ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ecsellance
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ocak 2010 01:39
Son Ziyaret:
24 Şubat 2012 00:04
Toplam Mesaj:
40 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erhan IŞIK
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

discus ve yavrular
Harika bir görüntü. Discus'un özel bir balık olduğunun bir göstergesi çok asiller.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=VhsoOTuhvKw&feature=related[/VID]
 
 
 
 
 
bunlarda fanatik discuslar:)
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=xEHzwImg29c&feature=related[/VID]
 
aquatopya2010-12-01 15:21:44
Titanyum ısıtıcılar hakkında

Teşekkür ediyorum ilginize, yazılanlardan anladığım kadarıyla pek kullanışlı değilmiş.

200 lt / 6mm
8 mm olsa daha iyi olur tabi. Ama bu 6 mm akvaryumun güvensiz olduğu anlamına gelmez. Yani şöyle düşünün 6 mm olan cam akvaryumu tek hava yastıklı bir otomobil, 8 mm olanı çift hava yastıklı olan bir otomobil olarak da düşünebilirsiniz mantık açışından. Yani extra güvenli olarak. Aynı ölçüde benimde 6mm akvaryumum vardı sorunsuz kullanmıştım, aynısı arkadaşımda hala var ve de hiçbir sorunu yok sapasağlam kullanıyor yıllardır.
Titanyum ısıtıcılar hakkında
Merhaba arkadaşlar,
İnternette gördüğüm titanyum ısıtıcılar hakkında bilgisi olan ya da kullanan var mı?
Gerçekten kullanışlı ve sağlam mı acaba? Şahsen cam ısıtıcı olmadığı için kırılma sorunları olmayacağı kanısındayım. Sizlerin görüşleri ya da tecrübeleri nelerdir bu konuda? Ürüne ait link aşağıda.
 
 
200 lt / 6mm
Dış etkenler tarafından müdahale olmadıkça sorun olmaz bence. Yani durduk yerde sağlam yapılmış bir akvaryum patlama ya da sızdırma yapmayacaktır. Zaten verdiğiniz ölçüler brüt, o nedenle akvaryum 200 litre net su alamaz. Akvaryumun üst kısmından bırakacağınız pay ve alt tarafına ekleyeceğiniz kum vs ile yaklaşık olarak 170 litreye düşer hacmi. Sonuçta 6 mm cam kalınlığı güvenlik ölçüleri sınırları dahilinde. Aksi bir durum olsaydı yıllardır bu akvaryumlar yapılmaz, satılmaz ve kullanılmazdı.
neden cama cam?
[QUOTE=unotim123] Erhan Bey,savunduğunuz tez hatalıdır.Adaptasyon canlının fizyolojisinin değişmesi demek değildir.Genetik tabanı ve fizyolojisi aynıdır.Sadece adaptasyon canlının dayanma sınırlarını kapsayan geçici bir uyumdur.Yani ister sürekli su değişsin ister değişmesin,hangi sistemde olursa olsun canlının bulunduğu ortamı ve maruz kaldığı şeyleri değiştirseniz de dayanma sınırları dahilinde canlıda olumsuz bir durumla karşılaşmazsınız.Şartlar neyse fizyolojisi ona göre işler ve büyümesi,üremesi vs değişir. [/QUOTE]
Söylediklerimi yanlış anlamışsınız sanırım. Ben canlılarda oluşan bir evrimden bahsetmedim. Her canlının ilk amacı yaşamsal faaliyetlerini sürdürebilmek üzere programlanmıştır vücudu. Yani bizim içinde böyle balıklar içinde durum böyle. Elbette ki balıkların dayanma sınırı içinde olacaktır değişimler. Yinede söylediklerimin arkasındayım. Denemesi en fazla bir balığa malolur sizlere.
neden cama cam?
Cama cam akvaryumlar sadece biz insanların işini kolaylaştırıyor. Bence balıkların sağlıkları üzerinde etkili olmuyordur. Sonuçta her ne kadar akvaryumda da beslenseler önemli olan doğal ortamlarını yakayabilmektir, doğal ortamlarında yaşadıkları sular dış filtre ya da sumplarla temizlenmiyor vs vs.
 
