ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Redrubins
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Kasım 2008 13:04
Son Ziyaret:
05 Eylül 2012 08:39
Toplam Mesaj:
24 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
hayrettin tuna
Doğum Tarihi:
31 Ekim 1971
Yaş:
52
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hayrettin Tuna Ankara

100x50x40 Karma Chidlid, SP,Yunus, Redrubins

SON 10 MESAJI

Tetratec Su Kaçağına Çözüm-Net Fotoğraflar 13.Sayfada
[QUOTE=MihawkJ]Merhaba Hayrettin abi. Benimkisi biraz şans gibi ama yinede anlatayım belki faydam dokunur.
Bende tek kaçıran yer musluk kısmıydı. Kova ile motor kısmında yada hava giderme kısmında kaçırma yoktu.

Ahmet abinin önerisiyle şu kısma conta attım ve teflon sardım 2tur.


Kafa plastiği söktüm ve kontrol ettim damlatıyormu diye damlatmıyordu ama bu seferde üstten su kaçırmaya başladı yani kırmızı işaretli yerden :


Musluk takımını komple söktüm ; temizledim sonra vazelinledim ve tekrar montajını yaptım.


Orta kısımdan bastırarak iyice sıkıştırdım. Fırlamasın diye bastırınca zaten kendiliğinden sıkışıyor abi :D Sonra iki kenardaki kulaklarını kapattım. Başladım hortum uçlarını çevirmeye su akıttıkça peçeteyle sildim hep taki kaçırmadığı anı yakalayana kadar. Şansımada 3 gündür kaçırmıyor vallahi :D Yerinden oynatmıyorum bile nolur nolmaz diye.. Ama riskli biraz evde yokken tazyikle motor kovadan ayrılırsa ev göl olur artık :D Gerçi pek ayrılacak gibi görünmüyor ama.. Bu arada hala conta bulamadım abi özel mesaj attım sana :)


[/QUOTE]


2 no.lu bölgeyi denedim ama olmadı. Kafa bölümünü de çıkarmaya fırsatım olmadı. O yüzden filtre sorununu çözme işini bayram sonrasına ertelemek durumunda kaldım.

Sormak istediğim birşey var: Filtrenin kovasındaki suyu boşaltıp bayram sonrası tekrar deneyeceğim. Yapmam gereken yada dikkat etmem gereken bir husus varmı? Bilgi verirseniz senirim.




Tetratec Su Kaçağına Çözüm-Net Fotoğraflar 13.Sayfada
[QUOTE=MihawkJ] hortumları sağa çevirdim sola çevirdim. kapaksız olarak sıkıştırdım filtreyi 3 gündür kullanıyorum damlatmadı:D


[/QUOTE]


Burak selamlar ve geçmiş olsun. damlatma sorununu çözmene sevindim. filtrenin nerelerini nasıl sıkıştırdın da damlatmayı kestin. ayrıntılı bir anlat bakalım. belki bize de çözüm olur.

bu arada conta bulabildinmi? hala bulamadıysan benimle irtibata geç sana göndereyim.




Tetratec Su Kaçağına Çözüm-Net Fotoğraflar 13.Sayfada
Yok olmadı yine.. 2.nci bölgeye uygun oring takınca musluk takımı yerine oturmadı. bende oringleri çıkartıp 2 tur teflon bant sardım. musluk takımı bu kez yerine oturdu ama tetrateci çalıştırınca yine su akıtmaya başladı. sanırım biz bu sorunu çözemeyeceğiz gibime geliyor. çok sıkıldım artık. bir tek pompanın orası kaldı. üst kapağı söküp öyle çalıştıracağım en son. bakalım neresi akıtıyor diye. bu sefe de olmazsa artık tetratecden bize hayır yok demektir.

birkaç güne kadar izne çıkacağım ve bu haliyle çalışsa bile ben bu saatten sonra bu filtreye güvenenem.


Tetratec Su Kaçağına Çözüm-Net Fotoğraflar 13.Sayfada
[QUOTE=ativan] [QUOTE=MihawkJ] İkinci contaların yuvası olmamasına rağmen kafama gören tam oturan uygun conta bulup taktım. Altta tutan plastik kısımda sıkıntı çıkarmadan kapandı.Şimdi geri açıp 2 tur teflon saracağım. Kafa plastiğini takmadan bir kontrol edeceğim sızdırma yapacakmı bakalım :)

Kafa plastiği yokken denedim sızdırmadı,Kafayı montajlayıp vidalayıp 10dk kadar çalıştırdım. Sızdırmıyor gibi görünüyor.Gündüz akvaryuma takıp, 1 saat başında bekleyeceğim bakalım sonuç ne olacak :) Şimdiden size çok teşekkür ederim.. İkinci contaları atmak aklıma hiç gelmemişti. [/QUOTE]

Gelişmeleri bekliyorum. Umarım sorun tamamen ortadan kalkmıştır. Tetratec insanı bazen böyle zorluyor ama ben bu tamrilerden sonra 1 yıl kadar sorunsuz kullandım. 2. kez sorun yağınca tamamen silikonladım ve kapattım. Şu anda sıkıntısız devam ediyoruz. Faydalı olabilmişsem ne mutlu bana..
Kolay gelsin..
[/QUOTE]


Ben 2. bölgenin oringlerini de aldım. Eksik olarak bir tek teflon bant kaldı. Fırsat bulabilrsek akşama bir deneme daha yapacağım.


