ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Lethe
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Şubat 2008 14:23
Son Ziyaret:
29 Nisan 2012 20:50
Toplam Mesaj:
29 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ulaş Çekiç
Doğum Tarihi:
27 Kasım 1981
Yaş:
42
İl:
Izmir
Meslek:
Endüstri Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ulaş Çekiç
100x40x50h
1e 3d Sarı Prenses
1e 3d Acei White Tail
25 ad.Acei Yavruları

SON 10 MESAJI

Akvaryum Yaptım Ama...
[QUOTE=Kral_Afat]

Akvaryum ölçülerinizi cama ne şekil olarak verdiniz

[/QUOTE]
 
Sorunuzu yanlış anlamadıysam, akvaryumun şekli resimdeki gibi oldu:
 
 
Akşam tamamen doldurdum ve beklediğim gibi sızıntı olduğunu fark ettim. Sadece bir noktadan pıt pıt su damlıyor. Şimdi akvaryumu bozup, iyice temizledikten sonra tekrar yapıştıracağım.
Yorumlarınız için teşekkürler..
Akvaryum Yaptım Ama...
[QUOTE=Kral_Afat]Akvaryum yapımı göründüğü kadar kolay değil yapmış olduğunuz akvaryum hem yanlış yapılmış hemde çok silikon kullanılmış.Akvaryum yaparken silikon ince olmalıdır [/QUOTE]
 
Merhabalar,
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Zaten ben de kolay olduğunu söylemedim. Gerçekten ustalık,bilgi ve tecrübe isteyen bir iş. Silkonu ise fazla kullanmadım. Bahsettiğim ebat için çeyrek tüp kullandım. Yanlış yapıldığını nasıl anladınız? Anlatabilirseniz hatalarımı düzeltmiş olurum. Sonuçta öğrenmenin de bir başlangıcı vardır değil mi? Smile
Saygılar.
Akvaryum Yaptım Ama...
[QUOTE=birol_fb]Fotoya baktım cam kalınlığı bence normal am camın yapıştırılışı ileride sorun yaratır. siz yinede içeriden 8mm kalınlığında bir camla kuşak atın.[/QUOTE]
 
Yorumunuz için teşekkür ederim. Peki, işçiliğin iyi olup olmadığını anlamanın bir yolu var mıdır? En azından yaptığım akvaryuma ne ölçüde güvenebileceğimi nasıl anlayabilirim?
Teşekkürler, saygılar.
Akvaryum Yaptım Ama...

Merhabalar,

Artık 4.haftasına gelen acei yavrularının yeni evlerini hak ettiklerini düşünerek önceden 50*50 yaptırdığım sehpaya göre akvaryum için cam kestirmeye tanıdık bir camcıya gittim. Camcıda akvaryum görünce yapıp yapamayacağını sordum. O da şimdiye kadar büyük küçük bir çok akvaryum yaptığını söyleyince, iyi bari sen yap deyip camları bıraktım. Ertesi gün akvaryumu almaya gittiğimde, tam akvaryumu kucaklayıp çıkıyordum ki, masanın üzerindeki silikon gözüme çarptı. Bildiğimiz normal izolasyon silikonu gibi bir şey. Bununla mı yapıştırdın diye sorunca; "Evet abi, ne oldu ki?"cevabını almamla dondum kaldım. Akvaryum için solventsiz silikon kullanıldığını anlatmaya çalışsam da, anlamayıp üste çıkmaya kalkınca akvaryumu bırakıp kavga dövüş çıktım. Doğru carefour 'a gidip maskeleme bandı, sika akvaryum silikonu vb. malzemeleri alıp geldim.Az önce de yaklaşık 1,5-2 saat uğraş sonucunda camları kendim yapıştırdım. İlk defa akvaryum yapıyorum.Aslında fena olmadı.Bu konuda araştırma da yapmıştım, yararını gördüm. Şimdi geleyim soruma:

Akvaryum ölçüsü: 50*50*40(h)
Cam: 6 mm
Başka bir camcıya cam kalınlığını da düşerek ölçü vermiştim ama, silikon payını hesaplamadım. Sonuçta alt kenarın birinde fotoğraftaki durum oluştu(diğer kenarlar sıfıra sıfır oturuyor):
 
 
Bu sola doğru olan açıklık güvenli midir? İçeri kayıt atmama gerek var mıdır? Gerçi en son tabana içten bir katman silikon daha çektim ama şüphelerim var.Yarın kuruduktan sonra bahçede su doldurup sızdırmazlığını kontrol edeceğim.
Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Saygılar.
 
