ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
savasedat
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Temmuz 2009 16:03
Son Ziyaret:
07 Temmuz 2013 17:46
Toplam Mesaj:
125 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
SAVAŞ SAPCI
Doğum Tarihi:
05 Mart 1980
Yaş:
44
İl:
Istanbul
Meslek:
elektrik teknisyeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SAVAŞ SAPÇI

Red Rainbow Kantalamba

İlangi Yellow

SON 10 MESAJI

kolaniye nasıl balık eklenir
[QUOTE=emre25]Bir koloni sadece ilk baştan birbirlerine alıştırılan balıklara denir senin sonradan ekliyeceğin balıklar koloniye stres kazandıracaktır ve uyum sağlamayacaktır.[/QUOTE]
Yani uyum sağlaması zor ama uyum sağlamacak anlamına gelmez.Sonradan balık eklemek riskli iştir.Ama eklemek zorundaysanda gece karanlıkta eklemelisin ve üstünü bir örtüyle kapatıp 2 gün açmamalısın.Daha sonrada hafif karanlıkta üstünü aç ama kesinlikle  bir süre ışık açma.
Tropheus yumurta dan yavru alamama
Yumurtalar tel ızgaraya yükselip düştükçe yeni yumurtalar mantarlaşır.O yüzden kuluçkanızı suyla hareket ettiren kuluçkayla değiştirmenizi öneririm.Yani havayla hareket ettiren değilde el yapımı suyla hareket ettiren kuluçka kullandığınızda yumurtaların yavruya dönüştüğünü göreceksiniz...
Tropheus yumurta dan yavru alamama
Yumurtaların döllenmemiş olma ihtimalinden ziyade anladığım kadarıyla kuluçka makinanınızdan kaynaklanıyor.Birde yumurtaları hangi hızda çeviriyorsunuz?
Ne olacak bu Tropheus sevenlerin hali?
Hepimiz akvaryumdaki beslenen diğer türleri aşağı yukarı beslemişizdir.Fakat tropheusda farklı bir cezbedici bişey var.Yani ben şahsım adına İlangi besliyorum.Fakat yarın birgün sıkılsam yine tropheusun farklı bir türlerinden besliceğim kesin.Tabi bundan öncede daha farklı türlerinden beslediğim gibi.Yani trophesun hareketli oluşumu, sert oluşumu, yoksa zor oluşumu(diğer türlere göre) nedir bilinmez ama tropheus bambaşka.Bide dünya gözüyle şu Tanganyika'ya şöyle bi toplu gidebilsek,göle dalabilsek,Şu beslediğimiz türleri bide doğal ortamda çıplak gözle görebilsek daha ne isterizki:)
Tropheus F0 Moorii İlangilerim (Yeni Fotolar eklendi syf4de)
[QUOTE=birolkurnaz]

İlangilere maaşallah diyorum. Yeni akvaryuma geçmekle akıllıca davranmışsın. Zira yavru alamamış olman önceki akvaryumun küçük oluşundan.Ben ilk ikola beslediğimde 100*40*50 lik bir  akvaryumda böyle bir işe kalkışmıştım. Tropheus besliyorsan imkanların ölçüsünde akvaryumunda büyük olacak.

[/QUOTE]
Teşekkür ederim.Fakat benim yavru alamama gibi bir durumum yoktu.Aksine 1m lik akvaryumda bile çok güzel yavru aldım.Sanırım siz okurken gözden kaçırdınız.Resimdeki yavruların tamamı anaçlarıma ait.Şimdi anaçların daha büyük akvaryumda olması hem beni hemde balıklarımı rahatlattı diye düşünüyorum:)
Tropheus F0 Moorii İlangilerim (Yeni Fotolar eklendi syf4de)
Konuyu ekleyeli baya bir zaman olmuş.Konuyuda kaybetmiştim aslında:)İlangilerimi 2 gün önce büyük akvaryuma geçirdim.Yeni resimler eklemenin zamanı gelmiş.Yavrularında fotoğraflarınıda eklerim Bahadır kardeş. 
1 yıl aradan sonra İlangilerimin 120*70*50 ebarlarında yeni yuvalarına kavuştular:) 


     
 
   

 















savasedat2012-01-11 02:39:28
BEMBA GOLD DAMIZLIKLARIM VE YAVRULARIM SAYFA 18
Ahmet kardeşim balıklarının  MAŞŞALLAHLARI var darısı yavrularına diyellim sağlıklı tropheuslar...
KARDEŞİM NE BU BALIKLAR! İLANGİ Mİ YOKSA?
Akvaryumun içindeki resimde pek net değilller ama, ilangi değiller bence.kızılımsı ve sarımsı tonlar farklı geldi bana.
14/12/2011 Afrika Tanganyıka İthalatımız Stoklarımızda
İthalatınız hayırlı olsun.Nadir tür olsun, getirdiğiniz balıkların kalitesi olsun herzaman adınızdan başarılarla söz ettirdiniz.Başarılar diliyorum...
NADİR TÜR ÜRETİMLERİMİZ
Birebir canlı gören birisi olarak mükemmelin ötesinde balıklar.Türünün en iyi örneklerinden.Heleki kriza goldaların herbiri sanki ampul gibi yanıyordu.Bemba gold ise gerçekten çok nadir tür.BAŞARILAR DEAP SEA AİLESİ...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.