ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
a.kilic
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Mayıs 2009 17:08
Son Ziyaret:
10 Ekim 2010 20:07
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ayhan KILIÇ
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Grafik Tasarım
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

85*40*50 = 170 L.
2 Corydoras melanotaenia + 4 Melek + 1 Vatoz Çöpçü + 1 Japon (yerli) + 1 Pangasus

SON 7 MESAJI

Meleklerde Renk Kaybolması
Melek balıklarının üst kısımlarında turunculaşma (senin sarılaşma dediğin bu olabilir) normal birşeydir ve hemen hemen her sağlıklı melek balığının üst tarafı turunculaşır. Onlar benimkilerde de var ama bu bahsettiğim olay çok daha farklı birşey... Siyah çizgiler bi geliyor bi gidiyor... :)
Meleklerde Renk Kaybolması
Arkadaşlar yaklaşık bir aydır meleklerimden birinde bir tuhaflık var. Hafif siyah çizgileri olan gümüş renkli meleğimin bir bakıyorum üzerindeki tüm siyah lekeler kaybolmuş ama çizgilerin olduğu yerin izi var; sonra bir süre (bazen birkaç saat, bazen birkaç dakika) geçtikten sonra tekrar bakıyorum o siyah yerler geri gelmiş... Meleğim sanki benimle dalga geçiyor...Dil%20Çikarma
Balığımda bu olay ortaya çıkmaya başlamasından ne önce ne de sonra şimdiye kadarkinden farklı herhangi birşey yapmadım. Yem, su, ilaç kullanımı, ısı vb hiçbir konuda en ufak bir değişiklik yok ve diğer balıklarımda ve/veya meleklerimde bir sorun yok ve söz konusu balığımda da herhangi bir hastalık belirtisi falan da yok. Eskiden nasıl davranıyorsa hala öyle davranıyor.
Şimdi; başına böyle bir olay gelen var mı daha önce yoksa benim meleğin anne ya da baba tarafından bukalemunlarla bir akrabalığı mı var? KahkahaKahkahaKahkaha
Betta Ekleme
@batuaydin
Dediğiniz gibi kum az ama bu fotolar ilk zamanlardaki hali. Baktım çok az gözüküyor, ben de bi bu kadar daha hatta biraz daha fazla ekleme yaptım. Şimdi gayet iyi kum olayı. Ancak arkaya fon eklemekten pek hoşlanmıyorum. Aksesuar olayını da nasıl yapsam bilmiyorum. Yapay aksesuarlardan pek hoşlanmıyorum ama bitkiyi de yetiştirebilir miyim ve/veya bakabilir miyim bilmiyorum o yüzden bitki konusunda da çekingenim...

@aserdar
Zaten vazgeçtim Betta eklemekten. Bettalar ve Lepistesler çok hoşuma gidiyor; ikisini de hiç beslemedim. Bu akvaryuma lepistes eklemeyi düşündüm bi ara ama büyük balıklara özellikle de meleklere yem olacağını öğrenince ondan da vazgeçmek zorunda kaldım... Zaten bunlara ekleyebileceğim başka tür yok gibi, sanırım birkaç tane daha melek ve japon ekleyeceğim ki akvaryum biraz dolsun... Valla balıklarım gözükmüyor içinde çoğunlukla...:)
Betta Ekleme
@acemi balık;
dostum hayaletler hakkında epey bir araştırma yaptım ve son 1,5 senedir de akvaryumumda besliyorum ve tekrar tekrar söylüyorum bir sorun yaşamıyorlar. Gözü çıkmış bir balık olsa bunun farkında olurum değil mi? Veya kuyruğu tırtıklanmış ya da kanadı hasarlanmış... Şimdiye kadar hiç sorun çıkmadı; bundan sonra da çıkacağını sanmıyorum. Tamam belki binlerce insan tarafından tecrübe edilmiş şeyler var ama ben diyorum ki bu balıklarım 1,5-2 senedir birlikteler ve şimdiye kadar hiç sorun çıkarmadılar inşallah çıkarmazlar da... Ayrıca sırf hoşuma gidiyor diye de önüme gelen balığı akvaryuma atmış değilim ve atmam da; o kadar cahil değilim çok şükür:) Hangi balığın hangi balığa zarar verdiğini görürüm akvaryumumda ve müdahale ederim; hatta zamanında melek ve japonların yanına iceman yavruları atmıştım 3 tane, belki 1 cm boyunda ya var ya yokturlar ama baktım ki koca koca meleklerimin japonlarımın kuyruklarının kanatlarının peşine düşüyorlar ve rahatsız ediyorlar, hemen götürüp verdim akvaryumcuya. Yani demek istediğim, bir rahatsızlık kavga sorun olsa bunu farkederim ve çok şükür ki benim şuan akvaryumumda hiçbir sorun yok. Birkaç forumda, erkek Betta'nın, ikinci bir Betta olmamak şartıyla karma akvaryumlarda bakılabildiğini okudum ve emin olmak için buraya konu açıp sordum. Ondan da öğrendim ki olmazmış...

