ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
rasitsahin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Kasım 2007 19:17
Son Ziyaret:
20 Mart 2009 19:59
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Raşit ŞAHİN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 4 MESAJI

Suyum bir türlü berrak olmuyor
bence sizin probleminiz büyük ihtimalle kullanmış olduğunuz elyaftan kaynaklanıyor. eğer kalitesiz ( buna sera da dahil) elyaf kullanıyorsanız bu problemi yaşayabilirsiniz. akvaryumcunuzdan kendi kullandıkları elyaftan isterseniz sağlıklı bir seçim yapmış olursunuz.
Gurami min cinsiyet ve hamile ayrımını yapamıyorum
merhaba sevgili akvaryum seven arkadaslarim...
benim akvaryumumda iki tane cüce Guramim var bunlardan birisi şu aralar sürekli olarak köşelere çekilip ordan çıkmamaya başladı. ayrıca iyice karnı şişti ben ilk önce akvaryumuma yeni balıklar aldığım için strese girdiğini düşünmüştüm ama sanırım sevgili balığım dişi ve hamile. ama ben bu konuda emin olamıyorum ve  bu konuda daha tecrübeli arkadaşlardan bana yardımcı olmalarını rica ediyorum. resimlerini eklediğim balıkların erkek mi dişimi vede hamilemi olduğunu bana söylerseniz sevinirim herkese iyi günler diliyorum.
dişi olarak düşündüğüm Guraminin resmi
 


erkek olarak düşündüğüm gurami

Sudaki bulanıklık ve koku hakkında

Kullandığım suyun değerlerini test etme imkanım olmadı. Filtrem de Tetra, içerisinde mevcut gelen karbonu kullanıyorum. Yani açıkcası yapılması gerekenleri yaptım, sanırım. Ama bir sorun var. Onuda ben bulamıyorum. Bu suyun oturma süreci ne kadar sürer? Bu konuda beni bilgilendirseniz sevinirim.

halongan2007-11-22 14:40:37
Sudaki bulanıklık ve koku hakkında
Merhaba sevgili akvaryum sever arkadaşlarım:
Benim çok can sıkıcı bir sorunum var bunu sizlerle paylaşyı ve bir çözüm yolu bulmayı ümit ediyorum. Umarım benden yardımlarınızı esirgemezsiniz. Bundan yaklaşık 15 gün önce akvaryum kurdum. Ölçüleri 80 x 35 x 45 tetra ex 700 dis filtrem, champion hava motoru 3 adet kaya bir adet ağaç 4 litre lav kumu ve 8 litre aynı renkte kumum var. Aynı zamanda yaklaşık 10-15 kök bitkim var.Açıkçası akvaryum konusunda bilgiyi şu son 15 gün içerisinde edinmeye başladım ve bir yerlerde hatalar yapıyorum ve en kötüsü bu hataları düzeltmek için daha büyük hatalar yapıyorum( Sanırım). Bana sorunlarımdan kurtulmam için çözümler söylemenizi bekliyorum. Forumda bir çok şey okudum kafamda çok karıştı o nedenle ben sizlere sorunumu tam olarak aktarmak istiyorum.Akvaryuma ilk suyunu kuyu suyundan doldurdum içerisinde klor olmayacağınışünerek ama eklemeden önce tetra aquasafe ve seranın bakteri oluşturan ilacından ekledim. İçerisine bitkimi ektim ve 2 gün boyunca başka müdahelede bulunmadım tabii bu sırada filtre çalışıyor daha sonra 2 adet platy 1 vatoz 2 adet kontinyus(akvaryumcu öyle dedi) 2 adette yavru melek ekledim. İlk bir kaç gün sorunsuz böyle devam etti. Daha sonra bir kaç tane balık daha ekledim. 1 gün sonra su bulanık (bulanıklık konusunu biraz açmak gerekirse su içinde sis varmış gibi bol suya rakı atılmış gibi bir durum) bir hal aldı. Bende akvaryumu yeni kurduğum için sanırım kumu, taşları  iyi temizleyemediğimden kaynaklanıyor diye filtre ekipmanlarını temizlemeye karar verdim. Akvaryum suyu ile temizlik yaptım ve 3/1 oranında su değişimi yaptım. 2 gün kadar orta derecede bulanıklık devam etti daha sonra bir kaç gün sonra su yine çok bulanık bir hal aldı, biraz daha su değişimi yaptım ama yine nafile. Bu arada ara ara seranın bakteri oluşturan ilacından eklemeye devam ettim. Şu anda da akvaryumdan keskin bir koku geliyor araştırmalarım amonyak patlaması sonucu diyor ama ben yine emin olamıyorum. Kumun üzerinde yer yer beyazlıklar oluştu yosun gibi değil ama salya gibi .Balıklarımı kaybetmekten korkuyorum şu anda hepsi sağlıklı görünüyor ama bir sorun olduğu kesin, resimleri şu anda ekleyemiyorum ama en kısa zamanda ekleyeceğim,bakarakta teşhis koyabirsiniz sanırım. Şu anda odamda bembeyaz bir akvaryum ve de çok keskin bir koku var ve ben ne yapacağımı bilmiyorum,lütfen bana yardımcı olun . Şimdiden teşekkürler. lafayette2007-11-22 12:34:25

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.