ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
umutcanokur
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Haziran 2009 23:23
Son Ziyaret:
28 Haziran 2015 02:57
Toplam Mesaj:
79 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Umutcan Okur
Doğum Tarihi:
03 Ağustos 1995
Yaş:
28
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



525 LT TROPHEUS

SON 10 MESAJI

Melanochromis Cyaneorhabdos Maingano
Gerek dizayn anlayışınız gerek titizliğiniz, iyi bir hobici olduğunuzu kanıtlar nitelikte. Bu konuyla birlikte Magunga ilgim başladı diyebilirim. Kayıpsız sağlıkla büyütürsünüz umarım :)
Aydınlatma Tavsiyesi
Arkadaşlar 100x40x40 boyutlarında standart bir akvaryumda 2 florasanla aydınlatmayı nasıl sağlarım? standart olduğu için kapakta sadece 2 florasanlık yer var. Kaç watt olması gerekir renk olarak grolüx-daylight düşünüyorum. Low Tech olacak. Teşekkürler
Restoranımızda Tropheus Heyecanı (Yeni Fotolar)
Yorumlarınız için teşekkür ederim,Burakist kardeşim kökleri asma ağaçlarının gövdelerinden ve köklerinden temin ettim,gerçekten harika figürler var daha güzelleri kesinlikle karşınıza çıkacaktır.Yeterki asma ağaçlarıyla dolu bir üzüm bağı keşfedin..
Bu arada tankı kuralı yaklaşık 1 ay oldu ve kesinlikle ph derecesinde oynama olmadı,bu köklerin mangrove kökleriyle hiçbir alakası yok suya salınım asla yapmamakta.Yaklaşık 1 aydır suyun ph değeri 8.6 sabit
Restoranımızda Tropheus Heyecanı (Yeni Fotolar)
Arkadaşlar 2 gün önce akvaryumumuza 16 adet Bemba Gold 14 adet Duboisi Maswa eklenmiştir. Fotoları eklemek bugüne nasip oldu.

Kasvetli duran arka fon yerine dekora derinlik katan mavi tonlarında bir arka fon ekledik.

Yeni gnays kayalar eklendi. Dekor zenginleştirildi. 

Kökler taşlarla daha da sabit hale getirildi. ( Tamamen suda battığında kurşunlar çıkarılacak. )

Frenatuslar ve Makrakanta tanktan çıkarılıp , yedek tankımıza geri döndüler. (Videoda frenatus görünüyor fakat 2 gün öncesiydi bugün çıkarıldı.) 

Tankımızın yeni misafirlerini izlemek isterseniz 

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=waRQpuoJmCk&feature=youtu.be[/VID]














Değerli yorumlarınız , olumlu olumsuz eleştirilerinize açığız. İyi hobiler.


Restoranımızda Tropheus Heyecanı (Yeni Fotolar)
Yorumunuz için teşekkür ederim. Balıkları sipariş etmiş bulunduk bakalım hayırlısıyla gelsinler. Ben karşıma çıkabilecek balık ölüm vs. sorunları da düşünerek fazla sipariş ettim ve bu kadar balık kendini göstermeye başladığında en iyi renk ve form hangilerindeyse onlardan bir koloni oluşturmayı düşünüyorum. Uyarınızı dikkate alarak yavrular için tablet yemi kullanmayacağım. Fakat benim merak ettiğim bir diğer konu, tablet yem hariç  kalan yemlerin hepsini karıştırıp beraber mi atmalıyım yoksa birer birer her öğünlerinde farklı bir yem mi atmalıyım?
Ya da bu çeşitlerden bir kaçını her gün her öğünde atıp, bir kaçını bir kaç gün arayla ya da haftada bir kere mi atmalıyım? Yani uzun lafın kısası bu yemlerin içinde her gün her öğünde atıldığında balıklara zarar verecek bir yem çeşidi var mı onu merak etmekteyim. 
Arka fonu değiştirdim, balıkları eklediğimde yeni halini paylaşacağım.
Bülent ÖNER2014-09-25 20:04:05
Restoranımızda Tropheus Heyecanı (Yeni Fotolar)
Merhaba arkadaşlar, tankın içerisinde bir kısmı 28.09.2014 bir kısmı da 11.10.2014 te gelecek olan 7 çeşit toplam 80 adet damızlıkları diamond akvaryumdan alınan f0 anaçların f1 yavrularını besleyeceğim ve ileri dönemlerde kendime güzel bir koloni kurmak istiyorum. Sizlerden yem konusunda bana yardımcı olmanızı bekliyorum.