Sarı Prenses Simsiyah Oldu
[QUOTE=12Kamil]Bu konuya cevap veren hiç kimse olmamıştı.

3 aydan fazla olmuş. 

Balık sağlığına 1 ay önce kavuştu.  Sanırım tamamen stres kaynaklı bir durumdu.
[/QUOTE]



Geçmiş olsun iyileşmesine sevindim. Herhangi bir ilaç yada uygulama yaptiniz mi acaba?


Özkoçak2012-07-27 12:50:25
Tetratec Su Kaçağına Çözüm-Net Fotoğraflar 13.Sayfada
[QUOTE=ativan]
Bu server sorunu sıkıntı oluşturdu. Benim ara sayfalarda kaçak yapabilecek ek noktalar ile ilgili fotoğraflı açıklamaları vardı ama şu anda görüntülenemiyor. Pompadan, muslukların oturduğu kısımdan, ana contadanda su kaçırabilir. Ben musluk tamirinden sonra Tetratec 1200 de bu 3 noktanın su kaçırmasını engelledim. Kaçırma en sonunda kesildi ama baya uğraştırdı. Özellikle ana conta ve kova yerleşimine çok dikkat edin en ufak yanlış oturtma su kaçırma ile karşınıza gelir. Sorunu çözemezseniz o fotoları bulmaya çalışırım.
Saygılar
[/QUOTE]

Bugün yeniden Ostim'e gittim ve orjinal oringlerin aynısından ve bir büyüğünden de 3-5 tane aldım. akşam kısmetse yeniden deneyeceğim. bakalım bu sefer su sızıntısını kesebilecek miyiz? bu arada benim tetratec de bulunan oring contalar 17*2,40 imiş. contayı aldığım yer ölçtü ve söyledi. ben 17*3 olan oringleri takmıştım ama parçalar birbire geçmemişti. orjinaller zaten akıtıyordu. bakalım bu yeniler çözüm olacak mı?

Ahmet Bey ilginiz için teşekkürler. bahsettiğiniz gibi sızınrtı yapabilecek ek noktalarla ilgili resim ve bilgi konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Tetratec iyi güzel bir dış filtre ama işte böyle uğraştırması oldukça sıkıcı hale geldi. şimdilik iç filtre ve su değişimi ile idare ediyoruz ama tatil öncesi mutlaka dış filtre sorununu çözmem gerek.







Redrubins2012-07-24 10:30:42
Tetratec Su Kaçağına Çözüm-Net Fotoğraflar 13.Sayfada
su sızıntısına çözüm bulamayan tek benim galiba

hafta içi ostimden bulduğum 17x3 oringleri dün takmıştım. fakat oringlerin takıldığı 1 ve 2 nolu musluklar yerine tam oturmayınca almış olduğum oring contaların daha kalın olduğunu gördüm. oring contaları ölçme imkanım olmadığından belkide daha kalın bir ebad conta verdiler. ben yine orjinal oringleri vaselinleyip yerine taktım. musluk boruları eski contalarla yerine tam oturdu. bugünde tüm oynar parçaları bolca vaselinleyip motoru topladım ve akvaryuma taktım.

ama sonuç değişmedi hatta su sızıntısı daha da artmış gibi. peki şimdi ne yapabiliriz?

acaba içinden çıkan orjinal oringleri alıp birebir aynılarını mı almalıyım. kovayla motor arasındaki contaların eskimiş olabileceğini düşündüm ama musluğun mandallarını kapatınca su sızıntısı kesiliyor. yani sorun yinede musluk takımında gibi.

acil çözüm önerilerine ve yardıma ihtiyacım var.





Redrubins2012-07-21 15:39:55
Tetratec Su Kaçağına Çözüm-Net Fotoğraflar 13.Sayfada



Fatih bey iyi akşamlar. Ben o-ring contalari aldım, şöyle bir sorunum var. resimde mavi ok 2 iile gösterdiğim parça 1 no ile gösterdiğim parçanın içine giriyor ama 4 vidanın olduğu yerlerde tam oturmadığı için havada kalıyor. 2 no. ile gösterdiğim parçanın oraya girmesi için neye dikkat etmem gerekiyor. sanki bir yer takılıyor gibi ama bulamadım.



Tetratec 1200
Tatile gidecez inşalah biz yokken sızdırma olmaz. yoksa balıklar duman olur. yazık olur.
Tetratec Su Kaçağına Çözüm-Net Fotoğraflar 13.Sayfada
Bendede aynı sorun mevcut. sanırım konu eski olduğu için resimler bende görülmüyor.

benimde birkaç sorum olacak.

0-ring dediğiniz bildiğimiz musluk contasından farklı mı?

birde aşağıda resimlerini ekledim. sanırım kenarında ikişer vida olan yer sizin 1 no.lu musluk takımının olduğu parça. yanlışsam düzeltin. bende yarın conta peşine düşecem. inşallah sızdırma sorununu bende çözerim. iç filtre ile iki gündür akvaryumun içi  nerdeyse görülmüyor bile




 

    
Redrubins2012-07-17 02:44:37

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.