Aslında önemli olan en doğal ortamı yakalayabilmekte. Ancak şu varki bizlerin akvaryumlarımıza yaptığımız müdahaleler balıkların yaşama şekillerini de değiştirmektedir. Yani sürekli dip çekimi yapılan, iyi bir filtrasyon sistemi bulunan bir akvaryumda yaşayan balık bunların yapılmadığı bir akvaryumda yaşayamaz. Tam tersine aynı tür balık olmasına karşın hiç müdahale edilmeyen bir akvaryumda yaşayan balık da diğer akvaryumda yaşayamaz. Bunun nedeni tüm canlılarda aynıdır, hayatta kalabilmek için içinde bulunulan koşullara adaptasyondur. Koşullar değiştiğinde canlıların dengesi bozulur ve ölümler olabilir.
 
Dolayısyla konunun başında tartışıldığı gibi birisi öyle yapar ben öyle yaptım balıklarıma bişey olmadı der, diğeri de ben tam tersini yapıyorum bişey olmadı der. Her iki durumunda doğru olup olmadığını tartışmak mantıksız. Sonuçta ortama uyum sağlayan balıklarda meziyet, sağlayabilirse hayatta kalır sağlayamazsa ölür. Ama balığa soracak olursanız o akvaryumda değil doğal ortamında yaşamak isteyecektir. Tıpkı insanların kendilerini evlerinde rahat ve huzurlu hissetmeleri nedeniyle eve gitmek için akşamı sabırsızlıkla beklemeleri gibi. O nedenle balıklarımız için de en doğal yaratmak zorundayız.
 
ecsellance2010-11-08 02:20:38
ankarada yeni açılan akvaryum ve istanbul
Çoğu zaman tenha oluyor hatta sizden başka kimse olmuyor gezerken.
Bu yöntemle daha sağlam bir akvaryum mümkün mü?
Arkadaşlar merhaba. Elimde 100*50h*40 ölçülerinde alimünyum kapaklı 6mm camdan yapılmış bir akvaryum var. İçine alcağı net su hesabına göre cam kalınlığı güvenli çıkmaktadır. Yani tabana içerden koyacağım strafor, kum ve üstten bırakılacak su mesafesi ile birlikte hesapladım net su hacmini. Bu durumda brüt 200 litre olan akvaryum yaklaşık 165 litre net su alır hale geliyor. Alttan ve üstten kuşakları mevcut ama kayıt yok.
 
Şimdi benim sorunum camların riskli olduğundan yola çıkarak fazla bütçemde olmadığını hesaba katarak sadece ön ve arka camı 8mm yada hesabıma uyarsa 10mm rodajlı cam alarak mevcut camlarla değiştirip akvaryumumu daha sağlam hale getirebilir miyim? elimde kalan camlarla taban camını çift yaparak ve de kayıt kuşak yaparak sağlam hale getirebilir miyim?
yapılacak olan son durumda 10mm camdan yaptığımı farzedersek
ön ve arka camlar: 10mm
yan camlar: 6mm
taban camı 6 mm çift kat
artı kayıt kuşak.
 
Yeni akvaryum alacak ya da yaptıracak bütçem yok, elimdeki akvaryumun ölçüleri benim için güzel olduğundan bunu en az maliyetle sağlam hale getirmek istiyorum.
 
Sizlerin de değerli yorumlarını bekliyorum.
ecsellance2010-11-08 15:02:44
100*70*50(yükseklik) akvaryum

Farkındaysanız kayıt ve kuşak olmadan sormuş arkadaş.Kayıt kuşak olmadan suyu oldurduğunuz zaman 350 lt bu avaryyum taşır mı sizce ?
 
 
Ben akvaryumun güvenliğine bir şey demiyorum. Kayıt Kuşak her zaman olmasından yanayım. Ama 200 litrelik bir akvaryuma 6 mm cam yeterli gelebiliyorsa 350 litreye de 10 mm yeterli.
Bilmem farkında mısınız ama ben uslubunu eleştirdim cam konusunda direkt olarak patlar diyen arkadaşların. Akvaryumun cam kalınlığı vs değildi eleştirdiğim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.