ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
blackice_serkan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Şubat 2008 13:33
Son Ziyaret:
08 Şubat 2019 10:04
Toplam Mesaj:
96 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serkan DEMİRALP
Doğum Tarihi:
10 Aralık 1976
Yaş:
47
İl:
Ankara
Meslek:
Otomotiv
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

126 lt. 1e, 4d Demasoni, 1e, 2d Saulosi

SON 10 MESAJI

Saulosi Dişileri öldürülüyor
Üstadlar ayrı başlık açmamak için buraya yazıyorum, umarım cevap gelir; 
İlk mesajda sorduğum soruna çözüm buldum, hırpalanmış dişiyi erkek değil, ağzında yavru olan dişi hırpalıyormuş. Ağzında yavru olanı küçük akvaryuma aldım, sorun çözüldü. Kuyruğu didilen dişi de kendini toparlamaya başladı, üstelik 1e, 1d şu anda sorunsuz yaşıyorlar. 

Fakat sorunum ağzında yavru olanda; 
Ayrı tanka aldığım için kusturmaya gerek duymadım. Az önce eve geldiğimde gördüm ki yavruları çıkarmış, yaklaşık 20 civarı yavru var, ve bu ilk yavruları. 

Sorunum şu ki; anne dişi şu anda suyun dibinde yatıyor. Ölü değil fakat çok yavaş hareket ediyor, yüzemiyor. Sadece arada yer değiştiriyor. Çok üzüldüm neden bu halde, ne yapmam gerekir? 

Teşekkürler şimdiden. 


Edit: Maalesef balık öldü :(( Sanırım küçükken yavru aldığı için dayanamadı. 
Saulosi Dişileri öldürülüyor
Üstadlar teşekkürler ilginiz için. Dediğiniz gibi dişi arayacağım 2-3 tane, inşallah bulurum. Bu arada hırpalanan dişileri ayırsam mı diye düşünüyorum, ne dersiniz? 
Saulosi Dişileri öldürülüyor
Üstadlar, Demasonilerle beraber beslediğim 1e, 3d Saulosi vardı. Dişinin birinin ağzında yavru vardı, birgün akşam, ölü olarak buldum, öldürülmüş. Şimdi kalan 2 dişiden birinin ağzında daha yavru var. Onda birşey yok şimdilik ama diğeri de didilmiş, kuyruğu, yüzgeçleri yaralı ve suyun tepesinde çok az hareket ediyor, ölecek gibi. 

Acaba neden böyle oluyor ne yapmam lazım. 

Teşekkürler. 
icemanlerim çiftleşiyormu?
Selamlar herkese
Benim de dün akşam ilk kez dikkatimi çekti. Baskın olan erkeklerden biri inanılmaz güzel şekilde renklendi, titremeye ve dişinin etrafında dolanmaya başladı. Birbirlerinin etrafında dönüp durdular. Erkek olan aşırı derecede hareketlendi. Sizce bu çiftleşme belirtisi mi?
Kusturma Üzerine Görüşler
Arkadaşlar herkese merhaba
Iceman'lerimin 3'ünün ağzı dolu, nerdeyse 20 gün olacak. Aslında en büyük amacım doğada nasıl kusturma diye birşey yoksa, aynen öyle kusturmamak. Ama diğer taraftan doğada yeni doğanların yaşayabilmesi için saklanma alanları mevcutken tankımda çok az yer var. Yani kusturmasam çoğu yem olur. Amacım çok yavru üretmek değil, çünkü satmıyorum, hatta yer sorunum bile var.
Sizce ben ne yapmalıyım?
Teşekkürler fikirleriniz için
Iceman ilk kez yavruladı ama!113 adet
Üstad, Forumdaki bir arkadaştan almıştım 15 adet, aldığımda 1-1.5 cm. idi hepsi. Bu tank dev gibi geliyordu onlara. O kadar kısa zamanda büyüyüp ürediler ki. 7 ay oldu tam olarak, 6-7 cm. kadar oldular. Öyle alıştım ki onlara ne yapacağımı şaşırdım. Ama daha sağlıklı olabilmeleri için bir kısmını satacağım. 6 tanede yavru var, yavruluk olarak kullandığım minik tankta. Onlarda büyüyecek sonuçta.
Saygılar..
Iceman ilk kez yavruladı ama!113 adet
Arkadaşlar acei ngara'lar kaç gün ağzında tutuyorlar, veya kaçıncı gün kusturmak lazım? İlk yavruları kusturmadan kendisi attı, sağ kalanları ayırdım. ama şu an sanırım 3 dişinin ağzı dolu gibi.
120Litre Japon Akvaryumum
Bence deniz kabuklarını çıkarırsanız daha doğal durur. Ayrıca ben siyah arka fonun Japonların muhteşem renklerini daha fazla ortaya çıkardığını düşünüyorum. Maaşallah balıklarınıza, çok güzeller.
Japon hareketsiz duruyordu
Teşekkür ederim ilginiz için. Peki bu hastalığa yakalanıp öldüğünü varsayarsak, bu hastalık bulaşıcı mıdır, diğer balıklarımı nasıl korumam gerekir?
Teşekkürler.
Japon hareketsiz duruyordu
Fotoğraf: öldü

Canlıdaki Belirtiler: hareketsizlik, kumda oturma, sürekli ve sık sık ağzını açıp kapama

Akvaryum Kapasitesi (litre): 70 lt.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 3 japon, 2 yavru çöpçü, 1 vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 26 C. sabit sıcaklık
 
Filitrasyon: İç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Su değişimlerinde Sera Aqutan ve Sera'nın mavi dezenfektan ilacından

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : haftada bir %20 su değişimi ve iç filtre temizliği


Mevcut 4 japonumun 2'si 6 cm., diğer 2'si ise 4 cm.idi. Küçük olan Goldcap oranda 2 gündür az hareket ediyordu. Kuma oturuyor, yeme tepkisiz kalıyor ve ağzını çok sık ve sürekli açıp kapıyordu. Yemlemeyi sürekli Sera Goldy pul ve garnül yem ile değişimli yapıyordum. Hareketleri azalınca 1 gün aç bıraktım ama 2.günün akşamında da düzelme olmadı. Dış görüntüsünde, renginde, pullarında hiçbir anormallik yoktu. Su aşırı kirlenmiştir belki diye Sera'nın bu koyu mavi ilacından birkaç damla damlattım, dinlenmek üzere su doldurdum kovaya akşam dip çekimi ve %30 değişim yapacaktım. Ayrıca bu sabah kabız olmuştur diye çok az (4'te 1) bezelye yedirdim. Ama maalesef bu sabah öldü. Diğer balıklarımda çok şükür bir anormallik yok. Suyun ısısı hiç değişmiyor, filtrenin akıntısı japonlara uygun şekilde az.
Aklıma hiçbir şey gelmiyor, neden öldü. Fikri olan paylaşırsa sevinirim. Yanlış birşey yaptıysam en azından yapmam bir daha.
Teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.