ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aakici
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Eylül 2008 11:09
Son Ziyaret:
19 Aralık 2008 13:47
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Akıcı
Doğum Tarihi:
20 Nisan 1973
Yaş:
51
İl:
Balikesir
Meslek:
Gıda Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet AKICI
80x30x50 yavru malawi
Ayvalık/Balıkesir

SON 8 MESAJI

yeni başladım ne yapmam gerek
Ezgi Hanım,
 
Öncelikle bakımı kolay bir tür seçin(genellikle sarı prenses ile başlanıyor) sonra ona uyumlu türlerden araştırma yapın.Zaten tank hacminize göre fazla tür besleyemezsiniz.Tek tür çok güzel olur bence ama sanırım siz birkaç tür istiyorsunuz.Zaten akvaryumculara danışırsanız(hepsi değil tabii ki) her türden 1-2 tane veriyorlar.Sonra ne yapsam diye düşünüp duruyor ve muhtemelen akvaryumu büyütüyorsunuz.Ayrıca erkek dişi oranına dikkat etmenizi öneririm. 
 
 Kolay gelsin.
SAAT KUTUNDAN DIŞ FİLTRE
Üst üste kutuları yerleştirince çok az bir boşluk kalıyor.O aralıklarıda elektrik bantı ile sıkıca 4 5 kat bantladımTebessüm.. Kapak ise aynı şekilde bantları açıp temizliği yapıp tekrar bantlayarak yapılacak.(daha hiç temizlemedim). Çok az sızdırıyor zaten ama akvaryumun üstünde bulunduğu için tekrar akvaryuma dökülüyor.Sorun teşkil etmiyor kısacası.
 
O plexiglass'ı nerden temin edebilirim tabelacılar doğru adresmi? fiyat biraz pahalı geldi

Pahalı olduğunu duymuştum ama fiyat bilmiyorun ve hiç kullanmadım.Cevabınız içim teşekkür ederim.
Kolay gelsin.
SAAT KUTUNDAN DIŞ FİLTRE
Caner Bey,
 
Sanırım bahsettiğiniz malzeme pleksiglass(tabelacıların kullandığı).Saat kutularını birbirine nasıl birleştirdiğinizi merak ettim.Sızdırmazlığı ve açılıp-kapatılabilirliği konusunu açıklarsanız sevinirim.
 
Başarılı olmanız dileğiyle. 
yeterlimidir? video lu
İyi günler,
 
*Çok bilgili olduğum konu değil ama yanılmıyorsam dış filtreler mekanik temizlik yapıyor.Tabii ki iç filtre de olursa daha iyi olacaktır ama tek dış filtrede yeterli olabilir.
*Hava motorunu kullanmamak istiyorsanız dış filtreden gelen suyu su seviyesinin üzerinden dökülerek suyu havalandıracak şekilde ayarlayabilirsiniz fakat ben böyle bir şey denemedim ve balık sayısı,akvaryum hacmi gibi etkileyen faktörler vardır.
 
Bunların hepsi tahmin tecrübeli arkadaşların yorumunu beklemenizi tavsiye ederim 
yeni başladım ne yapmam gerek
Merhaba,
Ben de 10 gün önce akvaryumumu kurdum yani çok yeniyim.Canlı doğuranlar daha nazik balıklar gibi geldiği için malawi ile başladım ve şimdilik sıkıntı yaşamadım.
Kerim Beye bir tavsiyem yem konusunda güzel araştırma yapması olacak.Benim gibi onun akvaryumcusu da pek açıklama yapmıyor sanırım.Bundan sonrası büyük oranda temizlik ve yemleme.
 
Sağlıklı balıklar.
Dere kumu ayıklama işlemleri
Kusura bakmayın.Bilmediğim bir konu olduğu için soruyorum ama deniz kumu da kullanılabilir mi? Tuzlu suyla kaynatıp durulasak güzelce yeterli olur mu yoksa başka işlem gerekir mi?
 
Bilgi verirseniz sevinirim.
Akvaristler, Yaşadıkları yer, Meslekleri
Yaşadığı yer:Ayvalık/Balıkesir
Mesleği:Gıda Mühendisi
Ne zamandan beri hobici:3 gün :)
Nasıl başladı:büyük oğlum(kendisi 3,5 yaşındadır) buradaki balık tutan ve satanlarda dahil olmak üzere balık gördüğü yerden ayrılmaz ve sürekli gözünü kırpmadan izler hatta evden çıkarçıkmaz direk balık tezgahlarının yanına gider eline bir hamsi veya sardalye alıp öyle gezer.Neyse fazla uzatmayalım bu yazı deniz kenarındaki kefallere ekmek atmakla geçirdi.Bir yerde akvaryum gördüğünde neler yaptığını anlatmıyorum artık.Sadece akvaryumu kurduğumuz ilk iki gece sabaha karşı yattı hatta tuvalete bile gitmedi ama bugün yemek ve tuvalet molası verdi.İki gün önce ona akvaryum alma sözü verdim ama iki aydır aklımdaydı ve nasıl kurulur,hangi balıkla başlamak daha uygun olur diye araştırıyordum.Yani biraz hazırlık yapmıştım ama gerek akvaryumcum gerekse küçük bir yerde yaşamanın sınırlı imkanları tam planladığım akvaryuma sahip olmamın önüne geçti.
İki-üç ay sonra taşınma ihtimalimiz var, yeni ve istediğim ölçülerde akvaryuma sahip olmak için o zamanı beklemeye ve burada bulabildiğim 3-5 cm.lik balıkları sağlıklı bir şekilde büyütüp o akvaryum ile yola devam etmeye karar verdim.
 
Herkesin mübarek ramazan bayramını kutlar,sevdikleriyle mutlu daha nice bayramlar geçirmelerini dilerim.
 
Not:Son iki ayda hemen hemen tüm makalelerini ve forum konularını okuduğum bu sitede emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim.
 
En çok satılan

Ben üç gün önce akvaryum kurmuş ve birbuçuk ay araştırma yapmış biri olarak(amacım ukalalık yapmak değil sadece gözlem) en çok satanın sırasıyla lepistes,japon,çöpçü,sp,yunus,vatoz olduğunu  düşünüyorum.Ama nedenini anlayamadığım bir şey Ayvalık'taki akvaryumcularda papağanın da en az japon kadar bulunması.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.