ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
K.UGURKOLCAK
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Aralık 2009 23:36
Son Ziyaret:
27 Ocak 2012 17:45
Toplam Mesaj:
88 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kemal uğur kolçak
Doğum Tarihi:
12 Kasım 1990
Yaş:
33
İl:
Sakarya
Meslek:
fayans&seramik
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

140x50x60 430 Litre SpVeYunus.
Kemal Uğur Kolçak
Sakarya/MERKEZ Yaş 20

Herşeyi biliyorum dediginiz gün bilinki hayatın sonuna gelmişiniz demektir.

SON 10 MESAJI

Küvetten akvaryum olur mu?
[QUOTE=akinizm]Merak ediyorum aceba bu fikirler yalnız bizim millettenmi çıkıyor, yoksa yabancılarda da varmı?[/QUOTE]

Bence bi araştırın derim yabancılar neler yapıyorlar :) demir panellerden havuzlar :) 4 tarafı demir ön cam ne akvaryumlar var şuan ismi tam aklıma gelmıyor ama su kontrası denılen malzemeden yapılan cok akvaryumlar 1200 galon kapasıtelı akvaryumlar dahi var :) tek mucitler türkler degil yani :D

Ayrıca Tek takıldıgım konu su sızdırması :) Arkadaşlar bi mantıklı düşünsenize hangınızın evındeki küvet su kacırıyorda banyonuz göl oluyor acaba ısı kaybına diyecek sözum yok ama su sızdırma konusu kırık delik catlak olmıyan küvette asla ve asla olmaz
Üretimhane Kurma Aşaması
[QUOTE=Erdal Hoca]Kemal Bey,
 
Benzer bir konu daha var:
 
 
Oraya attığım linki size de veriyorum. Mutlaka faydası olacaktır.
 
 
Saygılar,
 
[/QUOTE]

O konuyu dikkatlice 2 sefer okudum bundan yaklaşık 1 ay önce erdal bey  benım üretim amacım şu şekilde aslında sakaryada 6 tane akvaryumcu var vede 1 tane dahi üretimhane yok  ben ürettigim balıkları ufak caplı bir dükkanda direk kendımın urettıgı balıkları satmayı dusunuyorum aslında ama bunun ıcın tabiki 3-4 ay gibi bir süre gerekecek kendi ürettigim balıgı mesela sp akvaryumcuda 4 TL şuan sakarya piyasasında ben bunu 3 Liraya verdıgımde kendım kar etmiş olacagım aslında amacım direk olarak burdaki balıkcılara biraz kafa tutmak gibi  5-6 Cm yunusa 20 TL fiyat veriliyor bantları bozuk demasonilere 15TL isteniyor Frontozaları 25TLden aşşagı bulmak imkansız 4-5 Cm lerini yani ben bi balıktan 15 lira degilde 10 lira kaar edip sürümden kazanmayı planlıyorum acıkcası.
Üretimhane Kurma Aşaması
Link verirseniz sevinirim tarık bey 
Üretimhane Kurma Aşaması
Merhabalar arkadaşlar yaklaşık 20-25  akvaryumlu bir üretim hane kurmak istiyorum bu akvaryumların ölcüleri tahminen şuanlık kafamda olan 70x40x45 Ölçüleri tabiki bu ölcüler degişebilir şuan net hiçbirşey hazır degil cünki vede sizden yardım istedigim konuda hangi türleri beslemeliyim? Üretimini yapıp piyasaya kolay birşekilde sürebilecegim kar edebilecegim hangi türleri önerirsiniz tabiki kar derkende kalkıp 1-2binTL kar beklemiyorum bu işten tahmini olarak bu şartlarda akvaryumlardan bu işi yapan üstadlardan bilgi almak amacıylada ögrenmek ıstıyorum kar'ım ne olur ve hangi türleri besler üretirsem elimden cıkarmam daha kolay olur bilgi verirseniz cok sevinirim.
Bu arada herkezin fikirlerine ve yorumlarına şimdiden saygı duyuyorum sizlerin söyliyecegi tek bir cümle bile cok önemli benim için teşekkürler.
Masa akvaryum yapımı 220 litre li
Güzel calışma ümit bey ellerine saglık ama içindeki japonlar ve pengasus sarmadı beni sadece daha güzel türler beslenebilir fikrimce tabiki sizin zevkinize kimse birşey diyemez emeginize alın terinize saglık.
Masa akvaryum yapımı 220 litre li
Güzel birşeyler ortaya cıkıyor emegınıze saglık bıtmış ve sıstemın sorunsuz calışır halını merakla beklıyorum
Kafa motoru olmadan dıy dış filtre
[QUOTE=mstfFB]Daha öncede tartışılmıştı herhangi bir dış kuvvet olmadan filtrasyon yapabilme konusu.Arkadşımızın bahsettiği durum fizik kurallarına aykırı bir durum.Su yukarı tekrar ancak akvaryumda ki su seviyesine kadar yükselebilir.Yanlış mı düşünüyorum [/QUOTE]