Çiklet için hangi kum?
Merhabalar,
Mercan kırığı da gayet hoş duruyor. Ayrıca PH 'ın sabitlenmesi açısından da yararlı.Değerlendirmenizi tavsiye ederim.
Saygılar.
Yem Kusma
[QUOTE=DAĞLARINKARTALI]Arkadaşlar benim sarı prenselerimde de bu durumu gözlemledim ve şuna karar verdim;balıklar ilk yem atışımızda aç gözlülük yapıyor ağzını dolduruyor hatta ağzında yumurta varmış gibi oluyor sonra onları iyice somurduktan sonra tabi okadar yemi yutamayacağı için atıyor.Hatta daha sonra tükürdüğü yemleri tane olarak yiyebiliyor. [/QUOTE]
 
Evet, benimkine baya benzer bir durum. Yemi ağzından püskürtüp tekrar bir kısmını hemen yiyor, daha sonra diğer yemlere hamle yapıyor.
Bu arada balıkları günde iki öğün besliyorum. Fazla yem vermediğime eminim.5 öğün bitkisel, 6. öğün proteinsel yem veriyorum.Yarvulara ise 3 bitkisel, 1 protein şeklinde devam ediyorum. Bildiğim kadarı ile iç parazitin belirtisi yeme ilgisizlik ve karında çöküntü olması.Çok şükür bu belirtiler hiç olmadı, hepsi hareketli ve istekli.Yine de incelemeye devam edeceğim. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.
Saygılar.
Yem Kusma
Merhabalar,
 
Bazen balıklarım yem yerken ağzına aldıkları yemleri küçük parçalar halinde geri püskürtüyorlar. Bu davranış normal midir? Yoksa bir nedeni mi var?Yem olarak Sera Granugrean, Flora ve Diskus yemi veriyorum. Tür olarak damızlık altı boylarda Sp ve Icei var.
Teşekkürler.
Saygılar.
Yeni kurduğum tanka ısıtıcı
Merhaba,
Jager gerçekten hassas bir ısıtıcı. Işığı bir yanıp bir sönüyor. Uzun süreli kullanmadığım için zamana dayalı performansı hakkında yorum yapamam. Ama kullandığım süre içersinde çok memnun kaldım. İmkanınız varsa tavsiye edebilirim.
Saygılar.
LEPİSTESLER SICAKTANMI ÖLÜYOR?

Merhaba,

Ben de İzmir'de yaşıyorum. Dışarının sıcaklığı malum. Akvaryumdaki derece ise 28-29 dereceyi gösteriyor sürekli.(Akşamları klimayı çalıştırınca 27 'ye bile iniyor.) Kapakları sürekli açık bırakarak, akvaryumdaki iç filtreyi çıkararak ve de dalgıç floresanı suyun dışına çıkararak 32 dereceden 28'e indirmeyi başardım. Siz de olası ısı kaynaklarını imkanlarınız ölçüsünde engelleyebilirsiniz.
Saygılar.
Bu da Benim Akvaryumum
[QUOTE=Radinant]Merhaba ; Ulaş Bey eğer sakıncası yoksa eleştiri ve önerilerimi sunmak istiyorum.Eğer istemiyorsanız bu mesajımı kaile almayın lütfen.
 
1-)Arka fon'u  düz renk siyah yada koyu mavi yapmanız çok daha iyi olacaktır ve gerek akvaryumun dekorunu gerekse balıkları ön plana itecektir.Herkez tarafından önemli tavsiye ediliyor çünkü düz renk siyah yada mavi.
 
2-)Kayaların hepsini üstüste dizmek yerine , biraz daha yaymalısınız ve biraz daha kaya ilave etmelisiniz akvaryumunuza.Köşelere dekor yapıp üstüste yığabilirsiniz o zaman ama şimdiki gibi simetrikmiş gibi olmadan.
 
3-)Son olarakta cobalt blue ve vatozu çıkarın yalnızca sarıprensesler tek tür kalmalı.Gerek uyum bakımından gerekse yavru bakımından.Üremeler için çok iyi bir etken olur.
 
Unutmadan balıklarınızı bitkisel ağırlıklı beslemelisiniz.Bitkisel yemler dışındaki yemler sabahları birer öğün vermeniz yeterli.Aksi takdirde bloat hastalığına yakalanır balıklarınız.
 
Ayrıca haftada 1 gün balıklarınıza yem vermeyin , aç bırakın.
 
Şuanlık diyeceklerim bu kadar.Umarım alınmamışsınızdır.
 
Saygılar
[/QUOTE]
 
Rica ederim, alınmak ne demek, olur mu hiç?
Dediğim gibi yapılan olumlu ya da lumsuz eleştiriler sonucunda çok daha iyisini yapmak istiyorum.
Kobalt mavi kız arkadaşımın isteği ile geldi. Büyüdükçe de çok güzel oldu, kıyamıyorum çıkarmaya. Zaten hırçın kendileri biraz.Ama er geç çıkacak biliyorum.  Salyangozları da değişik tür olsun diye koymuştum. Ama onlar da tedirgin, erkek S.P. nin kazdığı çukura girmeyiversin, hemen fırlatıyor dışarı.Zaten korkudan doğru dürüst çıkamıyorlar kabuklarından.Daha fazla eziyet etmemek lazım onlara da, haklısınız.
Arka fon en kısa sürede koyacağım. Altı çeşit yemim var.Cam kavanozlarda duruyor. 3 bitkisel, 3 protein. Genelde 3 'te 2 bitkisel yem veriyorum..
Eleştiriler için teşekkürler.
Saygılar..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.