ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tristan
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Aralık 2008 10:09
Son Ziyaret:
02 Aralık 2016 11:34
Toplam Mesaj:
169 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kutlu Gök
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1980
Yaş:
44
İl:
Istanbul
Meslek:
bilgisayar teknisyeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kutlu GÖK

SON 10 MESAJI

Elazığ'lı Akvaristler
Pazartesi sizdeyiz, umarım iyi ağırlanırız. (Genç fenerliler) :) 
Garanti konusu
Anadolu pet çok ilgili sagolsun. Satmaya gelince satıyorlar. İş garantiye gelince poff.
Garanti konusu
Değerli Anadolu pet yetkilisi;
Dün teleskop akvaryumdan bi adet eheim compact 1002 kafa motoru satın aldım. Kendileri garanti belgesini kaşeleyip, tarih atmadılar, bende uyarmayı unuttum. Lakin eve döndüğümde hatırladım ve telefonla bildirdim. Kendileri garanti belgesini getirdiğim takdirde kaşeleyeceklerini belirttiler. Sorun yok, yolum düştüğünde götüreceğim. Yalnız bir arkadaşımdan duyduğum kadarı ile sizler garantili hizmet verebilmek için garanti belgesinin yanında birde satış faturası istiyormuşsunuz ve bu konuda oldukça katıymışsınız. Oysa bana fatura yerine fiş kesip verdiler. İleride ürünümle ilgili bi sıkıntı çıktığında (umarım çıkmaz) ben mi mağdur olacağım. Yasalara göre sadece kaşelenmiş garanti belgesi yeterli iken sizin extra bir uygulamanız mı var? Eğer öyleyse ben gidip Teleskop akvaryumdan tekrar fatura kesmelerinimi isteyeceğim. Eminim ki buna yanaşmayacaklar. Sizler eğer ki böyle bir uygulamanız var ise neden bayilerinizi bilgilendirmiyorsunuz? 
tşk...
tristan2014-01-16 10:50:38
Boyu Hs-60 ve hava kabarcığı sorunu
Sevgili arkadaşlar,
Saolun çok yardımcı oldunuz. Bir arkadaş dışında ilgilenen bile çıkmadı. 
Belki benimle aynı sorunu yaşayan yada yaşayacak olan için cevabı kendim yazıyorum. Akvaryumda döngü yeni başladığıdan böyle bir sorun vardı ve Ps ten kaynaklanıyordu. Zamanda biyolojik döngü oturup Ps toplamaya başladığında bu sorun çözülüyor...
Boyu Hs-60 ve hava kabarcığı sorunu
Fotoğrafları koydum. İlk fotoğrafta kabarcıklar görülebilir.

2. Fotoğraf içinse önerilerinizi bekliyorum, örneğin su seviyeleri nasıl gibi? 

Teşekkürler
tristan2014-01-08 09:25:28
Boyu Hs-60 ve hava kabarcığı sorunu
Arkadaşlar;
Yıllar süren tatlı su deneyiminden sonra nihayet hayallerime kavuştum ve sizlerin yanında yerimi aldım. Tuzlu suya geçtim. 
Cumartesi Boyu hs-60 metal halideli olan modelden satın aldım. Mercan kumu, canlı kayası ve suyu dahi kurulu akvaryumdan aldım. Yani kendim su hazırlayıp döngünün oluşmasını beklemedim. 
Ama yinede temkinliyim henüz canlı atmadım. Yarın katkı maddelerim geliyor, onları ekledikten sonra haftasonu bi percula atmayı düşünüyorum. 

Şimdi sizlere sorum şu? 

