ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
russo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Mart 2009 16:29
Son Ziyaret:
28 Kasım 2011 22:16
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fabrizio RUSSO
Doğum Tarihi:
09 Mart 1980
Yaş:
44
İl:
Izmir
Meslek:
mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fabrizio RUSSO

SON 10 MESAJI

SİLİNEBİLİR.
[QUOTE=brk_tuncer]Suyunuzda problem olabilir.Muhtemelen bakteri kültürünüz çökmüştür.Suyunuzda hafif bir bulanıklık varmı? Balığınız kafası yukarı şekilde su yüzeyine yakın ve nefes almaya çalışıyor gibi mi? Eğer bu belirtiler var ise ayrıca akvaryumda başka balıklarda da aynı problem var ise acil su değişimine ihtiyacınız var... [/QUOTE]

Arkadaşlar acil yardım....

Bende bu durumun aynısı oluştu. Ne yapacağım? Balıklar yükarda ve nefes almak için çırpınıyorlar. Suyu sabah değiştirdim %70 civarında şu anda o bulanıklık arttı.

Lütfen yardım
İzmir İftar Buluşması 11.08.2011
Malesef katılamayacağım.....
İzmir'de T5 Floresan
[QUOTE=genc-sweet-]T5 39Watt Sylvania Grolux 11.620TL bu fiyat doğrumu ya bi yanlışlık var heralde 11.62 krş mu yoksa
[/QUOTE]

Bu fiyat doğruydu (08.02.2011 tarihinde). Zaten yazdığınızla benim yazdığım arasında hiçbir fark yok....


[QUOTE=davut eroglu]Bu bilgileri güncelleyelim. Dün bir arkadaşa buradan floresan aldırdım. 
Sokak no yanlış yazılmış olmalı, doğrusu 1203 sokak olacak. 
T5 39Watt Sylvania Aquastar fiyatı da, pazarlıkla 14 TL ye vermiş. 
[/QUOTE]

Ben fatura üzerindeki adresi yazmıştım. Tam adresini doğru bilen varsa yazsın...Son fiyatlar nedir?
İzmir Buluşması, 14 Nisan 2011
Daha hiç siftah yapamadım, yapabilirim derken....Benimde malesef işim var o gün....
İzmir'de T5 Floresan
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar...

İzmir'de T5 bulmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum ve onun için buraya bilgilendirme olsun diye benim T5 bulduğum ve satın aldığım yerin adres ve fiyat bilgilerini sizlerle paylaşmak istiyorum.

T5 39Watt Sylvania Grolux 11.620TL
T5 39Watt Sylvania Aquastar  11.620TL 
Philips 2'li balast (39Watt için) 21.500TL

Fiyatlara KDV dahil DEĞİLDİR. Bu fiyatlar 08.02.2011'de geçerlidir. 

Adres : 
Baldem Elektrik
Gıda Çarşısı 1213 Sok. No:2/E Yenişehir/İzmir
Tel : 0232 459 74 00 

Ben 39Watt'lık aradığım için diğer Watt'lık floresanlar için telefon edilmesinde fayda var. 

