ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mcloyt
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ekim 2007 10:26
Son Ziyaret:
07 Şubat 2010 01:46
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Barış Kemaloğlu
Doğum Tarihi:
03 Mart 1981
Yaş:
43
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Barış...SAYGILAR MC

SON 7 MESAJI

Ülkemizdeki yerel sularda çiklitler
Evvela herkesi saygı ile selamlıyorum.

Arkadaslar ciklet geniş bir türdür.Hem nehirlerde  Hem de göllerde yaşayan popilasyonları var.Örneğin Mücevher Cichlid Sahelo-Sandanian bölgesindeki tüm nehirlerde yaşarlar.

Cikletlerin soyuna bakarsak piranalarla aynı ırktan geldiğini görürüz.Hem etçil hem otçuldur.Doğa şartlarına çabuk adapte olabilmektedir.

Ülkemizde menderes ırmaklarında zebra ciklet yaşayabilmekte.Şimdi diyeceksiniz ki nereden gelmiş bunlar:)İzmirdeki akvarist arkadaslara sormak lazım.Üretip sallamışlar nehirlere.

Göl balığı olarak tarif edilen diğer cikletler mesela en bilinenlerinden yunus;
Açık havza balığıdır.Yani tabi yaşam alanı bir açık havzadır.Malavi gölü bir açık havzadır.Yani bunun anlamı şu.Bir akarsunun diğer bir akarsuyu beslemeden evvel göllendiği kısımda yaşar.Tam anlamıyla bir göl balığı değildir.

Ciklet türlerinin sevdiği sert su şartları ülkemiz akarsularına uygun.Ph
7.5 - 8.2
olanlar var mesela bunun anlamıda şu oluyor:Kızılırmağın suyu bile daha az sert:)Balığın yaşamasına hiç bir engel teşkil etmez.

Asıl soru şu olmalıydı.Bu balıkları ülkemizdeki akarsularda üretmek mümkün mü?
Hayır arkadaslar.Belirli su sıcaklıgının altında ciklet ve benzeri balıklar üreme faliyetini keser.Üreme olmayacağı için nesil hemen tükenir.Herkes su sıcaklığının kışın düşüceğinden endişelenebilir ama asıl su temmuz ayında en soguk halini alır.Fakat 4 mevsim yaşanmayan yerlerde örneğin Alanya bu balıkları üretmek sanırım mümkün.Temmuz ayını bekleyip salmak lazım.Temmuzda yaşarsa geri kalan aylarda da yaşarlar.Su sıcaklıgının hareket eğrisi karalarla ters orantılıdır.
acemi412007-11-28 10:06:29
Elektrik Kesintisi ve Bakteri Ömrü
Merhabalar

evvela şunu söylemeliyim.Tamam elektirik kesintisi sonucu oluşturulan suni ekosistem etkilenecektir.Bu tamamen suyun sirkilasyon yapmaması sonucu kirlenmesi ve bi miktar kalitesinin bozulması ile  alakalıdır.

Fakat konu bakteri olayına gelince biraz farklı bi durum.En ilkel yaratılan bakteriler bile otmosfer olmadan ısıdan nemden radyasyondan etkilenmeden yaşarlar.Yani vay efendim elektirik gitti bakterilerim öldü:)yok böyle bişey.Mikroskop denen bi nesne var.Alın kendiniz bakın isterseniz.

Eger denerim derseniz iki tüp su alın.birini buzluğa koyun.Diğeri normal oda sıcaklığında kalsın.Bir kaç damlada direk lamele damlatın.Seyredin bakterileri.Şekillerini çizin yada hafızanıza kazıyın.1 saat demiyorum isterseniz 1 hafta sonra diğer örneklerle karşılaştırın.Daha sonra bu bakteri ölümü olayını rafa kaldırın.
saygılarLOL
akvayumdaki balıklar kayıp
Kaç tane balık var şuan akvaryumda ?msn kullanıyorsan ekleyebilirsin 
Zebramın yumurtaları
Zebra sarının icabına bakar emin ol nefes bile aldırmaz.Dişi zebran pek deneyimli değil sanırım.Yumurtaları tekrar toplar aslında.İlk yavruyu aluyorsan yapmayada bilir

saygılar bariskemaloglu@hotmail.com
akvayumdaki balıklar kayıp
Etkiler balıkların utangaç olmalarına en büyük etken ışıklandırma ve kullanılan mazemenin renk etkisidir.Ayrıca su sıcaklıgını mutlak surtle sabit tutmaya gayret et.Su sıcaklıgı ideal değilse hareketsizlik görürsün.Akvaryumunuda direk güneş ışığı almayan bir yere almanı tavsiye ederim.Bir an evvelde ışıklandırma yap.Timer denen bi cihaz var 3 5 ytl arasında bulabilirsin.Işıklandırmayı ona bagla ve elleme.Kendi kendi açılıp kapanır.Disiplinli bir şekilde büyürlerSmileBizim askerdeki halimiz gibi yatıp kalktıkları saatler sabit olur.Daha iri ve daha güzel balıkların olur.Tabiki bu birazda akvaryumunun büyülüğüne bağlı.
akvayumdaki balıklar kayıp
Merhaba arkadasım.
Erkek balığının dişileri kovalamasının sebebi onları yavruya daha erken hazırlaya bilmek.Yani tamamen iç güdüsel olarak peşlerine düşüyor.Bu seni şaşırtmasın aksine için rahat olsun.Ayrıca senin görünce saklanmalarının sebebi yanlış ışıklandırma ve renkli taneli kum olabilir.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.

saygılar bariskemaloglu@hotmail.com

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 31 Online Kullanıcı, 17 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.