ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Natteri23
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Şubat 2010 11:03
Son Ziyaret:
04 Temmuz 2010 13:23
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kutay Gündoğdu
Doğum Tarihi:
25 Eylül 1993
Yaş:
30
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kutay Gündoğdu

SON 10 MESAJI

Benim nanom
İlk önce tebrik ederim çok sade ama çok güzel bir tank olmuş çok beğendim.Bende yakında sizden esinlenerek bir akvaryum kuracağım herşey tamam ama sizinki gibi bir akvaryumu nereden bulabilirim?
deniz akvaryumu önerileriniz
[QUOTE=dogangk]Evet doğru anlamışsın :) + tuza ihtiyacın var[/QUOTE]
 
Doğru tuzu unuttum Big%20smile. Peki son bir sorum olucak böyle bir akvaryumu nerede bulabilirim ? Çünkü bu akvaryum bildiğimiz akvaryumlara benzemiyor köşesi yok gibi daha yumuşak akvaryumun köşesi. Web siteside olabilir(ÖM atabilirsiniz eğer reklama giriyorsa) Galiba kararımı verdim böyle bir akvaryum kuracağım küçük sade bir akvaryum. En kısa zamanda tanıtım bölümünde göstermek isterimTebessüm. Herkese yardımlarından dolayı çok ama çok teşekkür ederim
deniz akvaryumu önerileriniz
[QUOTE=dogangk]60*30*35h gerçekten güzel ölçü.
Akıntıyı ben olsam bir adet Koralia nano yla sağlardım.
Filtre konusundada benim tavsiyem en azından bir arka sump yapıp ps kullanmanızdır. Ama şelale filtreylede olmaz diye birşey yok olur tabiki.
Benimkiler sadece tavsiye değerlendirmek size kalmış.[/QUOTE]
Yani sistemi doğru anlamışım. Böyle bir sistem için benim sadece şelale filtreye, akıntı motoruna, akvaryuma, canlı kayaya, kuma, balıklara, ısıtıcıya ve ışıklandırma sistemine ihtiyacım var değil mi?
deniz akvaryumu önerileriniz
Evet hala araştırmalar içindeyim birçok yere telefonumu bıraktım ve bana buldukları akvaryum fiyatlarını söylecekler. Hazır akvaryumlardan tamamen vazgeçtim çünkü pahalılar o kadar vereceğim paray 1m lik akvaryum kurarım. Akvaryum boyunada karar kıldım 70 cm olacak. Fakat bu araştırmalarım sırasında gözüme şu akvaryum tanıtımı çok ama çok hoşuma gitti işte o akvaryumun linki http://www.akvaryum.com/forum/benim_nanom_k274504.asp. Akvaryumda anladığım kadarıyla filtre ve protein skimmer özelliğini jebo 178 ile sağlamakta. Akıntıyı ise iç filtre kafa motorlarıyla sağlıyor. Çok basit olmasına karşın çok ama çok şık bir akvaryum çok hoşuma gitti. Bende bu boylarda bir akvaryum kurmam gerekirse sadece jebo 178, dalga motoru almam yeterli mi ? Böyle bir akvaryum kurmamı önerir misiniz?Ayrıca almam gerek bir şey var mı? Bu filtrenin temizliği daha kolay olur gibime geliyor ne dersiniz? Ve eğer sistemi yanlış anladıysam lütfen anlatabilir misiniz?
deniz akvaryumu önerileriniz
[QUOTE=megasuss]Valla bilgisiz girilirse bu işe 70x40x40 akvaryum 2000 TL e de çıkar 3000TL  e de. Şayet elimde 1000tl olsa çok güzel ve kaliteli 70x40x40 kurabilir. Dıy çalışmalarla. Bence


Bunu alın üstüne 200-300 lira masraf yapıp balık atabilecek hale gelir. Ve sizi uzun bir süre idare eder. Akvaryumcuyla filan olcak iş değil. 110x65hx50 mobilyalı akvaryum  1130 TL valla iyiymiş. Benim burda o ölçüleri en fazla yaptıracağım 450-500 TL olurdu. Kendim yaparsam ortalama 350-400 e çıkardı. 
[/QUOTE]
 
Akvaryum fena olmamasına rağmen ben istanbulda oturmuyorum o yüzden alamam.
 
