ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mckocas
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Mart 2009 15:51
Son Ziyaret:
15 Ağustos 2020 01:30
Toplam Mesaj:
27 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Can
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

MCK

SON 10 MESAJI

Astronot Yumurtaları Bilgi
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/70624/250320192318561.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/70624/250320192319181.jpg[/IMG]

4 gün önce astonotlarımdan biri yumurtladı, ancak hangisi dişi hangisi erkek ya da ikisi de dişi mi cinsiyet ayrımı yapamıyorum.

Daha önce astronot üretmiş olanlar ya da bilgi sahibi olanlar, fotoğraflardan yola çıkarak yumurtaların döllenip döllenmediği hakkında bilgi verebilir mi? Yumurtaların ilk günden bu güne renkleri değişti ve ortalarında yarık oluşmaya başladı. Ancak ne bir kuyruk ne bir hareketlenme var. İlk günden beri de iki balık da koruyor yumurtaların olduğu yeri.

Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler.
Astronot (oscar)
Çok küçüklerken aldım ben, 3 tanelerdi. Sonra bunlardan iki tanesi çok şiddetli kavga etmeye başlayınca kavga edenlerden birini ayırmak durumunda kaldım. Şuan 25-30 cm civarındalar. İki tane kaldılar kavga etmeyen de hep ayırmadığım balığın yanında olurdu. Ben de bir süre eş tuttuklarını düşündüm 3 tane iken de 2'si hep birbiriyle beraber dolaşır diğerine karşı hep birlikte hareket ederlerdi. Birbirlerine sürekli kur yapar gibi kuyruk titretir, hareketler yaparlardı ancak hiç öyle yavrulama tarzı bir girişimde bulunmadılar. Hala da sürekli beraber geziyorlar ancak dediğim gibi yavrulama durumları yok benimkilerde. Daha sonrasında zaten başka tür amerikanlar ekleyince kur yapmayı falan bıraktılar takılıyorlar[:)]. Şöyle de bir videom var zıplatayım balığı derken parmağı kaptırıp parmağımı kanatmasına sebep olduğum:
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=n3b_AvJlX3c[/VID]
Astronot (oscar)
Red, gold pek ayrım yapmamıştım ben alırken o yüzden inanın o konuda ayrım yapabilecek bir bilgim yok. Ancak sistem sumplı olsa dahi dip çekip yapmanız gerektiği düşüncesindeyim. Balıklarınızın boyu biraz cinsiyetlerini belirlemek için küçük sanki nasıl anladınız cinsiyetlerini? Yine de biri dişi biri erkek olsa dahi eş tutmayabilirler bu da aklınızda olsun. Ben sıcaklıklarını 26 dereceye sabitledim akvaryum öyle şu anda. Ben günde 2 öğün yemliyorum yemleme konusunda kendi araştırmanızı yapmanızı öneririm. Sizin gibi kendim yem hazırlamadığım için o konuda yardımcı olamayacağım maalesef. Ben 3 astronotla başladım büyüdüklerinde 2 astronot sürekli kavga ettiğinden birini ayırıp diğerleriyle devam etmek zorunda kaldım. Ve son olarak astronotlar eş tutsa dahi yavru da vermeyebilirler. Gerçekten akvaryum koşullarını iyi durumda tutmanız gerekiyor diye biliyorum. Önerilen çok sayıda alıp eş tuttuktan sonra diğerlerini vermek diğer türlü şansınız düşüyor..
Astronot (oscar)
Neden dip çekim yapmıyorsunuz? Dip çekim önemli, dip çekimi aksatmamanızı öneririm. Zaten astronotlar çok fazla kirletiyor akvaryumu.. Ayrıca balıklarınız eş tuttu mu? Cinsiyetlerini biliyor musunuz? Astronotlarda yavru alımı pek kolay olmayabiliyor diye biliyorum.
Astronotlar Sürekli Kavga Ediyor
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/70624/150320171943461.jpg[/IMG]
Fotoğrafta en sağdaki ile ortadaki hep beraber beraber gezenler en soldaki tek gezen.



Astoronotlar sürekli kavga edip duruyor. Videoda göreceğiniz soldaki ikili sürekli beraber geziyor ve sağdakiyle falan hep beraber kavga ediyorlar. Eş tutmuş olabileceklerini düşünüyorum ara ara iyice yan yana gelip kuyruk titretiyorlar birbirlerine, diğer sağdaki ise sürekli tek takılıp bu ikiliyi rahatsız ediyor aralarına girip bu da kuyruk titretiyor ama karşılık alamıyor. İki büyük astronot sürekli dalaşma içerisindeler diğer küçük turuncu ise çoğunlukla ya kendi halinde ya da videoda görüldüğü gibi o da yardım etmeye çalışıyor s. Ne yapmam gerekiyor tek olan balığı ayırmak zorunda mıyım acaba? Ayrıca balıkların hepsini aynı anda aldım. Akvaryum hacmi de 400 lt.