Elimde bulunan yemler ; 

1-Dainichi cichlid color suprame baby
2-Dainichi cichlid veggie fx baby
3-New life spectrum thera A regular formula
4-Tropical vegetable flakes
5-Tropical super spirulina tabin A tablet
6-Tropical kelp algae flake 
7-Jbl %40 spirulina flakes
8-Tetra phyll pul
9-Gemma pro baby multi color

Elimdeki bu yemlere ekleme yapmama gerek var mı? Ve bu yemleri hangi sıklıklarla vermeliyim? Mesela hangilerini hergün, hangilerini birkaç günde bir vs. yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. İyi hobiler.
Bülent ÖNER2014-09-25 20:06:15
Restoranımızda Tropheus Heyecanı (Yeni Fotolar)
Yorumlarını bizlerden esirgemeyen siz değerli akvarist forum üyelerine çok teşekkür ediyorum.Değerli yorumlarınıza baktığımda yanlış anladığınızı düşünmekteyim,çünkü başlıkta veya kurulum aşamasındaki herhangi bir yerde tropheus biotopu gibi bir yazı yada herhangi bir bilgi yazıldığını görmedim,fakat siz değerli dostlar yorumlarınızı o şekilde yapmışsınız,restoranımıza bir tropheus karma show akvaryumu kurma aşamasındayız,her nekadar küçük dostlarımızın doğal yaşamlarını da yansıtmak gerekliyse de görsellikte bizim için çok önemlidir,bu yüzden gnays taşların yanı sıra doğal kökler kullanılmıştır,ve bu kökler mangrow kökleri değildir görsellikleride çok gizemli ve güzeldir ancak mangrow kökleri kadar suya salınım yapmamakta,değerleriyle pek oynamamaktadır ve suyun rengini mangrow kökleri gibi asla sarartmamaktadır en azından 1 haftalık zaman diliminde böyledir.akvaryumun bakımı çok iyi bir şekilde yapılmaktadır ve yapılacaktır kesinlikle kötü koku yayıp müşterilerimizi rahatsız etmeyecektir,0 numara beyaz silis kum kullanmaktaki amacımız hem açık renkli bir taban yapıp küçük dostlarımızın renklerini en güzel şekillerde göstermesini sağlamak hemde yem,dışkı vb atıkların aralarına kaçmayıp suyun kalitesini bozmasını engellemektir,üstelik aralara giremeyen atıklar çok kolay bir şekilde dip çekimiyle tankımızdan atılacaktır,tankımızdaki köklerin suya batması için konulan kurşunlar sizinde tahmin edebileceğiniz gibi kökler suya alışıp kendiliğinden batınca çıkartılacaktır,tankımıza atılan makrakanta.frenatus gibi birtakım loachlar tanıtımımızdada belirttiğimiz gibi tropheuslarımız gelene kadar biyolojik dengeye katkıda bulunmaları için evimizdeki diğer tankımızdan restoranımızdaki tankımıza misafir olmuşlardır ve görevleri bitince tekrar evlerine geri döneceklerdir,arka plan konusuna gelince akvaryum kurulum aşamasındadır ve birçok fon denenecektir balıklarımız geldiğinde hangi fon renklerini daha iyi yansıtıp rahat ettirecekse ve göze hoş gelecekse o fon kullanılacaktır,şuan siz değerli akvarist arkadaşlardan değerli fikirlerini almak için görsel olarak paylaşılmıştır,bugün itibari ile  15 adet maswa,15 adet bemba gold siparişi verilmiştir,28.09.2014 tarihinde tankımızda olacaktır.tanka girme alışma vb aşamalarını siz değerli dostlarımızla paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz,yorumlarınıza ve sorularınıza açıklık getirebildiğimizi düşünerek 20 yılı geçkin akvaryum serüvenimizde birçok çeşit göllerin balıklarını besleyip,büyütüp ,üretmemize rağmen tropheus balıklarındaki acemiliğimizi siz değerli akvarist arkadaşların uyarı ve paylaşımlarıyla sonlandıracağız.Hepinize teşekkür ederiz,iyi hobiler
Restoranımızda Tropheus Heyecanı (Yeni Fotolar)
Arkadaşlar merhaba bu hobiye başlamamı sağlayan dayım uzun süredir bir tropheus akvaryumu kurmak istiyordu fakat işlerinin yoğunluğundan dolayı buna imkan bulamıyordu. Ona restoranın içine akvaryumu kurmayı teklif ettim. Böylelikle hem restoranın dekoruna etki yapacak hem de dayım hobisini rahatlıkla restoranda sürdürebilecekti. Uzun ve sancılı bir süreçten sonra akvaryum ve ekipmanlarımızı satın aldık. Tam olarak istediğimiz boyutta olmasa da yine de büyük sayılabilecek derecede bir akvaryum artık elimizdeydi. 