Kendileriyle hiç bir ticari bağlantım yoktur. Sadece hobi dünyasında olan arkadaşlara yardımcı olmaktır tek isteğim. 
Nikon d90
Bana sorarsanız almadan önce birçok site dolaşıp genel bir fikir sahibi olmak. Ardından dükkana gidip her ikisini de elinize alıp son kararı vermektir. 
Nikon veya Canon diye bakmayın olaya. Her ikisinin üstünlükleri ve zayıf oldukları noktalar var. Ben almadan önce o kadar marka model baktım ki yurt dışı, yurt içi, İzmir, İstanbul, nette dolaşabildiğim kadar site... 
Önce slr-like dedikleri makinelere baktım (Fuji'nin çok güzel modelleri vardı), ardından o fiyatı vereceksem slr'ın kendisini alayım dedim. Pentax'a baktım, Olympus, Sony, Canon ve Nikon. Ne çekmek istediğimi ne yapmak istediğimi ve hangisine daha ulaşılabilir olduğuna baktım. Son olarakta karar verdim. 
Ancak unutulmaması gereken en önemli kısım: Fotoğrafı makine çekmez....
F1 Kasakalawe Akvaryumum
Merak etmeyin Serkan bey zamanla makineye ısındıkça harikalar yaratacağınıza inanıyorum. Sürekli eliniz denklaşörde olsun yeter. Makineyi daha tam tanımadığınız için istediğiniz sonucu alamıyorsunuz. Tabi teknik kısıtlamalarda var. 18-105mm objektifte makro yok mesela. Önüne mercek koyup bu işi çözebilirsiniz :) Çekmeye devam. Çektikçe bir yerlere yüklersiniz zamanla gelişmeleri sizde kendi gözlerinizle gözlemlersiniz.
F1 Kasakalawe Akvaryumum
Ben size flashsız çektiğim resimleri göstereyim müsait olduğunuz bir ara bakarsınız. Flash'la çektiğinizde farklı bir hava flash'sız farklı bir hava alırsınız. Tabi bir seçim meselesidir. Ancak unutulmamalıdır ki bebeklerde olduğu gibi hayvanların gözlerine de zararlı olabilir diye okumuştum. Ondan ben flash'ı pek önermiyorum.
Nikon d90
D90 + 18-105mm (bende ayrıca 11-16 var, bu da süper) ile kessinlike tavsiye edebileceğim bir makina. Cann 500D ve 550D daha alt sınıf makinelerdir. Yani ikisini karşılaştırmak doğru olmaz. Bilginize...
F1 Kasakalawe Akvaryumum
[QUOTE=serkan.canbaz][QUOTE=russo] [QUOTE=serkan.canbaz]
Teşekkür ederim Muammer Bey. Evet lens makina ile birlikte gelen 18-105mm. En büyük problemim camdaki yansımalar. Bunun önüne nasıl geçebilirim? Flaşsız yaptığım çekimlerde dahi camdan yansıma yapıyor. Erdal Hoca'mızın dediği gibi arka fon siyah olduğu için mi bu kadar yansıma yapıyor acaba? Akvaryum aydınlatması olarak üstte biri Sylvania Gro-Lux 30W ve diğeri Sylvania Aquastar 30W olmak üzere ikili fuoresan armatür vardı. Resimler daha iyi çıksın diye aynı armatürden bir adet daha ilave ettim. Toplam 4 adet 30W fluoresan ampul oldu. Akvaryum iyi aydınlanmasına rağmen çekimlerde yine yansımalar var.
[/QUOTE]

Çekimlerde yansıma var derken? Tüm ışık kaynaklarını kapattığınızda yani karanlık odada çektiğinizde yansıma olmaması gerekiyor....
Makine çok iyi ve Iso başarımı da gayet başarılı. (bebeğimi karanlıkta çekmek için almıştım). Yüksek ISO'da gayet net fotolar veriyor. Ondan size tavsiyem öncelikle etraftan gelebilecek tüm ışıkları kapatmak, bir 3 ayak üzerinde P modunda diyaframı açabildiğiniz kadar açın ve Iso'yu da 400 ve üzerinde deneyerek çekin. Yüksek ISO çok büyük sorun olmayacaktır.
[/QUOTE]
 
Bay Fabrisio öncelikle size çok teşekkür ederim. Odada tüm ışıklar kapalı ve sadece akvaryumun ışığı açıkken çekim yapmaya çalışıyorum. Tripodum yok, tripod gerçekten çok farkeder mi? Çekimleri henüz acemi olduğum için otomatik modda yapıyorum. Manuel modlara tam hakim değilim değişik ayarlar ile denedim fakat balıklar çok hareketli olduğu için manuel olarak iyi zoom yapamıyorum. Yukarıda yazdığınız gibi bir deneyeceğim. Bu arada ESM-3712-HC cihaz şu an elimizde yok. Fabrikayla görüşüp size bilgi vereceğim.
[/QUOTE]

Şimdi tripod olmazsa olmaz değil tabi ama ucuzundan bir şey bulabilirseniz eğer daha iyi olur. Sonuçta dışarlara çıkıp foto çekmeyeceksiniz, ev için öyle pahalı bir şeye hiç gerek yok bence. Tripodsuz çekerken şunu deneyin: Denklaşöre basmadan önce derin bir nefes alın. Bu şekilde daha az az titreme olur. Bi de kitapçığını da okuyup manuel modları karıştırıp bol bol foto çekin. Zamanla auto modun suratına bile bakmayacaksınız :)) Bu arada...Manuel modda keskinliği (sharpness) arttırmanız gerekiyor. Fotolar daha keskin olacaktır. Tabi bunun başka dezavantajları da olabiliyor. Neyse çok detaya girmeye gerek yok. 

Farklı farklı açılardan bol bol foto çekin ve tabi foto sitelerini dolaşın...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.