ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
brk684
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Mart 2009 20:38
Son Ziyaret:
08 Aralık 2009 20:41
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Berk ÇALIŞKAN
Doğum Tarihi:
10 Temmuz 1995
Yaş:
28
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



SON 10 MESAJI

Benimkilerin Yeni Malikanesi
Merhaba öncelikle ben "mbc381" adlı kullanıcının kardeşiyim.Kullandığımız lambayı sabahtan akşama kadar 12 saat gibi bir süreyle yakıyoruz geceleri kapatıyoruz ..
kaplumbağa ve balık
SAKIN DENEMEYİN!!!
Balık koyma olayı çok sakat bir şey biz ilk başta yosunlar için vatoz attık.Vatozu tırtıklayıp tırtıklayıp duruyorlar.Hayvancağız yüzgecini tamamlamak için yem yemeye çalışıyor ona da rahat vermiyorlar dip yemlerine hemen çöküyorlar
Neyse artık vatozla pek uğraşmıyorlar.

Sonradan akvaryumun içine orta boyda bir cichlid atalım dedik.Belki yaşar diye.Akvaryumcu "Ya yok ya CİCHLİD imi yiyecekler.Yakalayamazlar." falan dedi neyse bizde aldık.
Hayvanı akvaryuma koyduk daha poşetindeyken poşeti yırtmaya çalıştılar.Hayvanı akvaryuma saldık.Kapluşlar deliye döndü o yakalyamaz dediğiniz kaplumbağa deli gibi yüzmeye başladı.

Ve kötü son..Ertesi gün sabahı BALIKTAN ESER YOKTU..


BU YÜZDEN HİÇ TAVSİYE ETMEM!!!!
Kücük kaplusum buyugun kafasını ısırdı
Şu anda aynı sorun bendede mevcut önceden 2 kapluşum vardı ama ikiside akciğer enfeksiyonuna yakalanınca küçük olanını   kaybettik Daha sonra kuzeniminkileride aldım ve 3 tane oldular.
100*40*30 boyutlarındaki akvaryumlarında mutlu mesut yaşıyorlar.Yalnız kuzenimden aldıklarım çok çabuk büyüdü.Ama benimki biraz tıfıl kaldı.Büyükler bizimkini çok ısırdılar ve en sonunda öndeki sol bacağındaki son tırnağın hafif kırılmış olduğunu gözledim.LÜTFEN YARDIM EDİN. ne yapmalıyım acaba bir şey olur mu?
Kapluşlarım Dışkılarını Yiyorlar :(
İlk başta ben "mbc381" adlı kullanıcının kardeşiyim.Bizim akvaryumumuzda kum yok.100*45*30 boyutlarında bir akvaryumumuz var.Bir dış,şelale ve beraberinde küçük bir iç filtre bulunmakta.Balkon şeklinde bir kuru alan var(Melekondu 2 Projesi).Sanyu Turtle Stick ve çok az da Gammarus kullanıyoruz.2günde bir yem veriyoruz.4-5 gün arayla sebze veriyoruz(marul,salatalık vb)Akvaryumun içinde bir adette vatoz var.Gammarus az vermemizin sebebi çabuk büyümeleri,acaba gammarus miktarını arttırırsak dışkı yeme problemini çözebilir miyiz?
Sizin dediğiniz gibi salyangoz ve bitki koymak istersek beraberinde kum da koymamız gerekecek.Bu bir süre sonra hijyen problemi yaratacak.Siz akvaryumunuz da kum kullanıyor musunuz?
Kaplumbağalarımız türü RES bildiğimiz kadarıyla her şeyi yerler,buna salyangoz ve bitkilerde dahil.
Ayrıca bizde istiyoruz doğal bir ortam yaratıp bir paladaryum yapmayı ancak biliyorsunuz RES'ler buna izin verecek türden kaplumbağalar değiller.

Ne yapmamızı tavsiye edersiniz?
Kapluşlarım Dışkılarını Yiyorlar :(
Aynı sorun bende de mevcut fakat ısıdan ve protein eksikliğiyle hiç alakası yok (akvaryum:100cm,ısısı:30C,ayrıca 2 günde bir gaga taşı ve vitaminli yem).Acaba neden oluyor.Her şey tam fakat bende de aynı durum söz konusu...
Kuru bölgeye çıkmama sorunu.
Bende Mete arkadaşıma katılıyorum.ONLARI O ÖLÜM FANUSUNDAN ÇIKAR!!!Yeni bir akvaryum almano tavsiye ederim.Yoksa gerçekten ölme riskleri oluyor!!!
Kaplumbağam Gözlerini Açamıyor!
DEVİT-3 dür büyü ihtimal(ama olmayadabilir).
Kaplumbağanın garip hareketi
Biri çiftleşmek istiyor.Biri ise kur yapıyor. Benimkiler de böyle yapıyor.Gayet normal bir durum..:D
İşte Kapluşlarımın Akvaryumu
Güzel olmuş.Sorunuza ise;bence cam kapak olduğu için kapatmamalısın.Belki bir şey olabilir!!!!!!
Kaplumbağa ve Çöpçü Balığı Birlikte Yaşar mı ?
Bende de aynı durum söz konusu..Balığı koyduğumda biraz garipsediler..Ama sonra alıştılar,fakat akvaryumunuz küçükse balığı biraz tırtıklayabiliyorlar.Ben sırf bu yüzden 50'lik akvaryumumdan 100'lük akvaryuma geçtim.Ama merak etmeyin,YAŞIYORLAR!!!

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.