ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
berzah yolcusu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Aralık 2008 15:17
Son Ziyaret:
16 Nisan 2024 16:57
Toplam Mesaj:
130 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Necati Baş
Doğum Tarihi:
07 Aralık 1983
Yaş:
40
İl:
Ordu
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa Necati BAŞ

SON 10 MESAJI

60 Litre Akvaryum, Strafor Kapak ve Pll Aydınlatma
Merhaba,

Yapışkanlı folyonun strafora iyi yapışmaması ile alakalı bu konuya yazmıştım, buradan da yardımcı olmaya çalışayım. Plaka halindeki straforu ölçülere göre kestikten sonra komple (ek yerleri hariç) koli bantı ile kapladım. Yapışkanlı folyoyu daha sonra uyguladım. Ancak tekrar kapak yapsam ek yerlerini silikonla yapıştırdıktan sonra ek yerlerine tekrar koli bantı kaplardım. Çünkü yapışkanlı folyo ek yerlerine iyi yapışmadı.

Bu işlemi yaparken bence önemli olan yapışkanlı folyoyu straforun ölçülerinden daha büyük kesmek. Mesela benim alt ve üst kapağım 54x34 cm ama ben folyoyu 58x38 veya 60x40 cm kesmiştim, şu an emin değilim. Folyoyu strafora uygularken üç kenarda da 2-3 cm fazlalık bırakarak bir kenardan yapıştırdım. Daha sonra Kredi kartı ile hava boşluklarını alarak tüm yüzeyi kapladım. En son dört tarafta kalan folyo fazlalıklarını maket bıçağı ile kestim. Umarım yardımcı olmuşumdur.

Saygılar.
Yapışkanlı Folyo STRAFORA YAPIŞMIYOR içeri
Strafora önce koli bantı daha sonra yapışkanlı folyo çekerseniz gayet güzel yapışıyor. Floresanı rahat kullanmak için de kablo kanalı öneririm. Yakın zamanda böyle bir çalışmam oldu ve şu ana kadar bir sorun yaşamadım. İncelemek isterseniz konu linki burada. berzah yolcusu2015-02-07 14:35:24
SİLİNEBİLİR
Aynı ürün mü bilmiyorum ama 25 kg aqua deco bitki kumu (1-3 mm) atakan pet shop'ta kargo dahil 64,90 TL. Son siparişimde iletişim eksikliğinden dolayı sorun yaşadım ama buna rağmen bu pet shopu tavsiye ederim. Forumda da başlığı var zaten, yorumlar hep olumlu yönde.

EDİT: Linki mesajı gönderdikten sonra gördüm. Bana aynı ürün gibi geldi.
berzah yolcusu2015-01-31 14:17:25
Yeni Başlayanlar Buraya/low-tech
Japon balıklarını yemleme yapmak için ve az da olsa biyolojik döngü otursun diye tanka koydum. Bitkili kurulum aşamasında tanktan çıkarılıp Japon besleyen birine hediye edilecek. Kusura bakmayın belirtmeyi unutmuşum.

Floresan ile ilgili aslında öğrenmek istediğim brüt 64 litre olan tanka 40 watt floresan low tech için fazla gelir mi? Aynı floresanın bitkilide başarılı örnekleri forumda mevcut. Örneğin bu konu.

İlginiz için ayrıca teşekkür ederim.
Macera Romanı Arıyorum
Konu başlığı eski olmasına rağmen belki başlığı okuyanlar yararlanır düşüncesiyle sevdiğim bir yazarı tavsiye edeyim. Glenn Meade

Kitapları ekseriyetle tuğla kalınlığındadır ama sakın gözünüzü korkutmasın. O kadar sürükleyici ki 48 saat dolmadan 600-700 sayfayı bitiriyor insan.
Yeni Başlayanlar Buraya/low-tech
Mustafa Bey öncelikle makaleniz için ne kadar teşekkür etsem az. Kendim başta olmak üzere bitkili tank kurmak isteyen, konu hakkında okudukça kafası karışan, kurulumdan korkmaya başlayan pek çok hobiciye rehber niteliğinde bir yazı kaleme almışsınız. Başlığın 6 yılı aşkın süredir güncel olması verdiğiniz bilgilerin ne kadar değerli ve kıymetli olduğunun kanıtı adeta.