Ama şuanki balıklarımı diyorsanız, emin olun minimum 1,5 senedir en ufak bir sorun yaşamadılar... Hepsinin kendi yeri var ve mutlu mesut geçinip gidiyorlar...
Hatta şöyle anlatayım; meleklerim akvaryumun sol üst tarafında takılıyorlar, zaten pek hareketli değiller. Pangasus'um sağ köşe ile akvaryumun ortasına kadar olan alanın cam dibinde bi sağ bi sol bi yukarı bi aşağı dolanıp duruyor şimşek hızıyla, kimseye bulaşmıyor, kimse de ona bulaşmıyor ki zaten onu yakalayabilen ikinci bir balığı alnından öperim; sadece zaman zaman japonumla oynuyor..:) Vatozlarla komando çöpçülerim kanka zaten ve akvaryumun dibi onların. Hatta zaman zaman meleklerim komandoların peşinden gidiyor yemlerini bitirdikten sonra (belki biraz daha buluruz bunun peşinde diye heralde). Meleklerin alt kısmında dipte ise hayaletlerimden birinin yuvası var (üstten ve alttan kesilip silindir haline getirilmiş pet küçük su şişesi), diğer hayalet de akvaryumun diğer ucunda dipte yine kendi yuvasında. Japonlarım ise akvaryumun her yerinde ama hiç bir balık onlara bir şey yapmıyor, onlar da diğer balıklara. Zaten işleri güçleri güçleri 24 saat dip kumunu ağızlarına alıp alıp atmak...:)


Bütün bunları anlatmamdaki amaç kimseyle inatlaşmak (yada yermek, tartışmak, haksız çıkartmak vb) bir sebepten değildir. Belki biri gelir de merak ettiği birşeyin cevabını bulur diye... İlgilenen cevap yazan herkese teşekkürler...

Son olarak bir de @acemi balık arkadaşım; özel mesaj ile bi soru sormuştum ama mesajını farketmedin heralde, buradan yineleyeyim. Zeytin bitkisi japonla bir arada olmaz demişsin ya, bunun sebebi nedir? Balık o bitkiyi yer mi, yerinden mi söker ya da başka birşey mi ve bitkiyi yiyorsa, çok yemesi ona bir zarar verir mi?
Betta Ekleme
Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar... Sanırım betta için bir süre daha beklemem gerekecek...

Yalnız şu söylemeden de geçemeyeceğim...

@batuaydin, ben meleği de severim japonu da. İkisi bir arada mutlu mesut yaşıyorlar ve bu görüntü benim hoşuma gidiyor. Senin hoşuna gitmediği için hiç güzel olmamış diyorsun ama o akvaryum benim evimde salonumun baş köşesinde ve bu haliyle benim çok hoşuma gidiyor...:)

@acemibalık, hayaletlerin göz yediğini söylemişsiniz ama bir önceki mesajımda epey bir açıklama yaptım bu konuyla ilgili. Sorun yaşamadım, umarım yaşamam da ve yaşayacağımı da sanmıyorum hayaletler konusunda... Şu zeytin bitkisini bi araştırayım bakalım nasıl birşey. Bir de bu zeytin bitkisini japonlar yiyor mu ve yiyorsa da bu japonlara bir sorun teşkil ediyor mu?

