ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
SOULFLY
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
13
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Eylül 2008 20:48
Son Ziyaret:
21 Ağustos 2022 14:25
Toplam Mesaj:
134 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Caner Ağaoğlu
Doğum Tarihi:
28 Mayıs 1990
Yaş:
33
İl:
Bursa
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

160*60*60 Frontoza Mpimbwe Blue 140*60*60 Tropheus Kasakalawe 130*60*60 Tropheus İkola 130*60*60 Tropheus İlangi 100*40*50 Leleupi and calvus 90*50*60 Baby Red Melon Discus CANER AĞAOĞLU

SON 10 MESAJI

Varyantlarından Emin Olamadım
Eğer gerçekten balıkları moba diye aldıysanız geri verin. Balıkların türleri brundidir.

Saygılarımla...
Frontoza Yanına Tür Önerisi
Profilimde yazan 140 cm lik tankta gayet sağlıklı ve başarılı bir şekilde üretmiştim.

Saygılarımla.
Frontoza Yanına Tür Önerisi
Yunus frontoza akvaryumlarinda iki türden de yavru alan var mi bilmiyorum ama ben frontozanin yaninda hem calvus hemde leleupi gibi iki türü de beslemis ve batın batın yavru almış biriyim. Yeterki balıklarinizin ihtiyaçları doğrultusunda akvaryumunuzu dekore edin gerisi geliyor zaten.

Saygılarımla. [EDIT]SOULFLY,2016-08-13 17:12:52[/EDIT]
Frontoza Blue Zaire Moba Hava Taşı
[QUOTE=Leon7363]

Merhaba Caner Bey

Benim için önemli olan balıkların gerçek yaşamlarında yaşadıkları hayatı sunabilmek.. Görsellik, üreme, sağlık mutluluk vs bunların hepsi benim için önemli. Sizin bahsettiğiniz gibi ve bazı arkadaşların tercih ettiği şekilde kumsuz ve dekorsuz bir akvaryum, benim hiç bir zaman tercih etmeyeceğim bir akvaryum şeklidir. Çünkü balıklar cam cama akvaryumda ne kadar mutlu vakit geçirebilirler ki? Ben cam cama akvaryumun içerisinde bulunan balıkların, bizlerin keyfi için yaşayan robotlar olduğunu düşünenlerdenim. Ama tabi ki bunlar tercih meselesidir. Herkesin düşüncesine saygı ve sevgi içerisinde yaklaşmak gerektiğini düşünerek, değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Orta hava taşını kapadıktan sonra balıklarım akvaryumda biraz daha gezinmeye başladılar. Ama bahsettiğiniz ürkeklik devam ediyor. Fakat bunu da aşacaklarına eminim. Suda batmayan protein ağırlıklı yemlere yöneldim bu aralar. Su üstüne mecbur yem yemeye çıkarak bu ürkekliği üstlerinden atacaklardır. Sonrasında tekrar yavaş batan yemlerle beslenme diyetine devam ettireceğim. İlerleyen vakitlerde son durumları paylaşacağım.

Tekrardan yorumunuz için teşekkür eder, sağlıklı hobiler dilerim.[/QUOTE]

Öncelikle değerli yorumunuz içinde ben teşekkür ederim. Mesajımda çok kesin ifadeler kullanmamakla birlikte (olmazsa olmazlar gibi ) bu tarz bir bakımın sonucunda baliklarinizin sergileyecekleri hareketleride merak etmiyor değilim aslında. Yıllarca denenen yöntemin aksine farklı bir bakım söz konusu olacak ki merakla takipçinizim.
Batmayan yemleri kullanmaniz bana gayet mantıklı geldi neticede illaki yem yemek için çıkacaklar bu da onlarin daha cesur olmalarını sağlayacaktır. Aşamaları keyifle izleyeceğimiz bir süreç olacak.

Saygılarımla.
Frontoza Blue Zaire Moba Hava Taşı
Görsel olarak güzel bir akvaryum fakat yavru frontozolar icin tercih edilecek gibi değil sanki. Deneyimlerim bana yavru frontoza bakiminin ( eger amac görsellik degilse ) kumsuz ve dekorsuz akvaryumlarda daha sağlıklı ve uygun olduklarını gösterdi. Aksi taktirde büyüdüklerinde surekli saklanma eğiliminde olduklarini gördüm. Yine de tercih sizin tabiki. Diğer taraftan ortadaki hava taşını kapamış olmaniz yerinde bir karar olmuş. Recep beyinde dedigi gibi zamanla alışacaklardir. Gönül rahatlığıyla ve en saglikli bicimde büyütmeniz dileğiyle.

Saygılarımla.
Oscar yumurtlama anı
Maşallah. İnşallah yavrularida görürsünüz.

Saygılarımla.
Sumbu Shell
Hayırlı olsun güle güle besleyin.
Frontoza Erkeğim
Gördüğüm kadarıyla akvaryumunuz hacim olarak küçük. Heleki frontozalar için dahada küçük. dişilerinizin saklanacakları alanlar oluşturduğunuzda balıklarınız için hiç alan kalmayacak gibi. Frontozolar için daha büyük hacim maalesef. Sorun bu bence. Eğer imkanınız varsa akvaryumunuzu büyütüp saklanma alanlarına sahip bir akvaryum dizaynı ile bu durumu bertaraf edebilirsiniz.

Saygılarımla.
Frontoza Dişi Ağzı Dolu İken Yem Yermi?
Ben frontoza beslerken balığın yumurtladığı günden sonraki 3 gün akvaryuma yem atmiyodum. Sonrasında yemlemeyi eski yaptığım gibi yapiyodum. Birçok yavru da aldım. Hic düşünmüyordum balık yem yicek mi yumurtayi yutacakmi diye. Yemi atıp rahat bırakıyodum. Heyecaninizi anlıyorum. Sakin olun balık kendini beslemek için yem yer. Bunda sıkıntı yok. İnşallah bol bol yavrulariniz olur.

Saygılarımla.
Tropheus Akvaryumu Aydınlatma Süresi
Maşallah çok güzel balıklara sahipsiniz. Güle güle besleyip bol bol yavru alırsınız inş. Burak bey odanın ışık durumuna gore değişir aydınlatma demiş kesinlikle katılıyorum. Ama ne olursa olsun düzenli olsun gerisi pekte mühim değil bana gore. Tropheusta düzen önemli.

Saygılarımla.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.