Boyut (cm): 150x50x70 

Kapasite (litre): 525 Lt.

Canlılar: Makrakanta , 2x Frenatus (İleride:  duboisi maswa ,  bemba gold , ikola , kasakalawe , blumbora  ,caramba ,ilangi)

Malzemeler: Resun EF1600 Dış Filtre,eheim jager 300w ısıtıcı,40kg silis kum,2 adet beyaz 150 cm florasan,hava motoru,hava taşı, gnays kayalar,doğal dallar ve kökler

Akvaryum Bakımı: Haftada bir %20 su değişimi , 2 haftada bir dip çekimi , ayda bir dış filtre temizliği.

Kullanılan Yemler: Dainichi Cichlid Color Suprame Baby,
                               Dainichi Cichlid Veggie Fx Baby,
                               New Life Spectrum Thera A Regular Formula
                               Tropical Vegetable Flakes
                               Tropical Super Spirulina Tabin A Tablet
                               Tropical Kelp Algae Flake 
                               Jbl %40 Spirulina Flakes
                               Tetra Phyll 
                               Gemma Pro Baby Multi Color


Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Kaya tuzu



40 kg beyaz silis kumu yıkadık. Ve akvaryumun kurulumuna başladık.






Gnays kayalarımızı ekleyip dekor hakkında tartıştık.

Köklerimizi koyup suyu doldurmaya başladık.







Su tamamen dolduğunda filtremizi çalıştırıp ertesi günü beklemeye koyulduk. Ve biraz kaya tuzu ekledik.

Ertesi gün su biraz daha açılmıştı. Fakat kökler yerinde durmuyor , kafamızda oluşturduğumuz dekoru tam olarak sağlamıyordu. Dayım aynı zamanda hobi olarak balıkçılık yaptığı için misinayla köklere kurşun bağladık ve sabit olmasını sağladık.



Vee kurulumdan 1 hafta geçti akvaryumumuzun son hali...














Akvaryumda biyolojik dengeyi sağlamak için bir adet Makrakanta , iki adet de Frenatus koyduk.










Emeğimizin karşılığını almış gibi görünüyoruz ne dersiniz?

Bu akvaryumu Tropheus şov akvaryumu olarak tasarladık. Balıkların hepsini yavrudan büyütmeyi düşünüyoruz. Bu yüzden değişik tür ve varyetelerdeki tropheus yavrularını forumdaki hobici ve üretici arkadaşlardan temin etmek isteriz. Öm yoluyla ulaşabilirsiniz. Canlı olarak akvaryumu görmek tanışmak isterseniz Buca Hasanağa Bahçesi karşısında Kilogram Mangal'a uğrayabilirsiniz.

Akvaryum ile ilgili tüm gelişmeleri sürekli olarak buradan aktaracağım. Balıkları temin ettikten sonra daha kaliteli bir makineyle karşınızda olacağım

Kurulum , ekipman , canlı seçimi , dizayn hakkındaki tüm olumlu ve olumsuz eleştirilerinize açığız.
İyi hobiler
umutcanokur2014-10-02 03:11:10
Taban malzemesi İzmir
Arkadaşlar yeni kuracağım bitkili akvaryum için kum ve gübre edinmem gerek. İzmir Narlıdere'de oturuyorum buradaki bütün petshoplara baktım fakat sadece midye kırığı yada renkli berbat taşlar satıyorlar. Kemeraltını tamamen gezdim orada da yok malesef. Hatta cansız bitki daha güzel falan dediler. İnternet üzerinden alışveriş yapmak pek işime gelmiyor. İzmir'de orijinal aquaclay fondovivo ya da siyah hagen bulabileceğim , ürün yelpazesi geniş işini düzgün yapan bir petshop biliyor musunuz?
İnternet Sansürü
18 yaşını dolduran herkes yasal olarak pornografik içeriklere ulaşabilir. Buna kimsenin karışma hakkı yoktur. Kimsenin ahlak anlayışını sorgulayamazsınız. O kişi artık özgür bir bireydir. Kaldı ki hayatımızda internet yokken pornografi kavramı yok muydu? Ulaşmak isteyen her şekilde ulaşır. Ebeveynler çocuklarının bunlara ulaşmasını istemiyorsa internet sağlayan şirketle anlaşıp internetlerine filtre koydurabilir. Yasağı kişilik haklarına aykırı buluyorum. Ahlak esnek bir kavramdır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.