ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
AHMET EROL
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Kasım 2007 23:45
Son Ziyaret:
13 Mart 2015 20:47
Toplam Mesaj:
81 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
AHMET EROL KÖKYAR
Doğum Tarihi:
20 Mayıs 1975
Yaş:
49
İl:
Çanakkale
Meslek:
SERBES
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

AHMET EROL KÖKYAR
Cynotilapia sp."hara" Gallireya Reef
Cynotilapia Afra Jolo Reef
Labidochromis Mbamba Bay
Pseudotrophe Polit Tropheops Sonunda Mosobo Magunga

SON 10 MESAJI

Çanakkale'li arkadaşlar bizde bir araya gelelim
Beklemedeyiz geçen buluşmaya katılamadım bu sefer katılmak isderim takipdeyim.
Temperli cam elmasla kesilir mi?
  Kesilemez bende camcı olduğum için yaşadım 2 metreye 220 camı tuz buz ettim keserim dedim camcıyım dedimya nerde vurdum elması çizildi dedim bide kesilmez diyolar vurdum masaya camı alimde bi avuç cam kaldı gitti güzelim cam adama bide yenden cam yapdırdık.
Temperli cam elmasla kesilir mi?
Ben kaç senelik camcıyım kesen camcıyı tanımak vede bilgilerine nayil olmak isderim büyük camcı o zaman
temperli camlar öncelikle lazım olan ölçülerde kesilir sonrasında fırına konur bu fırınlar yüksek ısılara sahipdirler ve cam içinde sürekli döner belli zamanlarda şok için soğutma kabinlerine geçrilir bu işlem 3 veyahut 4 kez tekrarlanır fırının içindeki camda erimeye yüz tutmuş şekildedir ve birdaha hiç bir şekilde kesilmesi imkan yokdur yeryüzündede bu camları ne kesen nede biçen kiş yada kişiler yokdur çünkü bir tarafdanda havalı cam da diyebiliriz.
Temperli cam elmasla kesilir mi?
Temperli cami elmasla veya başka bir cisim ile kesinlikle kesemezsiniz elmas ile çizersiniz camı kırmak için darbe uyguladığınız anda cam tuz buz olur deneyiminiz yoksa tehlikelidir temperli camlar en ufak bir darbede un ufak olur 8mm 10 mm camları gazlı elmaslar la kesim yapılır sıradan elmaslarla kesim yapılamaz deneyimi olmayanlar için kör elmasla da kesim yaplılır fakat pul attırısınız camı çizerken en ufak bi atlamanızda elinizdeki camdanda olursunuz isdediğiniz gibi kırılmaz aksine ters yönde kırılır umarım yardımcı olmuşumdur.
80*40*40'lık tank 4 mm camdan olur mu?
Öncelikle camcı olduğum için tavsiye etmiyorum ben 80x50x50 tank yapmışdım 2 adet bir sorun yaşamadım her tarafına kuşak attım ve sıfır camdı güneş gören cam saydamlığını yitirir biz çıkma camdan ısı cam bbile yapamayız Onur beyinde dediği gibi camların esneme payı vardı 3210x2500 plaka camı iki kişi taşırız ve ınanın karşıdan bakdığınızda nasıl kırılmıyo dersiniz eğerki camlarınızda herhangi bir tarafında pul atmış olursa darbe varsa patlaması dahada kolay olur haddinden fazla yuk bindiğinde esneme yaptığında kırılma ihtimali yüksekdir hele birde cikled beslicekseniz tavsiye etmem.
21 Mart'ta Şehitler Diyarı Çanakkale'ye gidiyoruz.
Geçen seneyi kaçırdım fakat bu buluşmayı kesinlikle kaçırmam.
Neden 1 erkeğe 4 dişi
Size katılmak la beraber şunuda belirtmek isderim bendeki türler imzade belli bunların hara ve politler bir tankda ileride politle jolo yer değişecek örnek olarak politler bir erkek 5 dişi 6 dişiydi ama bir tanesi daha erkek oldu tankda haddinden fazla bölge kavkası başladı politler arasında vede kaçınılmaz o0lan yaralanmalar bir tanesi baskın olunca diyer pasif erkek sürekli sopayı yiyen oluyor tabi yine kaçınılmaz olan pasif erkek yemleme hariç tabi rahat yem yiyebilirse gün içinde kalan zamnını suyun üsdünde geçiriyor peki şindi bu balığa yazık değilmi bahsi gecen yerler atıyorum 100 metre kare ama ne yazikki tanklarımız 1 metre kare bile değil en fazla 2 metre kare yokdur ama olduğunu farz edelim aynı türden pasıf olan erkek bu tankın içinde nasıl vakdini geçirecekki yanlışam uyarın lütfen.
Çanakkaleli arkadaşlar
Nasıl oldu da ben bu konuyu kaçırdım hayret. Çanakkale merkezde oturuyorum. Beslediğim türler imzada belli. Herkese selam, Çanakkaleli akvaristler olarak toplanalım burada. Bir pazar günü çay sefası yapalım arkadaşlar. Daha iyi bir kaynaşma olacağı kaanatindeyim. Adem TANIŞ2010-02-23 00:16:32
kuluçka makinesi

İlk 15 gün balığınızı kusdurmayın kusdurmayınki balığınız yavru tutmasını oğrensin kusdurduğunuzda balık strese sokuyoruz bir dahaki yumurta da tutup tutmayacağını bilemeyiz benim fikrim ve gözlemlemerim ilk 15 gün balığınızın yavruları tutması yavrular hem hızlı gelişiyor hemde sağlıklı oluyor dişinize rahat vermiyolarsa aynı tankın içinde 5 lt relik bir kabın içine ayırın kabın etrafınıda diyer balıkların göremeyeceği bir şekilde kapatırsanız balığınız stresden uzak sağlıklı bir şekilde yavrularını tutacakdır

Herkesin kullandığı dış filtreler

5 senedir atman ef4 kullanıyorum bir ay öncesine kadar ses denen bir şey yokdu belki inanmıcaksınız ama mıknatızını yeni sökdüm yıkadım yine aynen devam forumda sıkca karşılaşdığım atman ef4 lerin ses yaptığı yönünde ben çok memnunum filitrelerde beyaz eşya vede elektronik eşyalara benzetiyorum şans ınıza ne denk gelirse oluyor bir ikinci akvaryum kurma aşamasındayım onada ef4 düşünüyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.