ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ilkaybasaran
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Mart 2009 10:57
Son Ziyaret:
20 Kasım 2009 10:48
Toplam Mesaj:
44 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İlkay BAŞARAN
Doğum Tarihi:
28 Nisan 1981
Yaş:
43
İl:
Balikesir
Meslek:
yazılım
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İlkay BAŞARAN

SON 10 MESAJI

köşeye toplanma
İlgilenen herkese teşekkür ederim. Biraz akvaryum hakkında bilgi vereyim.
80x40x50h
Eheim 2008 iç filtre + askı filtre. Tabanda yaklaşık 6 c yüksekliğinde midye kırığı + deniz kumu karışımı. Isıtıcı yok. Gündüzleri evde olmadığımdan bilemiyorum ama akşamları balıklar hepsi aynı yere toplanıp durmaktalar. ışık kapanınca hhafif bir hareketlenme oluyor. Farklı ışık kaynakları denedim ama sorun hep aynı. Ev gündüzleri ısıtılmamakta ve akvaryumda ısıtıcı yok. Haliyle su serin. Acaba nedeni bu olabilirmi? Eğer sebebi suyun serin olması ise balıkları geri vereceğim. Eziyet etmek istemem. Kafama takılan başka birşey de eğer sebep serinlik ise ışık yokken neden dolaşıyorlar. Stern%20Smile
köşeye toplanma
Akvaryum yaklaşık 6 ay dır kurulu.
köşeye toplanma
Selamlar arkadaşlar. Akvaryumumda çözemediğm bir durum var. 160 litre 8 adet 4-5 cm japon var. Balıklarım hiçbirşekilde yüzme dolaşma eğilimi göstermiyor. köşeye toplanıp kum üzerinde durmaktalar. Nezaman ışığı kapatsam karanlık suda gezmeye başlıyorlar. Işık değiştirdim faydası yok. (20 watt beyaz ışık)
Bakım için kullanılan malzeme yok haftada 1   3/1  dip çekimi. Yardım yada fikirlerinizi bekliyorum. Akvaryumdan vazgeçecek duruma geldim..
Özel Japon Türleri Akvaryumum - Santo
Direk tasarımınızı çalmış bulunmaktayım :) öğlen hemen uyguladım bu renk fon ve sadeliği. Süper oldu. Tebrikler... 
saklanan balıklar
Balıklar yaklaşık 8 aydır aynı akvaryumdalar.  :( 
saklanan balıklar
Değiştirip daha düşük güçte takayım ama anlamadığım 13 watt ta bile saklandılar. Çoğu akvaryumda 2 adet floresan varken bu duruma şaşırdım açıkçası. 
saklanan balıklar
Selamlar;
Arkadaşlar 160 litre hacimli içinde 8 adet 3 cm boyunda japon balığı olan akvaryumumdaki balıklar devamlı saklanmaktalar. Baktığınızda görünürde hiç balık yok hepsi aynı yere toplanmış vaziyetteler.
Bu olay gece olmakta. Işığı kapattığımda 1 dk içinde hepsi gezinip kumla oynamaya başlıyorlar. Işığı tekrar açtığımda 30 sn de etrafta balık kalmıyor. Işık 20 watt lık beyaz ampul. Sırasıyla 13, 65 watt lık sarı ışık taktım durum yine aynı. Işığı kapatır kapatmaz oyunlar başlıyor hemen. Ne yapmalıyım? Teşekkür ederim.
cam temizliği (içten)
Arkadaşlar sakın akvaryumunuzu o mıknatıslı cam temizleme aparatlarıyla temizlemeyin yada çok dikkat edin. Akvaryum camım mahvoldu. iyiki yan cam. Artık cam temizliğini su değişimi sırasında sadece akvaryum için kullandığım bulaşık süngeri ile yapıyorum(sert kısmı ile). Hem çok daha iyi temizliyor.  
ilk akvaryumum
Batık gemi tamamen kendi el emeğim. Maun ağacından. biraz yosunlanırsa eğer güzel görüneceğini düşünüyorum. Tabi biraz daha kuma gömerek yüzme alanlarını daha da büyütebilirim. Saygılar..
ilk akvaryumum
Olamaz yoksa evimemi girdiniz :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.