[VID]https://youtu.be/K6vq-rkfICU[/VID]
Astronotların Davranışları Hakkında
İyi günler, balıkları alalı tam bir hafta oldu. Aldığımdan beri çoğunlukla sağ camın oralarda yüzüyorlar. Sürekli akıntı nerede fazlaysa oraya doğru yüzme peşindeler. Yem verdikten sonra akvaryumu gezmeye başlıyorlar sakince.(Yem verirken motoru kapatmıyorum). O taşın arka tarafına etrafına falan sadece geceleri sabit dururken geçiyorlar. Mesela bir tane de vatoz var onun da hiç sağ tarafa geçtiğini görmedim o da hep akıntının az olduğu yerlerde. Bu davranışları normal mi?

Akıntı fazla diye sürekli sump çıkışının yönünü, uzunluğunu değiştirip durdum çok değişmiyor çıkışı nereye verdiysem oraya karşı yüzüyorlar. Akıntı fazla mı sizce?

Akvaryumu da yorumlarsanız sevinirim hatalarımı görmek, tavsiyelerinizi almak isterim.


[VID]https://www.youtube.com/watch?v=FA28q5-LPnE[/VID]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/70624/271020161825291.jpg[/IMG]
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=uSFn3IIb4UA[/VID]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/70624/271020161826171.jpg[/IMG]
Su Değince Rengini Değiştiren Taş?
Fikir oluşturması açısından bir de kuru halinin fotoğrafını koyuyorum aşağıya. Bir daha bakıp karşılaştırma yapabilir misiniz? O kadar uğraşmışken şimdi atmak istemiyorum çünkü. Ama sıkıntı olur diyorsanız yine mecburen yapacak bir şey kalmıyor.

Kuru halinde de o renkten üzerinde hala var ancak daha az. Kuruyunca rengi de açılıyormuş onu da şimdi fark ettim [:D].

[IMG]http://i.hizliresim.com/0yW9yZ.jpg[/IMG]
Su Değince Rengini Değiştiren Taş?
Bir akarsunun yanından topladığım taşları yıkadığımda fark ettim bu durumu. Taşlardan bazılarına su değdiğinde bazı kısımları çamur,pas benzeri bir renk hali alıyor. Bu taşlar kuruduğunda ise eski normal rengine dönüyorlar. Fırçalamadım, tuzla yıkadım. Yaklaşık 2 haftadır da aralıklarla değiştirdiğim sıcak suda bekletiyorum. Bulaşık teli ile iyice bastırarak da fırçalama yaptığım halde küçücük bir leke belirtisi göstermiyor yani rengin eski haline gelmesi için kuruması gerek. Kovada beklediği suyu da kirletmiyorlar. Neden olduğunu bilen var mı ya da balıklara herhangi bir zararı olur mu acaba?

Aşağıya ıslandığında nasıl bir renk aldığına dair bir fotoğraf koyacağım.

[IMG]http://i.hizliresim.com/3AWd5A.jpg[/IMG]
Dere Kumunun Üstüne Hagen?
Öncelikle merhaba. Ben kendime bitkili bir akvaryum kurmak istiyorum. 40 lt akvaryumum var. Benim sorum işe tabana koymam gereken kumla alakalı. Hagen kum bana biraz pahalı geldi elimde 2-3 litre civarında hagen kum var ama ince kalıyor akvaryuma. Acaba akvaryuma yeterli miktarda dere kumu alıp onun üstüne de daha güzel görünmesi için hagen kumu koysam bitkilerde falan bir sıkıntı olur mu? 

Bir de şöyle bir sıkıntı var ben bir önceki kurduğum akvaryumda eledoa bakmıştım. Eledoanın kökleri bi türlü tutunamadı hagen kuma acaba kumun inceliğinden miydi yoksa kumdan mıydı bunu da merak ediyorum.

Tavsiyelerinizi bekliyorum sizce hangisini yapmak daha mantıklı dere kumunun üstüne hagen mi koyayım, yoksa hepsi hagen mi olsun?
İlk lepistes deneyimim ve sorularım
Teşekkürler Kubilay bey . Bakteri kültürüne bakacağım. Keşke yavrular için akvaryumum olsa evet . Vatozumdan başka balık ölmedi çok şükür. Bitkiye gelince de kolay bitkiler olduğu için gübreye pek gerek duymamıştım. Egemen bey balıklar uçuyor demişsiniz debiden dolayıydı o sorunu hallettim artık rahatlar. Balıklarımda çok şükür bir stres veya hastalık belirtisi görmedim. Yavrular da 15 tane falan var artık bitkilerin arasından çıkmaya başladılar. Tek sıkıntım 2 eledoam kahverengi olup koptu durduk yere anlayamadım onu. Sanırım biraz bitki iyi öğrenmem gerek :) . Akvaryumda şimdilik sorunum yok. Dip çekim yaparken zemine değdirip toprağın içinden pislikleri çeken kısmı bitkilerin orada nasıl kullanacağım acaba orada dip çekimi yapmam mümkün değil mi?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.