Bugün de bir akvaryumcuya gittim ve fakat bu akvaryumcuyla önceden tanışıyorduk ve aramız iyi. Neyse ben deniz akvaryumu kurmayı planlıyorum dedim ve konuşmaya başladık. İlk önce bana neler yapmam gerektiğini güzelce bir anlattı ve aklımda soru kalmadı. Akvaryum konusuna girdik diğer akvaryumcunun söylediği filtre ve akvaryum fiyatının çok olduğunu söyledi ki bunu biliyordum.Pazartesi gününe kadar bana akvaryum sorucak. Mobilyalı sumplı olucak. Ölçü olarak herhangi birşey demedim zaten özel yapım olmayacak. Sizce boyu ne olmalı? 100cm bana iyi gibi geldi hemde ileriye dönük olur diye düşündüm fakat forumdaki akvaryum incelemelerine baktım ve 70cm de çok ama çok güzel akvaryumlar var. Bana 70cm yeter gibime geliyor ne dersiniz? Ben sadece akvaryumcuya dayanarak iş yapmak istemiyorum çünkü ne olursa olsun onun amacı kar etmek ne kadar tanışıyor ve aramız iyi olsada. Ben bu sırada akvaryum imalatçılarını arayacağım ve fiyat alacağım.
Şimdi deniz akvaryumu kurmak için bana gereken malzemeleri yazıyorum eğer eksiğim varsa lütfen tamamlayın.
-Akvaryum
-Protein skimmer
-Kafa motoru
-Dalga motoru
-Lamba
-Filtre malzemeleri(sünger,elyaf ,Siporax)
Filtere malzemelerinde eksik var mı? Forumdan ankaradaki akvaryum imalatçılarının telefonunu  alacağım ve fiyatlarını buraya yazacağım.
Natteri232010-06-05 19:43:57
deniz akvaryumu önerileriniz
İlk önce herkese ilgisinden dolayı çok ama çok teşekkür ederim. Ben bugün baya bir akvaryumcu gezdim ilk önce emekte bir akvaryumcu var oraya gittim. Orada deniz canlıları satılıyor hemde daha yardımcı olurlar dedim. Gittim ilk önce balıklara baktım sonrada akvaryum için konuşmaya başladım. İlk önce bana hazır sumplu boyu marka bir akvaryum gösterdi boyutları 55x65(H)x50 fiyatı ise 1200tl bana çok  fazla geldi. Sonra yine aynı sistemli bir boy küçük akvaryum gösterdi ölçüleri 30x40x40 buna ise 550 tl dedi.Bu fiyatlar ilk başta çok gözükmesine rağmen sonradan fikrim değişti. Sonra bana her türlü balık beslemek istiyor musun diye sordu bende evet dedim. O zaman sana 100x65(h)x50 boyunda bir akvaryum yaptıralım dedi bende tamam dedim. Adam taymur aradı fiyat aldı bu arada unutmadan mobilyalı akvaryum. Aldığı fiyat 1130 oldu ben bununla biteceğini sanıyordum meğerse yanılmışım. Bunun birde filtre olayı varmışBig%20smile. Neyse onada fiyat ver dedim filtre malzemesine 650tl dedi. O anda hazır sumplı akvaryumların daha ucuz olacağını anladım. Fakat burası pahacı bir yer gibime geldi.Akvaryum fiyatı düşürülebilir yani daha ucuza yaptırılabilir fakat malzemeleri tam bilemediğimden filtre malzeme fiyatları ne olur bilmem.Ben bu akvaryumu 1 yada 2 hafta içinde kurmayı planlıyorum. Şu anda yapacağım iş iyice bir araştırma yapmak.İkinci el akvaryumlarada bakmayı planlıyorum. Bu arada bütçemi de 1000tl çıkarabilirim.
deniz akvaryumu önerileriniz

Bütçem 600-700tl fakat daha ucuza olursa daha iyi olur. Hazır akvaryuma gelince şu yüzden sordum sumplarla ilgili hiç bir fikrim yok. Böyle olunca hazır sumplu alıyım diye düşündüm.  Sizin sump sisteminiz nedir ve bu sump sistemini siz mi yaptırdınız veya hazır mı satılıyor?

deniz akvaryumu önerileriniz

Uzun zamandan beri aklımda deniz akvaryumu kurmak vardı ve şimdi elime hem para hemde zaman geçti. Fakat şöyle bir sorunum var deniz akvarymlarıyla ilgili çok az şey biliyorum. Forumdan yeni başlayanlar bölümünü okudum. Size bazı sorularım olcak ve bunlar doğrultusunda sizden önerilerinizi bekliyorum.

İlk sorum şu akvaryum seçimi? Sumplu  bir akvaryum düşünüyorum. Boyuta gelince çok büyük olmasını istemiyorum fakat yazılanlara göre küçüğe bakmak çok zormuş doğru mudur? Eğer öyleyse bile çıkabileceğim maksimum uzunluk 70 cm fiyat için değil akvaryumumun küçük şık olmasını istiyorum. Bazı akvaryumlar var kendinden sumplu akvaryumlar.(linki http://www.teleskopakvaryum.com.tr/detay.asp?id=2775&CatID=457) bu akvaryumlar deniz akvaryumu olmaya uygun mudur ve ekstradan malzeme almama gerek kalır mı? Ve fiyatı heryerde bu kadar pahalı mı? Değilse sizce akvaryumumun özellikleri ne olmalı ve malzeme olarak ne almalıyım?
 
İki sorum ise sizce orta veya küçük boyu bir akvaryumda hangi balıkları besliyebilirim siz hangilerini önerirsiniz? Akvaryumun temizliği için falan bir canlı gerekli mi? Gerekliyse nedir?
 
Son sorum ise akvaryumun kurulma süreçlerini yazabilir misiniz?
 
Yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum.Tebessüm
110*60*60 Dış filtre seçimi

Tetra tec i bende düşündüm araştırdım en ucuz 230 tl fiyat aldım.Babam da sormuş tetra tec ex1200 ü ulustaki akvaryumcular çarşısına ve 175 tl demişler ama güvenebiliri miyim bilmiyorum.

110*60*60 Dış filtre seçimi

Arkadaşlar 400 litrelik akvaryumumu kurucam fakat dış filtre ne almalıyım?Birçok yerden fiyat aldım fakat dış filtreleri hiç bilmiyorum.Şimdi markları modelleri ve en ucuza bulduğum fiyatları yazacağım.

Boyu ef 35 = 185 tl
Boyu ef 20 = 135 tl iki tane boyu yazdım çünkü adam ikiside olur dedi ama 35 olursa hem güzel temizler hemde temizliğini daha uzun sürede yaparsın dedi ve bu boyu markasını çok önerdi ben ama hiç duymadım ama aklıma yatmadı değil.
Atman f3= 135tl
Dolphin 1600 = 170tl
 
 
Atman ve boyu' yu satan yer aynı adam boyu yu çok övdü atman alma boyu al dedi. Siz ne dersiniz hangi filtreyi almalıyım?Son bişey sormak istiyorum akvaryumuma birde ısıtıcı alacağım roxin 300w nasıl yeterli mi ve roxin güvenilir bir marka mı?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.