Akvaryumum ana tankını 1,5 cm kalana kadar doldurdum. Sump kısmındaki su seviyesi ana tanktan 2 cm daha altında. Küçül biobalların bulunduğu tüpün su çıkışına kısa bir hava hortumu bagladım ve suyun yukarıdan akmadan direk suyun içine girmesini ve hava kabarcığı yapmasını engelledim. Yanı şekilde PS'inde su çıkışına hortum bağlayarak yukarıdan suya akıp kabarcık yapmasını engelledim, direk suyu, suyun içine veriyor. Lakin yinede tankın içinde ateşböceği gibi uçuşan yüzlerce hava kabarcığına çare bulamadım. Sebep ne olabilir. Şimdi suyu aldığım tankta canlı yoktu. Sadece canlı kayalar muhafaza ediliyordu. Bu yüzden o suyun kalsiyum vs... gibi eksikleri bi hayli var kanımca. 
PS bembeyaz köpük yapıyor. Henüz döngü oturmadığı için bu hava kabarcıklarını PS yapar mı? İleride düzelir mi? Ve düzelirse ne kadar zaman gerekebilir ? 

Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum.

tristan2014-01-08 09:23:41
boyu WM-1 dalga motoru
Arkadaşlar;
300l için Boyu marka WM-1 dalga motoru yeterli midir? Birde enerji tüketimi 28w belirtilmiş. Bu bi dalga motoru için ideal tüketim midir? 

cevaplar için teşekkürler ...
Tuzlu su ps tercihi
Hepinize ayrı ayrı teşekkürler. Sanırım Nac doğru seçim. 
Tuzlu su ps tercihi
Sayın lamarcus;
Tespitleriniz doğru, yerinde tespitler. Özellikle heves kırma konusu. Gerçi sinsitilkide haksız değil. Almışken alman malı, en iyisini almak yerinde bi tercih ama herkes o kadar zengin değil malesef :)
Ben su ana kadar bu maliyet yüzünden tuzlu suya hiç bulaşmadım. Şu an evde red rainbow kasanga besliyorum. Isıtıcımda tutun dış filtreme kadar hepsi alman malı eheim. Tatlı suda sadece dış filtreye o kadar para verdiğiniz için bütçeyi pek sarsmıyor ama tuzlu suda öyle değil malaesef. Kafa motoru, sirkülasyon motoru, PS, soğutucu vs. bunların hepsini alman malı almaya kalktığımızda bütçeyi epey bi aşıyor. Eee birde buna hazırda olan akvaryuma sump eklemek, balık, canlı kaya, tuz, ölçü aletleri vs giridiğinde off ki ne off... Benim beklentim balıkları ve dış filtreyi (2217) satıp üzerine az bi meblağ katıp tuzlusuya geçebilmek. Oldukça zor bende biliyorum ama deneyeceğim. Tek tesellim bu aletleri maliyetine yakın fiyatlara alabilme ihtimalim var :) 

Ahmet Solmaz bey; Bütçe kısıtlı olduğundan ve ileride de pek canlı ekleme ihtimalim bulunmadığından canlı sayısı fazla olmayacak. Yeteri kadar canlı kaya ve 3-4 adet balık. Bilemedin 5 adet. 


Birde sorum olacak. PS bakarken 300lt, 500lt, 1000lt gibi ibareler var. Tatlısu için dış filtre satın alırken hacmi en az 3 yada 4 çevirecek bi filtre bakıyoruz. Örneğin 300 lt bi tank için en az 1000-1200lt kapasiteli dış filtre alıyoruz. PS içinde aynı şey geçerlimidir. Yani 300lt lik tankım için 1000lt üzeri kapasitesi olan bi PSmi bakmalıyım yoksa 300lt kapasiteli yeterli midir?

NOT: tabi bunda canlı yüküde önemli dediğiniz gibi ama az olacağı için şimdilik hacme göre düşünüyorum.
tristan2013-11-25 13:15:50
Tuzlu su ps tercihi
Tavsiyede bulunan her iki arkadaşımada teşekkür ederim. Nac7yi bi araştırayım. Bubble king ise benim bu iş için ayırabildiğim meblağı tek başına geçiyor malesef. Gönül ister ki çok kaliteli olsun ama bütçe belli :(

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.