ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kemal türkoğlu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Mart 2008 10:07
Son Ziyaret:
26 Ekim 2015 22:25
Toplam Mesaj:
81 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
kemal türkoğlu
Doğum Tarihi:
07 Ocak 1975
Yaş:
49
İl:
Van
Meslek:
serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

220*50*75 bitkili
100*40*35 sp,yunus ve mücevher
50*35*30 yavru

Kemal TÜRKOĞLU...

SON 10 MESAJI

Siyah-Fırça Yosunu
Ahmet bey geçmiş olsun, aynı sorun bende de var ve hemen hemen denemediğim hiç birşey kalmadı diye bilirim sonuç bulursanız banada yardımcı olun lütfen.
500 Lt /Bitkili günlüğüm
Yılmaz bey tebrikler, gercekten tam bir günce olmuş fakat ön cama yakın olan yosunlar konusunda benim felaket bir sıkıntım var ve sürekli yayılıyorlar. Yosun bölümünde bununla ilgili bir konu açmıştım fakat bir türlü kurtulma şansım olmadı. Bunula ilgi bir gelişme olursa ve bana bu konuda yardımınız olursa sevinirim. Adem TANIŞ2010-03-11 12:04:54
bu yosun için ne yapmalıyım.(yeni foto sf '2 de)
Hakan bey ilginize teşekkürler gözlemlerinizi dört gözle bekliyorum ve bu sorun beni bitkiden soğutmaya başladı desem yalan olmaz herhalde ama dediğim gibi gözlemleriniz sonucunda bakalım neler olacak şimdiden başarılar diyelim ikimiz içinde.
bu yosun için ne yapmalıyım.(yeni foto sf '2 de)
Tunç bey öncelikle teşekkür ederim ama bildiğiniz gibi ben Van'da yaşıyorum ve burda bitki ve canlı bulmak zor oluyor. Dediğiniz bitkiler konusunda online satış yapan sitelere baktım fakat bulamadım. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. Filitre konusunda en kısa zamanda ekleme yapacağım. Tekrar teşekkürler. Adem TANIŞ2010-05-24 13:58:30
bu yosun için ne yapmalıyım.(yeni foto sf '2 de)

tunç bey merhaba

tank 750 lt

su sıcaklığı 24 27 derece arası

taban da kum var gölden çıkarılmış

sizden aldığım gübreler var ama yaklaşık 4-5 aydır kullanmıyorum

dış filitre içinde elyafdan başka birşey kullanmıyorum atman f-4 kullanıyorum
 
su değişimi haftada 1 yapıyorum %10 -15 arası
 
co2 yok
 
aydınlatma olarak 4 ad 90cm tld plihps floresan ve iki ad 100 waat burgulu ampul var günde sekiz saat çalışıyorlar.
 
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
bu yosun için ne yapmalıyım.(yeni foto sf '2 de)
Dediğim gibi kumda bitkilerde çogalarak devam ediyor dip çekimi yaparak kumdakini alıyorum fakat bitkilerde ve kütükte oluşum yapışarak devam ediyor elimle temizlesemde banamısın demiyor ve artık sıkılmaya başladım ya bu tankı komple boşatıp başka bir tankta devam edicem yada bu sorula savaşmay devam edicem sizlerinde fikirlerini bekliyorum yeni temizlik yaptığım için tankta fazla yok yoksa fotoğrafları koyacaktım şimdiden teşşekürler. .
bu yosun için ne yapmalıyım.(yeni foto sf '2 de)
Öncelikle herkese teşşekürler fakat yaklaşık 4 hafta önce artık çok fazlalaşınca tankı komple bozdum ve yeniden düzeltmeye çalıştım fakat tekrar kumların üzerinde çıkmaya başladılar ve bu konuda ne yapacağım konusunda tıkanmış durumdayım bitkilerde bozduğum zaman ayrı bir kovanın içinde azoo alge eater kullandım, ayrıca kumuda iyiceve yıkadım fakat tekrar oluşum başlayınca artık yapıcak birşey bulamıyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler,.  
bu yosun için ne yapmalıyım.(yeni foto sf '2 de)
Yeni fotğraflar galiba dah net bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
bu yosun için ne yapmalıyım.(yeni foto sf '2 de)
Mustafabey hava motoru kullanmıyorum floresanları yaklaşık 4 ay önce yeniledim su değişimine gelince şu an haftalık % 20 su değişimi yapıyorum ama öncelikle bu yosun cinsi nedir biliyorsanız bilgi verirmisiniz lütfen ayrıca ilginize teşşekürler. .
bu yosun için ne yapmalıyım.(yeni foto sf '2 de)
Mustafa bey akvaryumdaki yosunlar serbest değiller dediğim gibi önce kumda yapışık çıkıyor daha sonra bitkilere ve mango köklerine yapışıyorlar kumdakileri ancak kumla alabiliyorum diğerlerindekileride ancak elinle veya sert birşeyle temizliye biliyorum bundan dolayı baya zor oluyor ışıklandırma konusuna gelince daylıght kullanıyorum fakat daha önce sıkıntım olmadı bu tank yaklaşık olarak 2 ncı yılına girecek nerdeyse yaklaşık olarak içinde ortalam ve çeşitli boy ile cinste 150 ye yakınkarides var ama onlarda etkili olmadı bu şekilde giderse akvaryumu komple boşaltıp kumu kaynatıp tekrar kurmayı düşünüyorum şimdiden teşşekürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.