği gibi biraz hantal hayvanlar olduğundan sıkışıp kalmalarına da sebep olabilir.Tebessüm

Kuma gelince mercan kırığı suyu sertleştirecektir. Bu japonlar için fazla sorun teşkil etmese de bence salınım yapmayan bir kum daha ideal olur.

Japon başına 10 litre çok genel bir yorum olmuş. Yavruysalar olur ama 50 litrede 20cm boyunda beş tane japon nasıl olurdu?

İlaç işe yaramaz demişsiniz. Örneğin beyazbenek veya mantar oldular diyelim, dua ederek mi tedavi edeceğiz?Big%20smile

Havalandırma için hava motoru yerine şelale filtre kullanılabilir ya da dış filtrenin su çıkışı su seviyesinin yukarısından verilebilir. Su yüzeyini hareketlendirmek suyu hava motorundan daha çok oksijenlendirir.

Bunlar dışında dediklerinize katılıyorum...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.