Hepımız öyle dusunuyoruz ama arkadaşımızda ben yaptım oldu ve calışıyor diyor  sımdı hepımız bırden arkadaşımıza yalancı muamelesimi yapalım? ben ımkansızlara ınanırım dunyada olmıyacak sey yoktur bana sorarsanız bende dırek olmaz öyle sey akvaryum sevıyesınde durur dıyorum ama arkadaşımızda ben yaptım oldu resim ve videolarını ekliyecegım dıyor bıraz beklıyelım ve hepımız görelim bakalım nasıl olmuş bu herkez bu konunun resımlerle ve videoyla aydınlatılmasını beklıyor zaten.
Kafa motoru olmadan dıy dış filtre
Arkadaşlar biraz düşün kesin olmaz olamaz öyle şey dıyorsunuzda dunyada bulunan seylere bır bakın? bı dusunun bakalım hangınız 1 oda buyuklugundekı bılgısayar kasasının  suanda masanızın altında olduguna ınanırdınız veya 3-4 kg olan leptoplara dönusebılecegını dusunebılırdınız hepınızın cebınde olan cep telefonlarını hangınız düşünebilirdiniz? Olmaz die birşey yok arkadaşımız yapmış  vede bunu buraya yazdım resımlerını ekler videosunu koyar bızlerde gözlemlerız vede bakarızki calışıyor bu bızler ıcın buyuk bir buluş olur mantiken düşünüldügünde benimde aklım almıyor ama ne olursa olsun İmkansız die birşey yoktur bunu unutmayın arkadaşlar.
Yeni Aldıgım Demosoniler
[QUOTE=afyonlu03]Tebrikler hayırlı olsun yavrularınız,ilk yavrularsa 8 iyi bi rakamdır...[/QUOTE]

Teşekkürler şuan canavar gibiler maşallahları var.Canavarların hayırlısıyla büyüdüklerinide görürüz inşallah :) 
KaPTaN2010-08-03 00:48:33
Yeni Aldıgım Demosoniler
[QUOTE=bay_frk]Ne mutlu size öyleyse. Ama bu bir öngörü değil %90 lık gerçektir malaviler ilk yumurtalarını genelde ya kusar ya yutar. Ya sizin kız %10luk dilime girmeye kararlı yada yeni sahibini beğendi. Ama boşverelim haticeyi neticeye bakalım artık yavrularımız var. Umarım büyütebilmek de nasip olur[/QUOTE]

İnşallah faruk bey insallah suan anneyı rahatsız etmıyorum kesınlıkle ufak bir küp koydum ona orda duruyor cok nadir cıkıyor küpten yem kesınlıkle yemıyor dun aksam 2 tane attım dalen duruyorlar bakalım yavrularımızı ne zaman serbest bırakacak suan dun agzından kacan yavruda gözlemledıgım kadarıyla kesecıklerı daha duruyor altta sarımsı beyazımsı bır balon gıbı ama kendısı rahat bı sekılde yuzuyordu hatta 10 dakıka kadar annesı onu yakalamasın die defalarca kaçti bakalım detayları paylaşacagım.


Dun akşam gece 2 civarlarında 1-2 tane annesının serbest bıraktıgı demasoni yavrularım bugun baktıgımda  8 adet olmuşlar :) anneleriyle beraber duruyorlar şuanda ayrı tankta vede dişi yem yemeye başladı suanda  ilk yavrular ıcın 8 adet iyi bir sayımı ???

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.