ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
barakudaonur
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Şubat 2006 10:12
Son Ziyaret:
25 Temmuz 2010 02:19
Toplam Mesaj:
52 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur AY
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Rize
Meslek:
İnsan Kaynakları
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sevdim Bir Kere, Başkasını Sevemem!
B.evler/İST İkinci şehrim Bursa'dır
Onur AY
100*35*50 Konsül,Karma 30 Küsür
30*25*25 3 Kaplumbağa

SON 10 MESAJI

Deniz Kumu...
Rizedeyim ve denizden kum alıp. Yeni doğan lepisteslerim için olusturduğum akvaryuma koymayı düşünüyorum. Ayrıcana deredende ot toplamaya gideceğim. Sizce nasıl olur??? Yavrulara bir zararı olurmu? ( 20 temmuzda doğdular)
Kabarcık Sayacı
çalışırken cekilmiş resmi var mı?
Meleklerim 2.kez Yumurtladı!
18.12.2006 dan sonra şimdi 2. kez yumutladılar. Tarih 04.02.2007
Melekciler buraya

Kallisto azminize hayran kaldım, bende sadece 2 tane var öylesine 7-8 ay önce aldım.
Farklı cinsiyette olmaları düşük bir ihtimal eş tutmaları imkansız dedim, ama eş tuttular birhayli şaşırdım!
 ama bakalım ilk yumurtalardan yavru alabilecekmiyim. Tül içinde deneyeceğim.
Zaten yavru alamazsam bir anlamıda kalmıyacaktır. Farklı bir konu başlığında açtım resimleri oraya koydum. Ama burdaki arkadaşlar kadar net çekemiyorum.

Saygılar,

Yılan baş aldım

Şimdiden onlarada Allah rahmet eylesin diyelim o zaman!

Meleklerim 2.kez Yumurtladı!

  Murat bey resim biraz altatıcı az önce saydım 60 civarında yumurta var. Bembeyaz olan ise sadece 2 tane var.Diğer bilgiler için sağolun! 

SONDURUM

Filtre borumu söktüm ve Meleklerin yumurtalarını boru ile birlikte  tül yavruluğa koydum. Suyum malesef kirli su değişimini biraz ihmal ettim. Ama bu kerataların yavrulayacaklarını bilsem hemen hafta sonu tüm Akvaryumu temizlerdim.Ama dün dip temizlemesini yapmadan ve su almadan 25 litre kadar üzerine ekledim.Yumurtalara zararvermekten korktum.

Yumurtadan 2 günde çıkar diye okudum bakalım acaba yavrular çıkacakmı diye heycanla bekliyorum. Ama meleklerim için endişeleniyorum sanki küsmüsler gibi filtre borusunun eski yerinde adeta beklemeye devam ediyorlar. Agresiflikleri tamamen kayboldu ama gezmiyorlarda. Umarım problem yaşamam ve iyi haberler iletirim.

Saygılarımla,

 

 

 

Akvaryumcumun Melekleri
Eş tutma espirisi güzeldi:)
Meleklerim 2.kez Yumurtladı!

  Arkadaşlar bundan 6-8 ay kadar önce karma akvaryumuma renk katsınlar diye ayrı ayrı güzelliğine bakıp seçerek 2 tane melek aldım.

 Gel zaman git zaman bunlar bilakis canlı doğuran yavrularıma gerçekleştirdikleri katliamlarla boy attılar ve bir hayli büyüdüler. Meleklerin asaletleri beni etkiledi gelişimlerinide görünce acaba meleklerim yavrularmı diye düşündüm ve melekler üzerine biraz araştırma yaptı.

 Meleklerin cinsiyet ayrımını çeşitli resimlere bakıp bilgi edindikten sonra güzelcene inceledim ama bir ayrım yapamadım en sonunda ikisinin aynı cinsiyetten olduğuna kanağat getirdim. Hele okuduğum makale ve yazılardan bunların ne eş beğenmez yaratıklar olduğunu öğrenince zaten ayrı cins olsalarda imkanı yok eş tutmazlar dedim ve ilgilen meyi bıraktım. Çünkü insanlar 10-15 Meleği bir araya koyup yetiştirip yinede eş alamamaktan yakınıyorlardı. Sadece 2 melek alacaksın şansa bunlar ayrı cinsiyetten olacak üstüne üstlük bide eş tutacaklar hiç inanasım gelmedi.

 SÜPRİZ!!!! Eve bu akşam iş çıkışı geldiğimde Akvaryumun bir köşesinde  2 Meleğim , 
diğer köşesindede diğer balıklarımın(7 gromi,3 köpek,3camgöz köpek,6 vatoz,3çöpcü 6-7 diğer türler) olduğunu görünce garibime gitti. Eğilip akvaryumuma baktığımda Dış Filtremin Akvaryumdan su çeken borusunun üzerinde şeffaf noktacıklar gördüm EVET Meleklerim yumurtlamış. ŞOK ŞOK ŞOK!!!!
 

Tabi şaşkınlığımı üzerimden atınca biraz yavrular üzerine forumda araştırma yaptım.  tavsiye edilen başka bir akvaryuma almak ama gerekli tesisata sahip olmadığım için yarın sabah boruyu söküp Altını(Tabanını) kapadığım tül yavruluğa (içindeki canlı doğuran yavrularını başka bir yere aktarıp) koymayı düşünüyorum (açık konuşayım melekler konusunda tamamiyle tecrübesizim).

Yumurtadan çıkan yavrular (tabi çıkarlarsa) tülün içinde yaşayacaklarmı tecrübe edinmek niyetindeyim.

Tecrübeli Arkadaşlara bir kaç soru sormak istiyorum!
  1- Çif tutan Melekler bir ömür boyunca beraber olurlarmı?
  2- Nekar sürede bir yumurtlarlar?
  3- İlk yumutlamanın diğer yumutlamalar üzerinde etkisi olurmu?
      (örneğin yumurtaların hemen Akvaryumdan alınması çift tutan Meleklerin küsmesine yol açarmı? şuan Akvaryumu parsellemiş durumdalar) 
  4- Aranızda hiç tül yavruluk içinde yavru yetiştire bilen varmı?

barakudaonur2007-2-6 18:6:36
Meleklerim saldırganlaştı?

 

 Arkadaşlar karma bir akvaryuma sahibim. Zamanında 2 küçük melek aldım; biri sırf beyaz diğerinin ise kafa kısmı ve yüzgeçlerinde karaltılar var.ikiside kocaman oldu ama cinsiyetleri konusunda fikrim yok. 
 Bugüne kadar hiçbir sorun yoktu!!! Ama bugün beyaz olan diğerinin karşısına geçmiş dikleniyor öbürüde kaçmayıp karşısında dikiliyor. Beyaz karaltılının ağız altından ısırıyor.bu uzunca bir süredevam etti 2.ne kaçıyor nede karşılık veriyor.
 Durum böyle devam etti. Fakat bu aralar kaçmaya başladı. İlginç olansa beyaz peşini bırakmıyor.1yıldır hiç birşey yoktu; Durup dururken birden Sizce nolmuş olabilir? Ayırmam mümkün değil satmakta istemem, ne tavsiye edersiniz.

 

barakudaonur2006-8-13 20:37:37
Meleklerde cinsiyet ayrımı?
En güzel özeti yapmışsınız Şimdi baktım benimkiler Hafif çıkıntılı iniyor yani ikiside dişi:) Zor eş tuttuklarının farkındayım ama 2 erkek eklemeyi düşünüyorum nasrettin hoca misali ya tutarsa:).

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.