@Night_007, bak sen de yapmışsın benimki gibi karma akvaryum ve sorunsuz da beslemişsin... Şimdi anlamadığım nokta, ben iki yıldır beslediğim ve takip ettiğim balıklarımda herhangi bir kavga rahatsız etme tırtıklama vb görmedim ama şimdi sırf forumda melek ile japon beslenmez dediği için, yavruyken ve minicikken aldığım iki yıldır besleyip kocaman hale getirdiğim meleklerimi mi çıkaracağım akvaryumdan yoksa nerdeyse yumruk kadar olmuş olan orandamı mı? Tamam normalde bu türler bir arada olmayabilir ama malum kedi ile köpek de bir arada olmuyor ama yeri geliyor birbirlerinin yavrularını emziriyorlar, sahipleniyorlar değil mi? Demek ki benimkiler de öyle bir durumda...:) Meleklerimin de eş tutup tutmayacağını bilmiyorum, iki senedir en ufak bir hareket yok keratalarda...:)))
Betta Ekleme
@rheme
Bu balıklar yaklaşık 2 senedir birlikteler. Tüm balıklarımı yavruyken aldım ve iki senedir de balıklarımı haftanın bir günü aç bırakıyorum ve çok nadiren de olsa 3-4 gün aç kaldıkları dahi oluyor ama herhangi birinin herhangi birine bırakın saldırmasını ve/veya didklemesini, yan gözle baktığını dahi görmedim...:) Gerçi bunda daha yavruyken almış olmamın da etkisi olabilir... Hatta köpek balığım ve japonum tam bir kanka oldular; köpek balığım japonun dibinden hiç ayrılmıyor hatta bazen oyun bile oynuyorlar; birbirlerinin altından üstünden falan geçip duruyorlar...:) Hayalet balıklarımı da almadan önce hiç araştırma yapmamıştım. Aldıktan bir süre sonra araştırdım ve gördüm ki herkes aynı şeyi söylüyor ve diğer birçok balıkla bir arada bakılamayağından bahsediyor; oysa benim hayaletlerim bir kere bile diğer balıklara rahatsızlık vermediler. Işıkta zaten fazla ortaya çıkmıyorlar. Karanlıkta ya da çok zayıf ışıkta müthiş aktif oluyorlar ama sadece ikisi kendi arasında oynayıp duruyor ve şimdiye kadar (yaklaşık 1,5 senedir akvaryumdalar) daha diğer balıklara yanlışlıkla sürtündüklerini bile görmedim.

@Kemalist
Dostum ben karma akvaryumu çok seviyorum; tek tip balık olan akvaryumlar bana göre değil. Nihayetinde bu akvaryum işi bir zevk işi ve o yüzden zevk alacağım bir akvaryumum olmasını istiyorum. Bu nedenle karma takılıyorum mümkün olduğunca doğru balıkları seçerek.
Betta Ekleme
Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar...

Ben, imzamda da görmüş olduğunuz karma akvaryumuma bir tane erkek Betta (Betta Splendens) eklemeyi düşünüyorum fakat şüphlerim var haliyle. Forumu epey bir karıştırdım ama kelimenin tam anlamıyla iki arada bir derede kaldım. Kimi diyor ki ben karma akvaryuma ekledim sorun olmadı; kimi de farklı balıklarla bir arada olmaz...

Akvaryumda Betta hakkında öğrenebildiğim şeylerden biri fazla akıntıyı ve havayı sevmedikleri.

Akvaryumumun fotoğraflarını ekliyeceğim alta ama geçenlerde iki değişiklik yaptım fotoğrafta gördüğünüz duruma; birincisi büyük ve tek ama tembel vatozumu, yavru ve çalışkan iki adet vatozla değiştirdim; ikincisi de motoru ve motorun yerini değiştirdim. Motoru, gördüğünüz yerin yan tarafındaki cama, akvaryuma uzunlamasına hava ve sirkülasyon sağlayacak şekilde yerleştirdim. Fotoğrafta gördüğünüz motor (Atman 201F), eski akvaryumumdaydı ve ona yeterli geliyordu fakat bu yeni akvaryumuma yetmedi ve ben de Atman AT 104F motor aldım ve onu kullanıyorum. Tabi bu motor da diğerinden daha büyük epey güçlü, debi ayarını en düşükte tutuyor olmama rağmen diğerine nazaran oldukça hızlı sirkülasyon sağlıyor.

Ha bu arada akvaryumdaki bitkiler yapay bitkiler; bakımı ve yetiştirmesi hakkında kendime güvenemediğim için canlı bitki düşünmüyorum bir süre daha. Işıklandırmayı da yine fotoğraflarda göreceksiniz; bir tane su içi coral renkte ve bir tane de üstten zayıf ışık veren mavi renk ışık var. Şimdi ben bu akvaryuma birkaç tane daha irice yapay bitki daha alıp Betta'nın saklanabilmesine olanak verecek şekilde yerleştirsem ve bir tane erkek Betta (Betta Splendens) eklesem olur mu?

Akvaryumumdaki tüm balıklar birbirleriyle gayet uyumlu. Sadece kırık yılın başında melekler birbirlerini kovalıyor ama diğerlerine hiç karışmıyorlar; zaten bu kovalama (ya da oyun) birkaç gün sonra sona eriyor (yoksa bir çiftleşme çabası mı? )

Oldukça uzun bir yazı oldu ama umarım derdimi anlatabilmişimdir ve umarım soruma net bir cevap alabilirim... Şimdiden ilgilenen herkese teşekkürler...




SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.