ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
SeRkAnTeS
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Ocak 2009 16:05
Son Ziyaret:
02 Ocak 2010 13:27
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serkan EZİRCAN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

------

SON 6 MESAJI

Motorlarımızın enerjisi Nereye Gidiyor?

Selam arkadaşlar. ..Ben dokuz eylül makina mühendisliği uzatmalı öğrencisiyim. (3. Sınıf gibi bişey :)) ) Refet bey'in dediği doğru Eranin de (isminiz yok) dediği doğru. Eranin bey? siz bir yerde eksik düşünüyorsunuz. Şöyle açıklayayım. .Refet bey in de dediği gibi q-w=u+kin. Enerji+pot. Enerji bu enerji korunumu denklemidir. Buradaki u sistem içindeki sıvının iç enerjisidir. Eranin bey siz demişsiniz ki enerjinin hepsi ısıya dönüşüyorsa su seviyesi nasıl oluyorda yükseliyor ve belli bir hıza sahip oluyor diyorsunuz. Peki size şu soruyu sorayım. Motoru bir saat kadar çalıştırdınız. Atıyorum motorun gücü de 25 watt. Bir saat sonunda motoru durdurdunuz. Sizin bu bir saat boyunca verdiğiniz enerjinin nereye gittiğini gösterin desem. Bana ne cevap vereceksiniz. Sizin düşünceniz yanlış değil sadece eksik. Sonuç olarak sistemi kapattığınızda belli bir seviye çıkmış olan(hortum içindeki suyun yükselişi) ve belli bir hıza sahip olan su kütlesindeki enerji de belli bir süre sonra enerjisini sürtünmelerden dolayı çevresindeki maddelere ısı enerjisi olarak yayacaktır. ...Sisteme verilen enerji eninde sonunda ısı enerjisine dönüşür çünkü maddesel ortamda fiziksel olaylar gerçekleşiyor. .Sürtünme kaçınılmaz!! bu kontrol hacmini anlık olarak düşünürsek sıvının potansiyel enerjisi(hortum içindeki su) ve kinetik enerjisi vardır. Ama en sonunda bu p. E(hortum içindeki su)  ve kinetik enerji de ısıya dönüşür. Bu yukardaki formülden yola çıkılarak ta anlatabilir(aynı yol aslında).Sistemdeki suyun hızı(debisi) ve su seviyesi(akvaryumun konumu) değişmediği için K.E ve P.E  ''0'' olur.Sağ tarafta geriye kalan ''U'' dur(sıvının iç enerjisi).Sol tarafta Q(sisteme verilen yada sistmden alınan ısı enerjisi)=0 alınırsa(böyle modellenmek zorunda çünkü biz sadece motor gücünün sisteme etkisini inceliyoruz.) yani sonuç olarak W=U çıkar..Refet Bey'in de demek sitediği buydu sanırım..

SeRkAnTeS2009-01-25 01:12:49
Tetratech 1200 Su Sızdırıyor
Bugün akvaryumumu yaptırdığım akvaryum imalatçısı ve toptancısına gittim.Müşterinin birisi tetra ex 1200 ü sızdırma sebebiyle geri getirdiğini gördüm.Bu ürünü toptancıya satan bayiden bir kişi geldi soruna çözüm bulamadı.Toptancı ve bayi sahibi(filtreleri toptancıya satan kişi) durumu bir türlü kabullenemedi.Akvaryum imalatçısı bana tetra nın en iyi marka olduğunu söylemişti.Neyseki forumda bu konuyu görünce ve bugün olanları görünce tetra almamaya karar verdim.Ben atman alacağım.O da tetra kadar iyi ve sessiz çalışıyormuş.Tetra gibi de sızdırma sorunu yokmuş..
Tetratec 1200 sızıntı
Bugün akvaryumumu yaptırdığım akvaryum imalatçısı ve toptancısına gittim.Müşterinin birisi tetra ex 1200 ü sızdırma sebebiyle geri getirdiğini gördüm.Bu ürünü toptancıya satan bayiden bir kişi geldi soruna çözüm bulamadı.Toptancı ve bayi sahibi(filtreleri toptancıya satan kişi) durumu bir türlü kabullenemedi.Akvaryum imalatçısı bana tetra nın en iyi marka olduğunu söylemişti.Neyseki forumda bu konuyu görünce ve bugün olanları görünce tetra almamaya karar verdim.Ben atman alacağım.O da tetra kadar iyi ve sessiz çalışıyormuş.Tetra gibi de sızdırma sorunu yokmuş..
Küçük akvaryum almayın,alacaksanız da okuyun

İhsan Bey'e kesinlikle katılıyorum..Akvaryum hobisine başlayalı 4-5 ay oldu.Akvaryumum 80x30x45 boyutlarında.Bu işi bilmediğim için akvaryumcum ben hangi balığı almak istersem '' bişey olmaz birlikte yaşarlar'' dedi ve amirekan, malavi ne varsa koydum akvaryumuma.Tabi bu durum sürekli böyle gitmedi.Zaman geçtikçe bilgilendim ve akvaryumcunun beni kandırdığına.Bana verdiği türlerin bir arada huzurlu yaşamadığını ve balık sayısına göre de akvaryumumun çok yetersiz olduğunu anladım.Sonuç olarak akvaryumcumu değiştirdim.Şu anda ise 80X30X45h lık akvaryumumda sarı prenses 1e 2d , yunus 1e 2 dişi besliyorum.2 hafta sonra 160x60x65 akvaryuma gececeğim.80x30X45 lik akvaryumum yavruluk olacak.Bu hobiye başlayacak olan arkadaşlara tavisyem başlarken kesinlikle büyük akvaryumla başlasın derim.80x30x45 akvaryumum ilk başladığımda bana çok büyük gelmişti.Meğerse ne akvaryumlar varmış ki bu akvaryumu yavruluk olarak kullanacağım gerisini siz düşünün.www.akvaryum.com u ziyaret etmeden hobi işine kesinlikle kalkışmayın.Kendinize maddi ve manevi zarar verirsiniz.Balık ta olsa onlar da canlı unutmayın.Burda bilgisini paylaşan herkese teşekkür ediyorum.Sağlıklı balılar diliyorum..

Yeni akvaryum

selam arkadaşlar..akvaryumum 80x30x45 boyutlarında..içinde 2 astronot (5-6 cm) , 2 tane yunus(4-5cm) , 1  portakal prenses(5-6cm) , 1 sarı prenses(5 cm) , 1 kırmızı (paslı) prenses(4-5cm) , 1 yaşayan kaya(6cm) 2 papağan(2-3 cm), 1 keny(4-5cm) ..........Arkadaşlar sizce tür seçimi uygunmu.... sayı olarak fazlamı ???

Bir de akvaryumumda iç motor var ama bu akvaryuma fazla geliyor ...akıntı çok kuvvetli olduğundan balıklar pek dolaşmıyorlar...malum dış motorlarda birazcık tuzlu benim motor 1200 lt /saat hıza sahip ve bunu da akvaryumcunun tavsiyesi ile aldım ama çok pişmanım..ben de motorun hava hortumuna düğüm attım ve tazyik yarı yarı düştü..bunun motora bi zararı varmıdır...tabi bi de iç motorun ses sorunu var bu normalmidir...cevap yazarsanız sevinirim

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.