 

İzninizle birkaç sorum olacak. Şöyle ki;

 

1) 54x34x35h ölçülerindeki tanka bu floresan uygun mudur? Değilse tavsiyeleriniz nelerdir?


 2) Bahsi geçen tankın aşamaları şöyle; 01.01.2015 su dolduruldu ve iç filtre çalıştırıldı. 05.01.2015  2 adet Japon balığı eklendi. 16.01.2015 iç filtre çıkarılarak sunsun hw-603b ve 100 watt ısıtıcı eklendi. 24.01.2015 aqua deco (1-3mm) temin edildi ancak tanka konulmadı. Bu bilgiler ışığında kurulumda ne gibi değişiklikler olur? (Perhidrol, sıvı bakteri kültürü kullanmamak vs. ?) Kurulumu a’dan z’ye anlatımınıza uyarak yapmak istiyorum da.

NOT: Bitkileri en erken 08.02.2014 tarihinde temin edebilirim.

 

3) Ceratophyllum Demersum (Tilki Kuyruğu), Hygrophila Corymbosa (Limon), Hygrophila Difformis (Çınar), Hygrophila Polysperma (Zeytin), Hygrophila Siamensis (Tütün) ve Ludwigia repens (Gül) gibi bitkiler yeni başlayanlar veya bakımı az ve kolay türler soranlara sıklıkla tavsiye ediliyor. Sizin bu bitkileri önermemenizin özel bir sebebi var mı? Konunun ilerleyen bölümlerinde bahsettiyseniz de aklımda kalmadı. O yüzden kusuruma bakmayın.


4) Tropica'nın kurulum videolarında bitki dikimini kumdan sonra yaklaşık 5 cm. su varken gerçekleştiriyorlar. Oliver Knott kurulumlarında ise hiç su ilave edilmeden dikim yapılıyor. Arada bitkiler kurumasın diye sadece spreyle su sıkılıyor. Sizin tavsiyeniz ise tankın yaklaşık yarısını su ile doldurduktan sonra dikim yapmak şeklinde. Bunun bir sebebi var mı? (Dikim yaparken tankta ne kadar fazla su olursa dikim işleminin de o kadar zahmetli olacağını düşündüğüm için soruyorum)

Yardımcı olacak tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür eder, herkese sağlıklı hobiler dilerim.


EDİT: Ekleme.

berzah yolcusu2015-01-30 17:24:48
Akvaryum Kurulumu
Kerim bey karışık canlı doğuran veya japon tankı olabilir. Ciklet türlerinden olsun derseniz demasoni kolonisi tavsiye ederim. Ayrıca yunus için hacim yetersiz, bilginize.
bitkili akvaryum için öneri
Fırat bey merhaba. Bitkili konusunda forumda uzman olarak gördüğüm Mustafa beyin konusunu incelemenizi öneririm. Bknz; http://www.akvaryum.com/Forum/yeni_baslayanlar_burayalow-tech_k208779.asp

Çünkü şu ana kadar sorduğunuz soruların cevabı detaylı bir şekilde var.
Yeniden Kurulum(Yeni Video Eklendi Sayfa 5)
Fatih bey öncelikle sizi canı gönülden tebrik ederim. Kurulum ve gelişim gerçekten takdire şayan. Tankın bu halini görünce zamanında iyi ki takıntı yapmışsınız dedim. Küçük bir low tech düşünüyorum, şu an tasarım ve bitki seçimi aşamasında. Model alınacak bir tank yapmışsınız, tekrar tebrikler.
60 Litre Akvaryum, Strafor Kapak ve Pll Aydınlatma
[QUOTE=akvaryumeraklısı]  birşey sorcam bu üst kapak ta straforun içinemi denk geliyo cam yoksa camın üsttündemi duruyo inşallah    sıkıntımı açıklayabilmişimdir 
 şöyle diyim straforun yan kenarları camla temas ediyomu   :)
[/QUOTE]


Muhammed bey kapağın ön ve iki yan kısmı akvaryumun içine 1 cm giriyor. Kablo kanalından L şeklinde 1x1cm parçalar kesip silikonla yapıştırdım. L parçalar akvaryum camının üzerine oturuyor.berzah yolcusu2015-01-17 23:53:19

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.