ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
_barut_
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ağustos 2009 11:29
Son Ziyaret:
13 Eylül 2010 00:10
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
barış sertkaya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Barıs Sertkaya
100lt= 2 sarı prenses , canlı doguran , 2 zebra ciklet , 2 pengasus

SON 9 MESAJI

Yavrularını yemeleriyle ilgili
Balığı düzgün ve dengeli beslemelisiniz aç olan balığın yavrusunu yeme eğlimi daha fazla olacaktır. Canlı doğuran tabiki yavrusunu yiyior ancak bu durumu en aza indirebilmek bizim elimizde mesela uygun bir yavruluğa koyarsanız yada tankınızı bol bitkili güzel dekore ederseniz yavruların saklanma alanı olacaktır.
Yumurtalı zebra
Arkadaşlar dün bir arkadaşımdan aldığım beyaz erkek zebra ve çizgili dişi zebram var. Dişi zebramda yumurta var ancak arkadaşım verirken bunlar eş demişti akvaryuma koyduğum zaman erkeğin dişiye karşı pek ilgili olduğunu göremiyorum. Akvaryuma çölek tarzı bişey koydum arada erkek içine giriyor etrafında dolaşıyor dişi oraya geldiginde onu kovuyor yada kovalıyor bilmiyorum ama dişimin karnında yumurta var acaba bunlar eş tutmamış olabilrler mi +1 akvaryumda bir adet eş beyaz zebra ve 1 adet dişi sarı prenses var.Mutsuz
Zebramdaki anormallik ?
[QUOTE=wildeagle36]Canlı doğuran ve sarı prenses :S.Nasıl yaşatıyorsunuz ?[/QUOTE]
 
Her ne kadar sorun görmesem de canlı doguranları akvaryumdan ayırdım şimdilik ayrı küçük bir akvaryuma koydum daha sonra arkadaslarıma dagıtıcam.
Zebramdaki anormallik ?
Akvaryumda 5 adet canlı doguran var şimdi bu sekilde canlı doguranla sp besleyen arkadaslar vardı buna dayanarak aldım koydum zaten sorunda yaratmadılar pengasuslar zaten kendi hallerinde erkek zebramda dişidiyle ilgileniyor şuana kadar sorun yaratmadılar.
Akvaryumda hava taşı her an calısıyor ısı 27 derece motoruda gece kapatıyorum diğer zamanlarda oda acık..
Zebramdaki anormallik ?
Arkadaslar zebram sürekli burnu yukarda asılı duruyor duran balık büyük ihtimal dişi üzerinde 4-5 adet turuncu lekeler var bu aralarda anüs bölgesi açık acaba bu üreme evrelerimi yoksa zebram hastamı.Dişinin durduğu yere erkek geliyor dişiyi kovuyor kendisi asılı kalıyor aynı yerde.Hava sorunları olacagını düşünüyorum ancak olamaz filtrem sürekli calısıyor.
 
 

 


Yardımlarınızı bekliyorum.....
SAYGILAR.....
Balıklarım strestemi ?
Evet arkadasım akvaryumu daha yeni kurduysanız akvaryum su dengesine ortama tam alışamamıs olabilrler.
Yeni aldıgım splerde sorun(resmli)
Tüm sorun burda başlıyo zaten arkadaslar benimde kafam karıstı bazı böle sp canlı doguran besleyen arkadaslar var bende sorun olmaz diye aldım zaten. Bu arada pengasuslarım biri 12 diyeri 10 cm bugüne kadar canlı doguranlarla en ufak anlaşmazlıgını görmedim.
Zamana bırakıp lepisteslerin telef olmasına da göz yumamayız besleyip sorun gören arkadaslardan yardım bekliyorum lepistesleri ayırmam mümkün benim balık bekleyen cok arkadasım var onlara verebilrim de.
Görüşleriniz icin teşekkürler....
SAYGILAR
Yeni aldıgım splerde sorun(resmli)

Beni yem yememeleri korkutuyor. Agızına alıp cıkartıyorlar.

Yeni aldıgım splerde sorun(resmli)

Arkadaslar dün aldıgım sarı presnsesleri akvaryuma saldım erkek balık yuvada duruyor ancak dişi balık ayrı bir köşede sessiz sakin duruyor.Dişi balıgımda erkek balıgımda yem yemiyor akvaryumcuya ciklet yemide istiyorum dedigim zaman verdigi yemi atıyorum.Ayrıca ne zaman yavru alabilirim ?. Akvaryum 100lt içinde 20 tane canlı doguran 2 zebra ciklet 2 pengasus (köpek balıgı) var.

Çiklet türlerine yeni basladım saglıklı büyütüp her hobici gibi yavru almayı da cok istiyorum yardım eden arkadaslara şimdiden teşekkür ederim....
 
 
Erkek yuvada duruyor
 
 
 
Dişim köşelerde duruyor !
 
 
 
 
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.